Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Intrebari/ Reclamatii/ Sugestii/ Cerinte

#21
Nikon, Canon, Pentax, pana si cele care nu sunt DSLR au de multe ori.
[Imagine: sigforme.png]


probabil n-ai primit niciodata
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand
lumea mea se descompunea
in ceasuri si goluri
de mine

au imbatranit in cadente
si sentimentele mele
sub greutatea
atator vieti netraite...


Clicky

#22
Question:
Am facut o fotografie cu 12 megapixeli, pe aparat arata super ok, foarte clara, la fel si cand am descarcat-o in calculator. I-am modificat rezolutia in una mult mai mica si am bagat un efect de culoare, putina luminiozitate. Acum fotografia arata ca naiba, de parca e facuta cu VGA. Pun pariu ca e din cauza rezolutiei, right? Am vazut fotografii cu rezolutia mica si sunt imagini FOARTE clare. Sa fi fost si formatul in care am resalvat poza, sau efectul de culoare? Help. Nu am prea multe cunostionte in fotografie, vreau sa invat si mai ales vreau un raspuns la intrebare, caci am o problema daca fotografiile au o claritate urata.

#23
In Photoshop salveaza asa: Ctrl+Shift+Alt+S si iti va deschide Save for Web and Devices, poti face asta din File dar e mai bine si rapid sa inveti scurtaturile. Salveaza .jpg cu embed color profile/ icc profile sau .png cu interlaced. Cand miscorezi fa-o cu Shift-Alt-I si modifica in functie de procentaj.

De multe ori efectul de culoare facut de actions iti arde fotografia sau denatureaza (zici ca vorbesc de enzime lol) calitatea, la fel si in cazul luminozitatii deci mai bine te folosesti de curves si faci totul manual. Nu exagera cu asta.
[Imagine: sigforme.png]


probabil n-ai primit niciodata
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand
lumea mea se descompunea
in ceasuri si goluri
de mine

au imbatranit in cadente
si sentimentele mele
sub greutatea
atator vieti netraite...


Clicky

#24
Multumesc mult, Lia. O sa incerc chiar acum cu o poza sa vad cum iese. Sincera sa fiu foloseam Photoscape pentru un efect mic si simplu, bineinteles poza pierzandu-si din claritate instantaneu.
O sa urmez pasii si sper sa ma bucur mai mult de claritate acum. ^^

#25
Am cautat ca popandaul topicul de sugestii generale.
Am gasit unu care era inchis. Grozav.
Asadar, deci, si in consecinta, postez aici.

Propun un concurs de fotografie modificat. Ma tot gandesc la treaba asta de ceva timp si as zice ca, cam e timpul sa o sugerez.

Gata cu secretele. Gata cu fotografiile trimise anonim, voturile care trebuie sa aiba aia si aia si aialalta. Haideti sa facem ceva mai simplu, care poate rula chiar in paralel cu POTM daca doriti.

Ipoteza:

1. Doua topicuri, unul de postat fotografii PENTRU concurs, celalat de discutii pe baza lor. O sugestie, o bomboana, o chestie, o trestie, pur si simplu opinie pana sa porneasca concursul.
Ce rost exact are?
SA MAI DISCUTE LUMEA!

2. Fiecare participant are voie cu doua imagini la concurs. Le posteaza impreuna, sau una acu, alta inainte de data limita, cand vrea el. Sa poata interpreta tema mai usor.
Toata ideea, fara fotografii deja postate pe site, sa fie ceva nou din partea lor. Un pic de efort acolo.

3. Se voteaza prin POLL. Se face topic nou, se face poll cu numele tuturor si se lasa in pace. Lumea poate zice cu cine a votat, poate nu zice. Ar fi frumos sa zica ca idee DE CE a votat cum a votat. Tot ca idee, ar trebui tinut cont de ambele fotografii. Poate una-i mai buna ca alta, poate una o trage in jos pe cealalta, etc.

4. Cine castiga, alege tema, reface concursul.

5. AWESOMENESS!

Ca idee ar trebui sa fie mai simplu, mai relaxat, si mai placut decat cu atatea secrete, reguli si alte prostii. Nu se mai streseaza nimeni si gata. De asemenea, nu-i nevoie de fotografii de studiou, profesioniste, impresionante. Suntem amatori cu totii si postam amatoriceste, si daca va place una mai mult ca alta, iata-ne cu ea votata.
POTM poate continua pentru cei ce doresc sa fie mai...oficiali. Asta ar avea rol de chestie amuzanta si placuta de la luna la luna.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.

#26
Imi place ideea ta, CyBeR. E un mod bun sa aducem sectiunea la viata. Sincer, si eu m-am saturat de lucrari anonime -oricum voteaza de cele mai multe ori si organizatorul- . Parerea mea e ca a trecut de mult vremea cand erau "familiile" pe 'zup.

Din tot ce ai zis tu, nu am inteles cum sta treaba cu votul. 21 Adica, se voteaza doar prin poll si in comentarii doar spui -daca vrei- pe cine ai votat?
Si nu ar trebui sa fie cine-stie-ce teme complicate. Ca exemplu pot sa dau POTM'ul de luna asta, unde sunt doar 2 participanti, pentru ca nimeni nu are idee cum sa se foloseasca de tema.

Ma gandeam ca am putea avea un joc gen "GFX game" ca la GFX area. Am vazut ca acolo merge destul de bine. 39
[Imagine: YWk6O.jpg]

#27
Ma gandeam ca am putea avea un joc gen "GFX game" ca la GFX area. Am vazut ca acolo merge destul de bine.

- lol, asta suna chiar bine. Ar fi usor si distractiv, la fel ca la gfx, cateva cuvine-nota-urmatoarea fotografie 21.
- legat de concurs, mi se pare destul de ok, chiar daca stiu ca niciodata nu va fi ceva corect pentru ca mereu se va trezi cineva sa voteze doar ca X este nu stiu ce prieten si-asa dar in rest, imi place ideea, mai ales faza cu doua poze :3
[Imagine: Jun0xCa.png]

#28
Cyber, cred ca ideea ta este intradevar buna. (: Daca vrei, te poti apuca tu de prima editie, dar presupun ca cel mai bine ar fi de la 1 octombrie, ca sa avem totusi un fel de organizare. Un set de reguli ar trebui totusi facut ( adica gen, cum ai spus, sa nu fie pozele postate deja pe site and stuff, plus cum trebuie facuta inscrierea, bla bla ). Dupa ce faci topicurile, eu le pot stickui, pentru a le sari mai usor in evidenta useriilor. Eu iti stau la dispozitie, in caz ca ai avea nevoie de ajutor. D:
Alicia, de asemenea, ar merge un "Foto game". Chiar ma bucur ca ai venit cu aceasta idee pentru ca eu de ceva timp ma gandeam la ceva asemantor, dar... tbh, mereu mi-e frica sa nu esueze si ma cam las intimidata de ideea asta. :')
Daria, eu cred ca nu mai sunt asa mari prietenii incat sa zici ca votezi persoana. Per example, cand am organizat eu POTM-ul, stiam cine trimisese fiecare poza, si totusi am ales poza care m-a impresionat mai mult, nu persoana cu care ma intelegeam cel mai bine. (:

Ma bucur ca mai sunt oameni care trec pe aici. <3
Intunecand intunericul,
iata
portile luminii.



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Sugestii Flaw 45 25.723 12-06-2009, 11:00 PM
Ultimul răspuns: Flaw


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)