Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Ich. vs Blank

#1
Poezie: Nu am ales rima, poate fi :alba, incrucisata sau cum mai vreti voi.
Tema: Sinucidere
Concurenti: scrisi in titlu
Data: de azi pana poimaine.

Bafta
Iubesc sa simt cum cazi
[Imagine: Untitled3-3.jpg]
cad
cadem

#2
Mii de scuze pentru intarzieri:
Lucrarea nr 1

Thanatosofie


"M-am risipit lichid si cald
Pe pardoseala rece.
N-am vrut sa tip, dar am gemut
Si-n timp ce ma scurgeam tacut
M-am bucurat ca m-a durut
Si poate nu-mi mai trece.

Lacrimi din ochi inca imi cad
Mai moarte decat mine
In viata nu am cum sa fiu,
Dar sangele mi-e inca viu
Si-n el de sunt tot eu, nu stiu
Dar ma gandesc la tine.

Mi-ai spus ca nu stiu sa iubesc
Si poate-aveai dreptate.
De-as fi stiut acum as sta
In patul cald din casa ta,
Nu nemiscata pe podea,
Cu venele taiate.

Mi-ai refuzat tot ce ti-am dat.
Ia-mi sangele, iubite!
Si-atunci cand in pamant voi sta
Nici viermii nu ma vor manca,
Caci e uscata carnea mea
Si ochii din orbite.

De am iubit pe cineva
Nu as mai tine minte
Nici nu am zis vreun bun ramas
Toti m-au lasat, precum ii las
Si-acum, de-as vrea, nu mai am glas
Nici nu mai am cuvinte."

Cu ochii goi, intredeschisi
Spre stele sta-ndreptata
E si a ei, acolo sus
Inca plangand,spre ea s-a dus
Caci a crezut, desi n-a spus,
Ca ea e vinovata.

Sarmana fiinta ce-ai ajuns
A stelelor mireasa,
Nu stii ca la al tau baiat
Acum sta alta fata-n pat.
Cat ai trait nu i-a pasat
Si nici acum nu-i pasa...



------------------
Lucrarea nr2

Depresie

Ce descoperi atunci cand rosul ti-e lantul,
iar lantul ti se scurge prin talpi
sfarsiind in canalizare?
Ca pe el ai urcat un zid din caramizi incolore
pe ritm de metronom
ce-ti descarca-n timpi zidul daramat
in cioburi— din mana ta in franghie—

Cat de simplu pare a merge pe franghi
erodate de pasii umbrelor duale—
apartinandu-ti—

Dar ce faci cand ti-arunci caramizile
peste ata-n care se tin franghiile?
Nimic. Cazi…
Iubesc sa simt cum cazi
[Imagine: Untitled3-3.jpg]
cad
cadem

#3
Nu voi comenta mare lucru. Deci :

Votul meu merge catre prima lucrare pentru ca mi se pare ca s- a incadrat mult mai mult in tema, este mai lunga si mi s- a parut sa aiba o estetica mai buna si ador ca imi transmite ceva.
A doua lucrare este mai scurta , ceea ce eu ador dar nu are intr- un fel acel ceva care sa ma atraga si are acele ` - ` care nu imi plac .
[Imagine: Jun0xCa.png]

#4
Thanatosofie:

Poate sunt doar eu dar... poeziata seamana cu Luceafarul. Nu o lua ca pe o rautate insa s-ar presupune ca trebuie sa fie originalitate, imprumutand o idee din arhicunoscutul poem chiar daca ideea e diferita nu mai ramane la fel de original. Ca lucrare si sentimentele pe care le transmit versurile e de calitate, insa rimele nu sunt intotdeauna potrivite. Spre deosebire de a doua poezie ai abordat obiectivitatea ca sa spunem asa mergand liniar pe tema de sinucidere, nu-i rau insa parca totusi nu indemni cititorul la gandire, nu il lasi sa iti descopere sentimentele, i-le pui pur si simplu pe tava. E doar parerea mea, fiind obisnuit cu poezia simbolista a lui Bacovia care te lasa sa explorezi.

Depresie:

Desi la prima vedere, la prima citire nu ar avea nici o legatura cu sinuciderea, daca citesti mai adanc si printre versuri, tratand totul subiectiv si simbolic iti vei da seama ca intr-adevar este in tema. In poezie sunt multe elemente simbolice ce te pot duce cu gandul la sinucidere: franghie, lanturi, cioburi si mai ales metronomul, ca un memento al acelor ultime secunde in care viata se scurge din corpul celui mort.

Votul meu merge la poezia Depresie.

P.S: sper ca argumentele mele sa fie intelese si luate ca atare
[Imagine: 359k875.png]
I will fight, one more fight
Don't break down in front of me.
I will fight, one more fight
I am not the enemy.
I will try one last time
Are you listening to me?
I will fight, the last fight
I am not your enemy.

Fiction:
Memento Non Mori
Iris Infinit
Midnight Waltz
Retroversus

#5
Aleg a doua lucrare
Desi, putin motiviile din poezie nu descrie o sinucidere, ci o stare fireasca a fiecarui om. Nu o sa incep sa analizez fiecare vers aparte pentru ca am atras atentia la altceva, acelea fiind emotiiile.In plus, simplitatea a poeziei o face mult mai enigmatica.



Serket Hetyt^^
[Imagine: aaaakip.jpg]

#6
Lucrarea I
Poezia îmi place foarte mult, aş putea spune. Nu ştiu ce anume mă atrage la ea, poate rima, cuvintele folosite, poate că mesajul, nu am o idee concretă asupra acestui fapt, însă este foarte plăcută din mai multe puncte de vedere.
În primul rând, îmi place cum ai îmbinat tema sinucidirii/ a morţii, lol, cu cea a iubirii. Se îmbină perfect, trădarea, sentimentele şi... disperarea. Cred că ceea ce îmi place la poezia aceasta este sentimentul profund pe care îl transmite. Nu sunt genul de persoană care să aprecieze poeziile scurte sau poeziile lungi într-un anumit mod, găsesc ambele "genuri" frumoase, atâta vreme cât poezia îmi place - prin asta vreau să spun că nu m-a deranjat din nici un punct de vedere lungimea poeziei tale, şi nici nu ai puncte în plus / minus pentru asta. Mă leg doar de conţintul ei.
În orice caz, greşeli nu am văzut ( de ordin gramatical / de exprimare / sau eu mai ştiu ce altceva ) şi e poezie, proprie creaţie, gânduri, sentimente... nu se poate edita, pur şi simplu şi nu se pot da sugestii " mergea mai bine dacă puneai aia în loc de ailaltă" pentru că ar fi ca şi cum ai fura creaţia cuiva, dacă cineva ţi-ar urma sugestiile - s-ar transforma într-un fel de colaborare odioasă. Oricum, am deviat puţin de la subiect, scuzele mele.
Poezia este reuşită şi transimte o mulţime de sentimente, îmi place mult rima şi modul în care a fost scrisă şi chiar lungimea ei, de ce nu, e favorabilă - având în vedere ceea ce transmite. Ai nişte versuri tare profunde aici, chiar m-a prins poezia ta.
Acum, având în vedere că a trebuit să conturaţi tema sinucidirii, trebuie să menţionez faptul că te-ai descurcat, ai respectat tema şi a fost reuşită din punctul ăsta de vedere - deşi dacă ar fi să analizez în detaliu, nu ştiu care dintre teme ar fi predominantă ( depinde cum interpretează fiecare persoană ) - oricum, înclin balanţa în favoarea temei morţii, ceea ce nu face decât să îţi aduc un plus poeziei.


Cea de-a doua lucrare

Cu sinceritate îţi spun că m-a surprins în mod plăcut poezia aceasta; este... diferită, să spunem aşa, dar tot la fel de plăcută. Nu găsesc aceeaşi profunzime pe care am întâlnit-o în poezia precedentă, nu că aş căuta aşa ceva, poeziile sunt practic... diferite, de la cer la pământ. Poate doar tema sinucidirii ce le leagă.
Această poezie necesită mai multă atenţie şi trebuie interpretată... la rece. Nu este atât de clară şi uşor de înţeles precum prima, are un alt stil, care de altfel este unul foarte interesant. Mi se pare interesant, da. În orice caz, mi-a fost destul de greu să îmi creez o imagine concretă asupra timpului şi spaţiului şi fiecărui detaliu din versurile tale - e mai mult o lucrare... abstractă, dacă o pot numi aşa.
În orice caz, cu riscul de a mă repeta, nu pot spune că nu îmi place sau că, lol, nu este reuşită. Dimpotrivă, este foarte frumoasă şi modul în care ai "văzut" tu această temă, în care ai " modelat-o", whatsoever, este pe gustul meu. Am fost impresionată de ultima parte " Nimic. Cazi..." aici se strânge toată indiferenţa, disperarea, despresia... în fine, toate sentimentele ce existau în versuri, toate s-au strâns în această ultimă parte şi au dat un efect extraordinar de profund la final - părând că s-a păstrat cu o indiferenţă puternică până acolo şi la final, pur şi simplu, totul s-a spulberat, sentimentele au ieşit în afară. Îmi pare un sfârşit foarte dureros, prin cruzimea şi indiferenţa cuvintelor.

În orice caz, trebuie să aleg o poezie şi voi alege Lucrarea I, Thanatosofie.
Recunosc că îmi este foarte greu să fac această alegere, petnru că ambele poezii îmi plac şi le consider reuşite, fiecare în stilul ei. Amândouă mi-au plăcut, amândouă au fost profunde, amândouă au respectat, într-un fel sau altul, tema. În fine, sunt fascinante. Dar a trebuit să fiu extraordinar de obiectivă în alegerea mea; am ales prima lucrare pentru că, personal, am îndrăgit mai mult versurile şi mi-a plăcut trădarea, iubirea şi sinuciderea, toată această combinaţie. Repet, este o alegere foarte, foarte subiectivă, căci obiectiv vorbind, lucrările sunt la egalitate.

#7
Duelul nu s-a mai desfasurat, dar ca prin urmare, ambii concurenti sunt castigatori
topic inchis.
[Imagine: 435807fbnxzdbgby.gif]
[Imagine: 1370639wghbdmxzm0.gif]




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)