Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Forrest Gump

#1
Forrest Gump ( 1994 )

Forrest Gump este un film apărut în anul 1994 în genurile comedie-dramă, film bazat pe o carte a lui Winston Groom. În rolul principal joacă Tom Hanks, reprezentându-l pe Forrest Gump, personajul principal al cărui nume îl putem observa chiar în titlul peliculei.
Forrest Gump se poate a fi una dintre acele producţii cinematografice care şi-au pus amprenta asupra oamenilor, prin poveste şi, de ce nu, prin uşorul umor cu care este transmisă întreaga idee. Filmul poate fi numit în mai multe rânduri un fel de "fenomen" ce a captat atenţia oamenilor de îndată ce a apărut şi de asemenea încă atrăgând atenţia multor privitor şi în zilele noastre, a unora ce poate nu au văzut filmul până la ora actuală sau pur şi simplu îl revăd.

Forrest Gump urmăreşte povestea unui tânăr nu prea inteligent, dar care este prezent la multe evenimente istorice şi care prezintă o bunătate şi blândeţe sufletească aparte. Forrest Gump este tipicul personajului "retardat", dar care îşi realizează coeficitul scăzut de inteligenţă, fără a fi prezentă ideea unei involuţii mentale sau o problemă în acest sector - pur şi simplu un băiat/bărbat, o persoană ce are un coeficit de inteligenţă redus în comparaţie cu "normalul". Însă, în pofida acestui mic defect de inteligenţă pe care îl posedă, Forrest Gump are parte de o viaţă plină de evenimente istorie ce îşi pun amprenta asupra lui, într-un fel sau altul, de pe urma acestora câştigând o anumită "experienţă" morală, învăţând anumite valori sufleteşti.
Forrest Gump este un film foarte simpatic, prezentat într-o formă la fel de simatică, alături de Tom Hanks ce îşi joacă rolul într-o manieră potrivită - fiind pe aceeaşi lungime de undă cu povestea, producţia şi personajul său.



Personal, doar astăzi am vizionat acest film. I'm a late dude, I know. Dar mi-a plăcut foarte mult - cred că este unul dintre acele filme pe care ar trebui să le vedem, " a must see" ca să fiu mai exactă. Nu doar pentru că de pe urma filmului se pot înţelege anumite lucruri, ci doar pentru că este - cel mai probabil ( aşa cum spune şi profa mea de engleză, lol ) unul dintre acele lucruri necesare pentru "cultivarea" noastră ca oameni/adulţi ai acestei societăţi şi tocmai pentru "îmbogăţirea" culturii noastre generale, prea generale şi prea întinse ( cum ar zice profa de franceză, lol ). În orice caz, este un film pe care ar fi trebuit, poate, să îl văd mai de mult, dar pe care mă bucur că l-am vizionat acum, apreciindu-l cu adevărat şi la un grad destul de ridicat.

Personal, îmi place Tom Hanks, he's cute I guess şi a jucat rolul destul de bine - şi prin destul de bine, vreau să spun că de fapt chiar mi-a plăcut, i s-a potrivit rolul sau pur şi simplu acesta a făcut în aşa fel încât să se potrivească cu personajul, cu filmul şi cu povestea în sine.

Au fost multe momente drăguţe pe care le-am adorat, aş zice în mod obişnuit. Dar nu pot spune acest lucru despre acest film, căci de fapt mi-a plăcut totul la el, de la primul detaliu până la ultima replică, de la fiecare prostioară, la fiecare "cel mai mic" obiect prezent în film, if you know what I mean.
A avut şi multe replici foarte drăguţe şi Forrest Gump era cu adevărat foarte simpatic când zicea " My mom always used to say that..." era adorabil. Mi-a plăcut foarte mult unul dintre citate, care probabil este <faimos >. But, anyway:
My mama always said: "life was like a box of chocolates, you never know what you're gonna get '' - and you must hear Tom Hanks saying this, it's so sweet and dramatic, somehow, and funny in another way. It just matches it in a perfect way.
Sau când spunea despre el şi Jenny : Me and Jenny goes together like peas and carrots. - this entire idea made me skip a beat, it was so friggin' sweet actually.


All other quotes ( because I can't help myself! ) that I liked:

Mama always said, dying was a part of life. I sure wish it wasn't.

Lieutenant Daniel Taylor: Have you found Jesus yet, Gump?
Forrest Gump: I didn't know I was supposed to be looking for him, sir.

Her dream had come true. She was a folk singer.

/ and she was singing yea. and she was naked, yea.

And cause I was a gazillionaire, and I liked doin it so much, I cut that grass for free.

Forrest Gump: Will you marry me?
[Jenny turns and looks at him]
Forrest Gump: I'd make a good husband, Jenny.
Jenny Curran: You would, Forrest.
Forrest Gump: ...But you won't marry me.
Jenny Curran: [sadly] ... You don't wanna marry me.
Forrest Gump: Why don't you love me, Jenny?
[Jenny says nothing]
Forrest Gump: I'm not a smart man... but I know what love is.

- really really really really loved this moment.

My momma always said you can tell a lot about a person by their shoes, where the go, where they've been. I've worn lots of shoes, I bet if I think about it real hard I can remember my first pair of shoes.

and so on and so forth.
the movie it's just great.

Este un film foarte simpatic, genial aproape I'd say şi cred că mi-ar plăcea să îl revăd oricând - anytime, really, it's just as sweet as something can be.




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)