Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

For you...

Salut. Pentru inceput, din ce am vazut eu, ei o afectune mare pnetru frazele intinse pana la Doamne-ajuta. Sfatul meu este sa scrii propozitii mai scurte si mai multe.

(17-12-2009, 11:37 PM)Naraku no hana A scris: III

Sakura:
Mergeam agale, fara nici un chef de biblioteca si sa le vad fata celor doi, ba poate pe cea a lui Gaara, era prea perfecta, pentru comportamentul lui cu lacune mari de educaţie si respect, poate o fi fost un copil cu părinţii plecat oriunde in lume care a trăit in puf si i s-au făcut toate poftele, nu ca eu oi fi mai diferita, dar el nu a trecut prin trauma insuportabil de aţi pierde un părinte.(Deci... sa aranjez asta. Preferam asa: "Mergeam agale, fara niciun chef de biblioteca sau de fetele celor doi. Poate de fata lui Gaara... Era prea perfecta pentru comportamentul lui cu macune mari de educatie si respect. Poate o fi fost un copil cu parintii plecati pe cine stie pe unde in lume, care a trait in puf si i s-au facut toate poftele - Nu ca eu eram altfel - Dar el nu a trecut prin trauma insuportabila de a-ti pierde un parinte.")
- Hei(virgula. Separi subst in V de restul prop) papusa, la ce te gândeşti,(era de preferat in loc de virgula semnul intrebarii, apoi cu litera mare) la Gaara? Întreabă brunetul Uchiha.(explicatia de dupa replica unui personaj e cu litera mica...)
- Ba, nu îmi zi papusa si nu mă confunda cu Ino sau Karin aia a ta,(nu se pune virgula inainte de "si"... sici virgula ar fi trebuit sa fie un punct, apoi cu litera mare) si ce te face sa crezi ca mă gândesc la uratul ala? Mai mincinoasa nu pot fi, decât aici, deci pana acum ziceam ca e un zeu al frumuseţi si acum îl fac urat, daca ar exista un premiu pentru minciuna eu la-si câştiga, foarte uşor, cu aceasta minciuna.(Preferam daca te exprimai asa: "...? am mintit eu. Un neadevar mai mare nu puteam spune. Pana acum ziceam ca e un zeu al frumusetii, iar acum zic ca e urat. Daca ar exista un premiu pentru minciuna el l-as castiga foarte usor." Astfel elimini repetitiile, propozitia excesiv de lunga si poibilele neclaritati.)
Acesta ridica palma sa mă pocnească, dar ceva la(l-a) oprit,(aici preferam punct, apoi cu litera mare. Pentru efect) era Gaara. Roşcatul mă privea furios si daca ar fi avut un obiect tăiat(obiect taiat? Poate obiect taios...) la indemana in acel moment, mi-ar diseca capatana mea(repetitie... si cacofonie. Nu iti poate taia in doua capatana altuia. Acest taia in doua il preferam in locul lui "diseca", pentru a evita cacofonia) .
- Atât, nu trebuie sa o pocneşti, daca ar fi cineva care trebuie sa o pocnească, ala as fi eu, spuse acesta radicand din sprâncene către mine.
- Tu ce te bagi(virgula ca sa separi subst in V de restul prop) uratule? Îl întreb eu înfumurata ca mă tot lua peste picior.(explicatia de dupa replica personajului se incepe cu litera mica)
- Eu, urat? Nu te uiţi la tine ca ai circumferinta unui schelete(chelet), mi-o reteza acesta.
- Tot mai bine decât sa am creierul cu circumferinta unei alune, spun eu ca sa nu mă las mai prejos
- Ha, ha, ha(semnul exclamarii, apoi cu litera mare) nu te uiţi la tine(semnul intrebarii, apoi cu litera mare) zici ca te-a ameninţat cineva in baie, spune acesta(virgula) uitându-se la mine mândru si ridicând încontinuu din sprâncene, iar săracul Sasuke nu mai ştia ce se întâmpla, dar nici in general asta nu intelegea pe ce planeta este sau daca este om.(sa incercam altfel: "Ha, ha, ha! Nu te uiti la tine? Zici ca te-a amenintat cineva in baie, spuse acesta, uitandu-se la mine mandru si ridicand incontinuu din sprancene. Saracul Sasuke nu mai stia ce se petrece. Dar ce zic? El nici in general nu prea stie pe ce planeta e.)
- Nu vezi ce fata ai(semnul intrebarii si cu litera mare) zici ca ai dormit pe trotuar...
- Hai(virgula) gata cu cearta(semnul exclamarii) Gaara(virgula ca sa separi subst in V de restul propozitiei) du-te pe culoarul A, Sakura(virgula) pe B si Sasuke(virgula) pe C...spune bibliotecara(virgula) intrerupandu-ma din insulte, staţi ca nu ştiţi cate aveam pregătite.(Aici preferam ceva in genul: "Numai eu stiu cate mai aveam pregatite."
Am plecat aproape in pas alergător,[b](fara virgula)
sper(spre) culoarul meu ca(fara ca. Cu punct si cu litera mare) deja îl vedeam pe roşcat roşu la fata de furie("Deja il vedeam pe Gaara inrosindu-se la fata de furie...),(fara virgula inainte de "si") si avea pumnii stansi. Mergeam cat mai repede si mă uitam in spate parca mă urmarea un criminal in serie, inima bătea puternic, iar ochii in cap îmi umblau ca un girofar.(Preferam asa: "Mergeam cat mai repede si ma uiam in spate din cand in cand. Parca ma urmarea un criminal in serie. Inima imi batea puternic, iar ochii mi se invarteau in cap ca un girofar.") Ma urc pe scara cea înalta,(fara virgula)ca sa ajung la o carte de pe ultimul raft. Firar(Fir-ar)! Nu ajung(semnul exclamarii, apoi cu litera mare) eu ramases(ramasesem) o pitica de 1.60 si un schelete ambulant,(punct si cu litera mare) mereu mi-a fost ruşine de felul in care arat. Ma ridic pe vârfuri, iar nenorocita aia de scara se dezechilibrează cu mine pe ea,(punct si cu litera mare) in timp ce cădeam simţeam cu minisecundele se transformau in secunde si secundele in ore,(punct si cu litera mare) deodată mă izbesc de ceva tare, da nu pamantul, ci braţele roşcovanului meu.(preferam asa: "Deodata ma izbesc de ceva tare, dar nu era pamantul ce care ma prinsese, ci bratele roscovanului meu.") In braţele lui,(fara virgula) era atât de cald si de bine, incat mă simţeam protejata de tot si de toate, incat as putea sa stau in braţele sale,(fara virgula) toata viata.
- Bine ca eşti scândura, ca sa te prind când tu eşti neatenta si cazi de pe scări, spuse acesta razand, iar eu rusinandu-ma(era mai bine "m-am rusinat") toata,(punct si cu litera mare) nu neapărat pentru ca el mă salvase,(aimancat un "ci") pentru ca si el aprobase ca sunt o scândura(punct si cu litera mare) mai ramane sa mă facă si pitica ca mă enervez deja, fiindcă momentul frumos pentru mine, îl stricase, prin acel comentariu răutăcios.(Preferam asa: "Mai ramanea sa ma faca pitica si reusea sa ma enerveze de-a binelea. Momentul meu frumos fusese stricat de comentariul lui rautacios.")
- De ce te-ai inrosit aşa, mai pitico? Ma întreba el.(explicatia de dupa replica unui personaj este cu litera mica)
Ceee!?!? (litera mare)a zis "pitica" ? Gata(virgula) m-am saturat de comportamentul sau înfumurat.
- Nu mai zi aşa, zic eu pe(cu, nu pe) jumate(jumatate) de gura, in timp ce mă lăsa jos,(punct, cu litera mare si fara cand) când deja inima începu sa bata in piept ca nebuna,(fara virgula inainte de "si") si sa mă fac mai roşie ca parul lui.
- Nu iţi mai fi aşa ruşine de felul cum araţi, ca araţi foarte bine, apropo cate kilograme ai? Ma întreabă acesta pe un ton provocator, in timp ce ma privea pervers.("-Nu mai fi asa rusinata de felul in care arati. Esti foarte frumoasa. Apropo, cate kilograme ai? am intreba acesta pe un ton provocator, in timp ce ma privea pervers.")
- Patruzeci si cinci…
- Minţi!
- Bine, bine, patruzeci!
Am observat ca nu făcusem nimic si ne-am apucat de treaba,(punct si cu litera mare) bine(virgula) eu m-am apucat ca(inlocuieste "ca"-ul cu o virgula) el nu a făcut nimic, a stat si a frecat menta, ca sa o zic aşa. După inca vreo ora de stat in biblioteca, se făcuse ora noua jumătate seara. Am plecat in graba, mai ca alergam, îmi era frica sa umblu singura noaptea, si categoric refuzam sa vina şoferul sa mă ia.("Am plecat in graba, aproape alergand. Imi era frica sa umblu singura noaptea si refuzam categoric sa vina soferul sa ma ia." Fara virgula inainte de "si") Aud nişte râsete in spate, inima începe sa îmi bata cu putere, iar eu sa tremur din toate încheieturile,(punct si cu litera mare) erau 2 oameni beţi criţa, care se uitau la mine de parca au văzut-o pe Madonna goala. Unu se apropie de mine iar eu mergeam cu spatele pana am dat de un perete,(punct si cu litera mare) deja mă panicasem, tremuram si mai rău, îmi era si frig, iar lacrimile amare si grele au început sa curgă pe obrajii palizi de frica,(punct si cu litera mare) acesta s-a năpustit peste mine, deja eram inconştienta,dar conştienta de ce avea sa urma după asta, dar înainte sa leşin, am văzut o silueta care i-a luat la bătaie pe cei doi beţivi si apoi am mai văzut o claie de par roşu in bătaia razei lunii care stătea regina peste tot văzduhul întunecat.(preferam asa: "Acesta s-a napustit peste mine, dar eu lesinasem deja. Eram constienta de ce avea sa se intample. Inainte sa inchid ochii am vazut o silueta care i-a luat la bataie pe cei doi, apoi o claie de par rosu scladat de razele lunii.")
M-am trezit confuza, ciufulita si sifonata toata.(sa evitam cacofonia asa: "M-am trezit confuza, sifonata toata si foarte ciufulita.") Ma aflam intr-un pat care nu era al meu, fiindca era mare, rotund si plin de perne pufoase si acoperita(acoperit ca vorbeai de pat. Daca voiai sa vorbesti despre tine, trebuie sa zic "si eram acoperita...") cu o plapuma alba moale in care te puteai scufunda cu uşurinţa. Un ciocănit uşor se aude dinspre uşa, îl vad pe Gaara intrând in camera numai intr-o pereche de pantaloni si la bustul gol,(fara virgula inainte de "si") si chiar arata hot. Avea abdomenul plin de muşchi puternici, care se încordau la fiecare mişcare pe care o făcea,(fara virgula inainte de "si") si mai avea patratele pe burta. De(poate "ce") n-as da sa-i simt sub degetele mele(pe cine sa simt sub degete? Poate sa le simt sub degete ca vorbeai de patratelele de pe burta.). Sa-i mângâi, sa-i sarut...(sa le mangai, sa le sarut) Îmi scutur capul uşor si îmi focalizez privirea pe chipul sau.
- Unde mă aflu si ce s-a întâmplat cu mine? Îl întreb eu ruşinata ca mă aflam de fapt la el in pat(doamne, da lunga mai e prop asta.... nu se mai termina... ai uitat de punct. Plus ca explicatia de dupa replica se scrie cu litera mica.)
- Pai, eşti la mine acasă si(inlocuieste "si"-ul cu un punct, apoi cu litera mare) aseară când ai plecat de la şcoala,(fara virgula) ai fost atacata de doi beţivi, iar daca nu eram eu, nu se ştie pe unde erai..., numai(e "numai" cand poate fi inlocuit cu doar. Cand nu poate fi inlocuit e "nu mai".) apuca sa continua(continue), ca m-am repezit la el in braţe, strângându-l si ii spuneam(strangandu-l si spunandu-i) intr-una(cred ca aici era fara cratima... nu sunt sigura) „mulţumesc”.
Ma imbratisa si începu sa mă mângâie uşor,(fara virgula) pe par si spate,(fara virgula) pentru a mă calma, ca plângea si tremuram de frica, la gândul, daca nu era el, ajungeam sa fiu violata de nişte beţivani nenorociţi, care m-ar fi nenorocit pe viata…(preferam asa: "Ma imbratisa si incepu sa ma mangaie usor pe par si pe spate pentru a ma calma. Plangeam si tremuram de frica la gandul ca daca nu era el ajungeam sa fiu violata de niste betivani nenorociti care m-ar fi traumatizat pe viata.")

Cam atat am avut de zis... Am avut de zis cam multe, nu?
Sper sa tii cont de ce am tot indrugat eu pe-acolo.

Ah, inainte sa uit: renunta la diacritice. Nu esti obisnuita cu ele si uiti sa le pui, asa ca renunta la ele de tot. E derutant sa vezi undeva diacritice si la cuvantul urmator sa nu mai vezi. Ok?

Gata, am terminat cu comentariul asta. Succes si inspiratie si abia astept capitolul urmator. Imi place ideea.

Ja ne!

P.S. Daca te-a deranjat ceva din postul mue, PM si sterg.
[center]No winter lasts forever; no spring skips its turn.
I love spring anywhere, but if I could choose I would always greet it in a garden.[/center]

[center][Imagine: 21czipi.jpg][/center]

Răspunsuri în acest subiect
For you... - de Corina. - 15-12-2009, 05:36 PM
RE: For you... [Naraku no hanaxEllamanu] - de ellamanu - 16-12-2009, 03:32 PM
RE: For you... [Naraku no hanaxEllamanu] - de adyna_45 - 18-12-2009, 04:43 PM
RE: For you... [Naraku no hanaxEllamanu] - de ellamanu - 29-12-2009, 10:36 PM
RE: For you... [Naraku no hanaxEllamanu] - de Sakura_night_girl - 01-01-2010, 09:57 PM
RE: For you... [Naraku no hanaxEllamanu] - de ellamanu - 02-01-2010, 12:26 PM
RE: For you... [Naraku no hanaxEllamanu] - de Sakura_night_girl - 03-01-2010, 11:06 AM
RE: For you... [Naraku no hanaxEllamanu] - de Sakura_night_girl - 19-01-2010, 09:27 AM
RE: For you... [Naraku no hanaxEllamanu] - de ellamanu - 21-01-2010, 08:19 PM
RE: For you... [Naraku no hanaxEllamanu] - de Sakura_night_girl - 23-01-2010, 10:11 PM
RE: For you... [Naraku no hanaxEllamanu] - de Katyღ - 24-01-2010, 09:53 PM
RE: For you... [Naraku no hanaxEllamanu] - de ellamanu - 09-02-2010, 07:55 PM
RE: For you... [Naraku no hanaxManu] - de Corina. - 19-02-2010, 05:03 PM
RE: For you... [Naraku no hanaxManu] - de Teki - 20-02-2010, 09:43 PM
RE: For you... [Naraku no hanaxManu] - de Adri@n@ - 25-02-2010, 09:45 PM
RE: For you... [Naraku no hanaxManu] - de Nywa - 17-03-2010, 07:01 PM
RE: For you... [Naraku no hanaxManu] - de Vir - 17-03-2010, 08:27 PM
RE: For you... [Naraku no hanaxManu] - de Teki - 17-03-2010, 09:05 PM
RE: For you... [Naraku no hanaxManu] - de Lya - 20-03-2010, 08:13 AM
RE: For you... [Naraku no hanaxManu] - de Corina. - 28-03-2010, 07:42 PM
RE: For you... [Naraku no hanaxManu] - de Adri@n@ - 31-03-2010, 05:09 PM
RE: For you... [Naraku no hanaxManu] - de Lya - 31-03-2010, 07:32 PM