Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Chestionar: Este fericirea cea mai importanta ?
Da. Sa fi fericit esre scopul vietii.
50.00%
5 50.00%
Nu. Fericirea nu tine de foame.
30.00%
3 30.00%
Posibil. Cunosc un sentiment mai important.
20.00%
2 20.00%
Total 10 vot(uri) 100%
* Opțiunea ta. [Arată Rezultatele]

Fericirea in viata.

#1
Hey Lume ! Ce mai faceti ? Eu..m-am hotarat , intr-un final , sa deschid un nou topic pe aici . Nu am vazut nicio dezbatere despre Fericire , totusi din punctul meu de vedere , este destul de importanta pentru viata unui om .

Am cateva intrebari legate de Fericire , plecand de la urmatorul "citat" :

" Cand aveam 5 ani , mama imi spunea ca fericirea este cheia vietii. Cand am mers la scoala , profesorii , m-au intrebat ce vreau sa fiu eu in viata. Am raspuns simplu : " fericit " . Acestia mi-au spus , apoi , ca nu am inteles ideea intrebarii , dar eu le-am raspuns : " Voi nu intelegeti ideea vietii ! "

1. Ce parere ai despre "povestioara" de mai sus ?
2. Ce intelegi tu prin termenul " fericit " ?
3. Cu ce alt termen ai putea compara fericirea ?


[center][Imagine: tumblr_ljp85yDnif1qhk7cjo1_500_large.jpg...wERIH3KuPA]
[/center]

#2
Cand vine vorba de fericire depinde unde duci extremele. Dupa cum am raspuns si la pool "Nu.Fericirea nu tine de foame"
Daca te descurci oarecum bine sau foarte bine d.p.d.v financiar poti fi si fericit ,dar depinde si de ce intelege fiecare din fericire si ce il face fericit.
Cat intradoua extremaam sa-ti dau un vers :
" Bani naduc fericirea,se mint cei saraci[...]iavezi dupa ce ii faci "
110ovestirea de mai sus este despre cum gandeste un copil care nici macar nu stie cum functioneaza societatea. Acum depinde si de mentalitatea fiecaruia.
2: Fericirea poate fi descrisa in multe moduri, cand alti sunt fericiti intr-o masura mai mica sau mai mare la o ciocolate alti vad fericirea in vise de neegalat. Inca nu-ti pot defini fericirea caci nu stiu nici macar daca e adevarata sau falsa.
3: Bucurie(poate),bani....
Oricum de ce sa ne omplicam atat toate sentimentele astea sunt o caterinca pana la urma,vin,trec si niciodata nu te ajuta prea mult,ba din contra in unele cazuri chiar te dau inapoi.
Elda Taluta
Sarks Sark
Ark Alks

#3
Intr-o oarecare masura , iti dau dreptate Azazel . Fericirea depinde si de extreme , de modul de a privi sau percepe viata , dar uneori acest " sentiment " daca se poate numi asa , are mai multe sinonime din persepctiva mea . Poate : distractie , intelegere , iubire , succes .. si implinirea viselor.
Sunt de acord cu tine in legatura cu acel vers , chair daca sunt de parere ca banii nu aduc fericirea . De altfel , obiectivul unui sarac , este de a face bani , de a deveni bogat. In asa fel incat , sa aiba o stare materiala buna este practic " visul lui " , prin urmare fericirea prin bani.
Cunosc si eu un vers de genul : " Banii nu aduc fericirea , dar o intretin ." Mi se pare perfect logic , dar uneori in viata ai nevoie de mai multe valori ca sa traiesti , nu doar bogatia . Se mai spune ca nu toti oameni bogati sunt fericiti. Oare de ce ? Si in viata unui om " simplu " nu toate probleme pleaca de la bani. Cu banii poti cumpara o casa , dar nu un camin . Medicamente dar nu viata . O inima dar nu dragostea ..si alte d`astea. Din punctul meu de vedere, banii au valoare daca stii ce sa faci cu ei.
[center][Imagine: tumblr_ljp85yDnif1qhk7cjo1_500_large.jpg...wERIH3KuPA]
[/center]

#4
Happiness is a warm blanket and a warm laptop on a winter afternoon when the heater's off, the sky's muddy and it's Saturday.

Carry on.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.

#5
Explicati-mi va rog frumos treaba asta: "cunosc un sentiment mai important". Orice sentiment care te face sa te simti bine duce in final spre fericirea ta, nu?
si acum sa citam din dragonu: "Dorinta de putere combinata cu durere naste paradoxul fals ca fericirea e placere"
stiu, nu-ti iese totul mereu, dar azi intra

#6
@Dragonu via Kashim.
Eu cred ca Dragonu' nu a inteles prea bine ce vrea sa zica Nietzsche. "Dorinta de putere"

Noi, oamenii moderni, foarte sensibili, foarte vulnerabili, tinand si dand seama de multe, in sute de ocazii, ne imaginam cu adevarat ca aceasta umanitate tandra pe care o reprezentam, aceasta unanimitate pe care am dobandit-o in menajamente, in dorinta de intrajutorare, in incredere reciproca ar insemna un progres pozitiv, ar insemna ca prin aceasta i-am depasit cu mult pe oamenii Renasterii.

Continuarea se afla in "Amurgul Idolilor" de Nietzsche, editura Humanitas, pagina 524.
[Imagine: subpagenav02_r1_c1.gif]

I am a lying asshole and a troll.

#7
Am citat mai mult pentru partea cu "paradoxul fals ca fericirea e placere", referindu-ma la acel sentiment mai important pe care unii il cauta sustinand ca nu ii intereseaza propria fericire.
stiu, nu-ti iese totul mereu, dar azi intra

#8
Daca fericirea nu este importanta atunci ce?Si banii si alte chestii ce mai vreti voi va fac fericiti.La ce sunt buni banii daca tu suferi si nu stii ca se intampla cu viata ta?Fericirea nu tine de foame,deci cei care au a 2 a chestie din poll prefera sa manance decat sa fie fericiti?Intreb doar, ei bine....eu prefer sa fiu fericit, prost, idiot,urat decat sa fiu trist mereu,destept,cu bani si alte alea.Parerea mea......
Pika-Pika-Pikachu !!! ???
[Imagine: 4459488_66.jpg&sa=X&ei=mJaQT6SvEYiSswa-z...81n70LWRfw]

#9
(22-04-2012, 04:35 PM)Pikachu A scris: Fericirea nu tine de foame,deci cei care au a 2 a chestie din poll prefera sa manance decat sa fie fericiti?
Nu traiesti din fericire. Daca stam sa ne gandim, corpul nu se hraneste din fericire, din ras si etc...:p

Eu sunt de parere ca nu fericirea este cel mai important lucru din viata unui om. Sunt multe persoane care nu se pot bucura de aceasta fericire si ii detesta pe cei fericiti si isi pun mereu intrebarea:" De ce eu si nu ei?"
Nu poti trece prin viata doar daca esti fericit. Stiu, poate veti spune ca sunt mult prea mic sa vorbesc despre viata, insa spun din intamplarile mele si din vazute, auzite etc.
Unii spun ca banii nu aduc fericirea, insa uitati-va la copii care au probleme grave de sanatate si au nevoie de operatii de mii de euro; dupa ce bani sunt stransi cu ajutorul oamenilor, iar copii/adultii bolnavi sunt operati, cine e fericit apoi? Sau ar trebui sa fie tristi in continuare?
In ultimii ani bani rezolva totul si chiar aduc fericirea.
Pikachu, ai spus ca e mai bine sa fi prost, idiot etc, insa aici ai fost prea dur cu tine. Nu poti trece prin orice daca esti prost sau considerat asa.
Fiecare avem conceptii diferite si incercam sa fim tari in fata raului[hai ca o dau prea mult in filozofie] insa tu nu esti fericit cand primesti ceva scump? Uite un alt exemplu care arata ca banii aduc fericirea.

Mai bine destept, cu bani, cum spui tu, decat fericit, prost si idiot...

Sper ca ati inteles ce am vrut sa spun.

I'm a professional online casinos player. Mostly i play on the phone. My favorite game is blackjack.
Here is the site with selection of the best Android blackjack games.

#10
Va cam cacati pe voi degeaba.
Singurul moment de fericire deplina este atunci cand va aflati in letargia intrauterina, fiindca atunci va fi singurul moment din viata voastra cand toate dorintele si nevoile va sunt implinite si nu aveti nevoie de nimic. Orice placere reprezinta satisfacerea unei necesitati. Odata cu eliminarea necesitatii, placerea este tot atat de regretataca ca si cand cineva nu mai poate manca mancarea lui preferata fiindca s-a saturat.
Astfel, putem afirma ca placerea este o perversiune, nu ca perversiunea e o placere. Placerea e o perversiune legata nu de subiect, nici de obiect ci de scop.

DiZ edit: nu ma face sa iti dau restul ala de 2% la avertizare...ai grija la limbaj.
[Imagine: subpagenav02_r1_c1.gif]

I am a lying asshole and a troll.




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)