Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Facand din Zei Imparati.

#1
Nu am vazut niciun topic de mitologie sau istorie, deci incep eu xD.
Sursa: O istorie a Japoniei de Kenneth G. Henshall


In Takamagahara (Campia Cerului Inalt) s-au nascut cateva zeitati. Dedesupt zace o intindere de lichid involburata. Doua dintre zeitati, Izanagi ("Cel care invita") si Izanami ("Cea care invita"), sunt trimise sa transforme acest lichid in pamant. Izanagi isi scufunda lancea in adanc apoi o ridica, iar stropii astfel desprinsi coaguleaza sub forma insulei Onogoro (Insula care s-a inchegat singura). Cele doua zeitati pogoara spre a o popula.

Sunt produse numeroase odrasale divine, nu numai prin nastere naturala, ci si din alte parti ale trupului, ba chiar si din deseurile corporale. Zeul focului, este o zeitate nascuta vaginal si Izanami moare arsa in timpul nasterii.

Izanagi, sotul ei neimpacat, calatoreste in Yomi, taramul celor morti, pentru a incerca s-o aduca inapoi la cei vii. Rusinata si furioasa ca el ii vede corpul cazut prada viermilor, ea il goneste afara din Yomi. Pe cand Izanagi se spala intr-un rau ca sa indeparteze pecinginea mortii, din hainele sale, din ochi si din nas rasar noi zeitati. Acestea includ zeita soarelui, Amaterasu ("Lumina cerului"), si pe zeul marii/furtunii Susano-o ("Barbatul salbatic")

Izanagi o trimite pe Amaterasu la Takamagahara pentru a domni peste ceruri, in timp ce Susano-o primeste spre guvernare marea. Capriciosul Susano-o, insa, nu-si asculta tatal, care il surghiuneste.

Inainte de a pleca in exil, Susano-o isi viziteaza sora, Amaterasu, in Takamagahara. La sugestia sa, produc impreuna un numar de copii, dar apoi, din cauza lui, se cearta. Mai mult, Susano-o ii face numai necazuri. Ii distruge stavilele dintre campurile de orez si pateaza cu excremente peretii casei si-i arunca un ponei jupuit prin acoperisul sporonului-tesatorie. Amaterasu se retrage intr-o pestera aruncand intunericul intr-un intuneric total.

Celelalte zeitati incearca sa o momeasca afara. In acest scop agata o oglinda si un colier de pietre pretioase intr-un copac. Una dintre zeitati executa apoi un dans lasciv, dezvelindu-se si starnind rasul zgomotos al celorlalte. Intrigata de hohotele lor, Amaterasu furiseaza o privire in afara pesterii, vede pietrele pretioase si oglinda si iese pentru a le cerceta. Zeitatile o prind si astupa intrarea in pestera cu un bolovan. Acum, Susano-o este obligat sa plece in surghiun.

Se duce la Izumo (Prefectura Shimane), unde trece prin diverse aventuri. Odata ucide un monstru care devoreaza copii. Intr-una din cele opt cozi ale sale se gaseste o sabie, pe care mai apoi i-o va da surorii sale, Amaterasu, plin de remuscari.
Sabia, oglinda si pietrele pretioase constituie inca insemnele imperiale ale Japoniei

Fiul lui Susano-o, Okuninushi, este creditat cu pacificarea tinutului salbatic. Erou, el cade victima numeroaselor acte de tradare ale fratilor sai gelosi si chiar ale tatalui sau, Susano-o. Acestia il omoara de cateva ori, dar de fiecare data el revine la viata.

Fii lui Okuninushi sunt de acord cu cererea formulata de Amaterasu ca descendentii ei sa fie lasati sa domneasca asupra teritorului. Stra-stra-nepotul ei, Jimmu, devine astfel primul canducator al Japoniei
[Imagine: 61516723.png]
LSHTCCOMNAIWEDA
Which translates to: Laughing so hard that coke came out my nose and I wasn't even drinking any.



Thanks Mimi x3 !





Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)