Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Ecouri de dincolo de moarte

#1
Pe mine titlul m-a atras din prima ^^ si cartea mi s-a parut geniala.
Este scrisa de Johan Theorin- cartile politiste scrise de autorii nordici ne invadeaza again.
Romanul incepe cu anul 1972, cand, pe insula Öland (Marea Baltica), baietelul de 6 ani Jens, aflat in grija bunicilor, porneste de unul singur intr-o aventura. Urca un perete, in necunoscut. Curand, se pierde intr-o mare groasa de ceata si devine din ce in ce mai speriat. Intalneste un tanar, care se prezinta ca fiind Nils Kant, care-l imbarbateaza si-i intinde mana.

Actiunea se intrerupe brusc si povestea continua 20 de ani mai tarziu, cand aflam ca Jens nu a mai fost gasit, nici mort, nici viu. Dar o sanda de-a baiatului, pe care o purta cand a disparut, este gasita si investigatia demareaza.

~am auzit ca a aparut/va aparea si film o.o
[Imagine: tumblr_m8w2we1JGd1rpgt3co1_500.png]
[Imagine: tumblr_m8moi9oWXo1r8iaaao1_500.gif]
forever a baby

#2
Waw sa stii ca si pe mine m-a atras titlul

Nu am citit cartea dar din cate ai descris-o mi-ar placea sa o citesc mai ales ca nu ai spus daca s-a gasit baiatul sau nu asta m-a facut curioasa,
daca s-ar face si un film ar fi minunat.
ai spus investigatia e o carte gen politist? daca da n-am mai citit carti politiste deci ar fi ca o provocare nou pentru mine.
[CENTER][Imagine: shiki-natsunocopy.png][/CENTER]
[CENTER]Together forever ! xD[/CENTER]

#3
Acum vad! Cartea mea preferata o.o

Nu stiu ce m-a atras mai mult la ea. Poate faptul ca se desfasura in doua timpuri diferite, trecutul si prezentul. Trecutul in care era prezentata viata lui Nils si viitorul unde batranul Gerlof impreuna cu fiica sa incearca sa rezolve cazul. Nils, cel care era urat de multi oameni era personajul cu rolul cel mai... sensibil, bun ,inocent. De la inceput m-a atras Nils, pentru modul cum a fost el conturat de autor. Iubesc acest gen de carti politiste, in care emreu ultima propozitie din capitol te lasa in suspans. Era sa plang la final fiindca am terminat-o si din cauza asta n-am mai citit si intampalrea scrisa pe ultiele pagini. Cand imi revin (au trecut cateva luni) o sa incerc sa trec si peste acest "zid" . Nu am citit inca toate cartile din Seria Neagra, dar inca le cumpar si sper sa reusesc. Pana acum, aceasta m-a impresionat cel mai mult fiind si prima de care m-am apucat, imediat cum am primit-o in urma cu putin timp.

Psycho XD

#4
Frumoasa carte, am citit-o acum cateva saptamani, cred, si a devenit una dintre cartile mele preferate de pana acum. Ca si pe multi altii, titlul m-a captivat din primul moment asa ca a trebuit sa o am! Odata ce am primit-o am devorat-o pur si simplu.
Mi-a placut foarte mult cum personajul lui Nils este conturat de catre autor. Theorin l-a invaluit la inceput in mister, insa odata ce actiunea progresa personalitatea lui adevarata iesea la suprafata putin cate putin. Actiunea este extrem de captivanta, la un moment dat ajungi sa stai cu sufletul la gura citind cu viteza maxima in ciuda orei intarziate. Gerlof s-a dovedit a fi un detectiv foarte bun, se pare ca materia cenusie inca functiona bine in ciuda varstei inaintate. Sfarsitul a fost cu totul si cu totul surprinzator. I didn't see that one coming! Dar nu pot sa spun ca am fost dezamagita.
In concluzie, "Ecouri de dincolo de moarte" este un roman incitant, cu o poveste deosebit de frumoasa, pe care il recomand tuturor amatorilor de lectura.

Edit: E prima data cand aud ca s-ar putea face un film bazat pe romanul lui Theorin si sper ca se va intampla asta. Ar fi un film grozav!

#5
si pe mine tot titlul m-a atras, insa nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor. ideea in sine e ok, dar personajele, actiunea, mi s-au parut cam seci.
"The nice part about being a pessimist is that you are constantly being either proven right or pleasantly surprised." - George F. Will




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)