Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Dumnezeu poate dori şi răul pe acest Pământ?

#1
Nu e un titlu satanism care evocă mai mult îndepărtare de Dumnezeu ci pur şi simplu vorbesc acum de faptul că lumea se degradează puţin câte puţin. Nu puteţi nega faptul că în lume vedeşi mii de cazuri în care amele îşi aruncă copii într-o pungă de plastic la gunoi. [ you read that ] şi multe alte lucruri cum ar fi violurile, crimele şi celelalte infracţiuni. Faptul că noi ne facem rău nu e o scuză prea plauzibilă pentru mine. Sincer dacă vă uitaţi în oglindă toţi faceţi păcate în mare sau mică măsură. [ şi nu, nu fantezii cu Sebastian Michaelis ca mine că ştiu că ştiţi că ştiu că vă gândiţi că am aşa ceva ]. Totuşi nu e vorba de asta ci pur şi simplu de faptul că în lume se găsesc mii de cazuri în care se întâmplă chestiunile de faţă. La ora actuală găsim peste un milion de cazuri în care infracţiunea este peste limită. Puteţi citii ziare, reviste, chiar şi tabloide chiar şi în ele se găsesc sămânţa răutăţii, a rasismului, a discriminării şi totodată a satirei şi a dispreţului. Deşi Biblia ne vorbeşte despre o lume mecanică mai mult unde omul e subiectul numărul unu de studiu. Parcă omul este robotul ce trebuie să urmetze fiecare pas. Mi se pare o minciună frustrantă pentru că dacă stăm să ne gândim până acum nu am ars în Iad, iar Satan nu a venit cu furca la noi să ne-o înfigă în fund. Practic omul pare a fi un robot gata de îndeplinirea voinţelor celor de sus, dar să ne gândim : Sunte sau nu nişte roboţi ? Parcă am fi nişte roboţi umanoizi gata să îndeplinească poftele. Cred că Biblia a fost şi va fi o unealtă de manipulare a masei.
-

#2
Nu cred că e ceva de genul "El vrea răul." Nu . Pentru că Dumnezeu ne-a dat raţiunea, ceea ce înseamnă că noi suntem răspunzători de faptele noastre. Da, suntem ispitiţi de Necurat, însă Dumnezeu ne-a dat forţa să îl respingem .Este decizia fiecăruia. Putem foarte uşor să păcătuim, întradevăr. Dar mai târziu, toţi plătim . În euro, dolari, lei sau orice altceva.

Nu doreşte răul. Însă i-a înzestrat pe oameni cu raţiune, ceea ce înseamnă că fiecare poate decide. De noi depinde cât de bune sunt deciziile.
You know it is going to be a bad day , when you jump out of bed and miss the floor.




#3
Sincer, nu cred că el ne doreşte răul, ci doar înfăptuieşte diferite întâmplări - în lipsa altui cuvânt ce ar fi mai potrivit - bune şi rele. El ne-a dat raţiunea şi este la latitudinea noastră dacă noi facem lucruri rele sau bune. Spre exemplu, eşti sărac şi-n faţa ta vezi o casă de schimburi cu o cucoană neatentă înăuntru... Asta vezi, asta-ţi arată Dumnezeu. Acum, este la latitudinea ta dacă intri şi furi banii sau dacă treci pe lângă casa de schimburi fără să furi nimic. Totuşi, ar fi destul de bizar ca el să ne creeze ca apoi să ne dorească răul. De aceea cred eu că aceste întâmplări ce se pot sfârşi bine sau rău sunt diferite teste de ale lui.
Oricum, el cred că este neutru ca părere. Nu toţi oamenii pot fi buni şi de aceea el ne lasă să alegem ce credem noi că este de cuvinţă.
Metal was here.

[Imagine: metalsig.png]


I\'ll start to worry when I\'m dead.



#4
Poi, banuiesc ca da. Adica, iti mai amintesti si tu de potopul lui Noe? Dar nu... Mai, nush ce sa cred. Gandeste-te la ce ai spus tu acum, infractiuni, violuri, abandon, dar nu Dumnezeu ne impinge la aceste fapte, ci gandirea bolnava a unora, care cred ca viata lor ar fi mai interesanta astfel. Dumnezeu ne-a dat libertatea de a alege si se observa cu ochiul liber ca omul profita din plin de aceasta oportunitate. Din pacate, omului a ajuns sa nu-i mai fie frica nici de Dumnezeu, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fim cu totii manipulati astfel, de mass media, de generatia din ziua de azi care se crede superioara altora, dar, defapt, nu e nimic de capul lor, trebuie sa gandim cu mintea noastra, nu sa ne fie teama de parerea complet opusa a apropiatului nostru. Anturajul, acum, este peste limita nesimtirii, si crede-ti-ma, ca stiu foarte bine despre ce vorbesc. Am cunoscut doua clase de oameni complet diferite. Genul de persoane dragute, care-ti ofereau pana si sufletul din ele si altii care doreau numai sa te batjocoreasca. Dumnezeu nu are nimic de impartit cu prostia din capul unora. Omul isi controleaza singur actiunile.
:::Hot temptations:::Sweet sensations:::
:::Rhythmic motion:::Raw emotion:::
:::Your reaction:::To my action:::
:::Hour after hour:::Of sweet pleasure:::

#5
N-ai putea s-o numeşti chiar "El ne vrea răul", pentru că sună total aiurea. Sincer, am avut momente când spuneam că a uitat de mine, dar asta nu înseamnă că-mi vrea răul, şi nici de mine nu a uitat. Consider doar că a vrut să-mi de-a o lecţie.
Consider că toate chestiile aiurea ce se întâmplă în lume ni le facem cu mâna noastră, iar apoi suntem prea laşi să recunoaştem. Preferăm să băgăm pe alţii la înaintare ca să scăpăm noi basma curată.
Şi primii oameni au fost alungaţi din Rai, deci tind să cred că păcatul e de atunci. Tind să cred că păcatul e de şa început şi că e inevitabil. Nimeni nu este perfect, este în totalitate omenesc să greşeşti, dar mai apoi să-ţi asumi răspunderea. Problema e că în zilele noastre acest lucru se întâmplă mult prea puţin.
Şi dacă îi întrebi pe unii, ce-ţi vor spune? Că nu sunt ei de vină, că Dumnezeu i-a uitat şi că le vrea răul.
Păi că, deh, e tipic lor. De ce să recunoască în gura mare că şi noi avem cea mai mare parte de vină? Mai bine dăm vina pe Dumnezeu.
Nu ştiu, eu una nu consider că El ne vrea răul. Consider că vrea să ne de-a anumite lecţii pe care noi suntem incapabili să le înţelegem la momentul potrivit.

#6
Nu doreste raul.

Dar eu am o... nelamurire: care-i faza cu dezastrele naturale? Cutremure, inundatii... DE CE? Poti spune ca toti aia din zona x unde a avut loc un dezastru natural cu mii/zeci de mii de victime au fost atat de pacatosi incat sa moara/sa li se distruga vietile asa?
stiu, nu-ti iese totul mereu, dar azi intra

#7
(28-07-2010, 07:14 PM)Lynnu A scris: Sunte sau nu nişte roboţi ? Parcă am fi nişte roboţi umanoizi gata să îndeplinească poftele. Cred că Biblia a fost şi va fi o unealtă de manipulare a masei.

Cred ca intrebarea mai buna ar fi, suntem sau nu niste oi? Atunci raspunsul ar fi, DA-desigur, pentru ca biblia a fost, este, si va fii,- caci "mare-i gradina Domnului"- un instrument de manipulare in masa.

Citat:Nu cred că e ceva de genul "El vrea răul." Nu . Pentru că Dumnezeu ne-a dat raţiunea, bla bla bla
/
Citat:El ne-a dat raţiunea
Asta e ceva simpatic, pentru ca teoretic, nu ne-a dat-o. Ci noi ne-am luat-o, sub simbolul marului ascunzadu-se cunoasterea. Satanistii mai sustin ca D-zeu voia sa ne indobitoceasca, si ca Lucifer ne-a eliberat oferindu-ne lumina/informatia/ da da da, ratiunea.


Nu prea vad conexiunea dintre titlu si post, dar oricum.
Ca sa iti rapsund la intrebare... depinde din ce punct de vedere vezi lucrurile, pe plan teoretic, nu, D-zeu este neutrul . Dar, ar cam trebui sa ne amintim ca D-zeu, dupa cum bine stim, este razbunator, ii incalci "legea" (dar fireste ca esti liiiber) si iti da 10 palme.
Argumentul ca persoane fara 'pacat'/copii ar patii nu stiu ce dezastre din cauza parintilor este absolut idiot. E de preferat sa negi exista lui D-zeu decat sa crezi ca acesta e un fel de Hitler.

@ Kashim, dude, cand se intampla ceva rau nu e D-zeu, ce nu intelegi? Suntem noi, oprele lui stricate si SATANAAA.
Do not speak unless you can improve the silence.

#8
Eu ma refeream acolo mai mult la "pedeapsa divina". Etc etc

Si daca dracu isi baga coada ("ia sa omor eu 1000 de oameni azi) El de ce ii lasa sa moara? Cam asta ar fi ceea ce am spus eu mai sus, adaptat la ce ai spus tu.

nu-mi merge azi mintea sa ma exprim ca lumea
stiu, nu-ti iese totul mereu, dar azi intra

#9
Kashim, raspunsul meu nu era unul serios.
De fapt, nu se poate da un raspuns serios in topicul asta, pentru ca intrebarea e neserioasa.
Se pot da o gramada de pretexte pro-contra, dar, hai sa o luam altfel:

Dumnezeu, fiind creatorul a tot ce exista, a creat de asemenea si raul. El e omniprezent, omnipotent si omnistient, corect? Din moment ce este omnistient stia inca de inainte de-al crea pe Lucifer ca acesta o sa se devina gelos si ca o sa se razvrateasca. Fireste ca a putut sa-l opreasca, ca doar e omnipotent, dar l-a lasat asa...in voia lui.
Bug in the system.

Ar fi cazul sa ma opresc de la aberatii, anyway -
Mai bine v-ati intreba daca exista sau nu D-zeu, dar si asta e un inceput.
Do not speak unless you can improve the silence.

#10
Aici putem sa o ducem departe...
Cum ar fi: de ce a facut asta? Libera alegere si etc o inteleg, dar de ce sa ne distruga asa aiurea? Sau si aici e un scop: sa vada cum reactionam... Adica eu am picat testul.

Citat:Bug in the system.
21

Citat:Mai bine v-ati intreba daca exista sau nu D-zeu, dar si asta e un inceput.
Asta ar fi un alt topic.
stiu, nu-ti iese totul mereu, dar azi intra




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)