Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Downton Abbey

#1
[Imagine: banner.png]
(drama de epoca)

Downton Abbey este un serial britanic produs de compania media Carnival Films pentru postul ITV. Actiunea se petrece pe domeniul fictiv Downton Abbey, resedinta contelui si contesei de Grantham, si urmareste viata aristocratica a familiei Crawley si a slujitorilor lor in timpul domniei regelui George al V-lea.

Serialul a avut premierea pe 26 septembrie 2010. Din cate am vazut si auzit, primul sezon a fost un succes atat in Regatul Unit - unde se si filmeaza -, cat si in USA. In toamna lui 2011 a rulat al doilea sezon, iar in cea a lui 2012 cel de-al treilea si, pana acum, ultimul. Totusi, peste vreo doua luni vom avea ocazia sa-l urmarim si pe cel de-al patrulea, care a fost anuntat in urma cu ceva timp. Am inteles ca actorii au semnat si pentru 5, dar ramane de vazut daca sunt zvonuri sau nu.

Sezonul intai e plasat dpdv cronologic intre aprilie 1912 si iulie-august 1914. Scufundarea Titanicului devine un motiv de serioasa ingrijorare pentru contele si contesa de Grantham, intrucat printre victime se afla si mostenitorul proprietatii. De la aceasta premisa porneste totul si se continua in urmatoarele sezoane, abordandu-se destule teme, printre care si Primul Razboi Mondial (una dintre cele mai interesante parti din serial in opinia mea. Ocupa majoritatea sezonului al doilea si evident ca personajele principale ajung sa fie implicate in lupta intr-un fel sau altul).
Sezonul al treilea se termina undeva prin septembrie 1921. Prefer insa sa nu dau mai multe detalii despre cursul actiunii, cel mai bine ar fi sa descoperiti singuri restul.

In orice caz, Downton Abbey nu duce lipsa nici de actiune, nici de drama, si nici de romance. Suspansul e de asemenea un element cheie care captiveaza privitorul si ajunge sa-l treaca, pe masura ce evenimentele se petrec, prin toate starile sufletesti; de la disperare la hohote de ras, la zambete pana la urechi si dorinte arzatoare de a plesni unele personaje...
O alta chestiune interesanta de urmarit e relatia dintre membrii familiei instarite, dintre familie si multitudinea de servitori care lucreaza pentru ei, dar mai ales cea dintre servitori. Sa va asteptati la comploturi, razbunari urate si suferinte de diverse tipuri.

Veti vedea actori precum Hugh Bonneville, Jim Carter, Phyllis Logan, Elizabeth McGovern, Maggie Smith (McGonagall) <3, Dan Stevens, Rob James-Collier etc. Cu totii joaca impecabil si nu e de mirare ca au adus o groaza de apreciere si nspe mii de premii si nominalizari serialului.

In afara de primul sezon, fiecare dintre ele are cate 8 episoade plus unul special, cel care ruleaza in ziua de Craciun (UK). Episoadele normale au intre 47 si 53 de minute, primul/ultimul episod din fiecare sezon are intre 65 si 67, iar cel de Craciun, despre care vorbeam, 92.

Mult mai multe detalii despre Downton Abbey gasiti pe Wiki, IMDb s.a. O sa pun si cateva intrebari pentru cei care au vazut parte din sau tot serialul. As prefera sa raspundeti si la ele, sunt curios...
1. Sezonul preferat? De ce?
2. Personajul preferat din famile? De ce? Dar din randul servitorilor?
3. Care este personajul pe care il antipatizati cel mai tare? De ce?
4. Camera preferata din resedinta?
5. Aveti vreo replica favorita?
6. Ce credeti despre Thomas Barrow? A meritat/merita sa fie tratat asa cum a fost/este, sau va bazati pe ideea ca inauntrul lui se ascunde intr-adevar altceva decat afiseaza? (Pentru cei care au vazut toate cele trei sezoane)

Trailer (WATCH IT!):
<3 <3 <3 <3 <3 <3

#2
Am vazut cele trei sezoane aparute pana acum si stiu ca al patrulea va incepe in curand, dar probabil voi astepta pana mai incolo, sa se termine, ca sa il pot viziona pe tot dintr-odata. 4 E unul dintre serialele mele preferate. Am o fascinatie pt modul lor de a vorbi, accentul englezesc si in special cel irlandez. Povestea e interesanta (chiar daca uneori pare trasa de par), iar actorii sunt buni, incepand cu adorabila Maggie Smith, preferata mea.
Voi incerca sa iti raspund cat de cat la intrebari. Cred ca primele doua sezoane mi-au placut mai mult decat al treilea. Primul a fost interesant din cauza relatiei dintre Mary si Matthew, pt ca ea nu il suporta la inceput, dar apoi s-au schimbat lucrurile. Cel mai mult mi-a placut modul in care s-a dezvoltat situatia dintre Sybil si Branson, povestea lor a inceput incet si a devenit din ce in ce mai draguta. :X Imi place foarte mult felul in care e infatisata situatia din acele vremuri, toata treaba cu mostenirea, Primul Razboi Mondial, prejudecatile legate de conditie sociala, relatiile sexuale, orientare sexuala, varsta, etc.
Personajul meu preferat e minunata si draguta Sybil. Mi se pare cea mai frumoasa dintre cele trei surori si in general dintre toate personajele feminine. Imi place pt ca isi are propria viziune despre societate, are pareri politice si nu se teme sa si le exprime, nu vrea sa se conformeze cu regulile impuse de mediul in care traieste si nu ii e frica sa isi urmeze inima si sa fie cu cineva cu o conditie materiala mai putin buna decat a ei. Am admirat-o atunci cand a devenit asistenta pt ca a luat decizia sa faca si ea ceva pt cei care participau la razboi sa isi apere tara. Imi place si Branson foarte mult, incepand cu accentul lui. E un tip sincer, lipsit de interese materiale, curajos si care si-a dovedit de nenumarate ori iubirea pt Sybil.
Din randul servitorilor imi plac majoritatea. Carson pt ca e un barbat onorabil si loial, serios si care stie sa se impuna, iar cateodata e amuzant exact din cauza asta. Cred ca cel mai mult imi place Mrs. Hughes, e severa si serioasa, dar in acelasi timp are un suflet foarte bun, ii ajuta pe Carson, Mrs. Patmore, Ethel, Anna, Bates, etc. Foarte aproape de ea se situeaza si Anna, prin sinceritatea sentimentelor ei, prin faptul ca si ea da dovada de o mare bunatate si in general pt ca vrea sa se faca dreptate, iar oamenii sa primeasca totul pe masura meritelor lor. Mrs. Patmore si Daisy sunt personaje naive si foarte amuzante si mi-a placut William pt ca le dorea binele tuturor si nu facea rau nimanui.
Despre celelalte personaje... Personajul interpretat de Maggie Smith imi place (probabil mai ales din cauza actritei), e o batranica simpatica, aparent dura, dar care face gesturi din adancul inimii ei atunci cand te astepti mai putin. E interesanta relatia dintre Mary si Edith, se dispretuiesc atat de mult, niciuna dintre ele nu imi place in mod special, sunt ok pana cand se ataca in mod josnic una pe alta. Matthew e un tip de treaba, dar nu ma impresioneaza, asa cum si parintii fetelor imi sunt cam indiferenti. Mi-a parut rau de Edith din cauza tipului cu care tot trebuia sa se marite, fiindca ala era fraier si nehotarat si nu putea pricepe ca ea chiar il place. Imi amintesc si de Ethel pt ca Hughes o tot ajuta... ea nu e deloc o persoana rea, dar imi pare rau de ea pt ca e si ea foarte nehotarata in privinta lucrurilor care ar putea fi bune pt ea si fiindca ii ia prea mult sa accepte ceva ce i se ofera dezinteresat si cu bune intentii.
De antipatizat, cred ca ii aleg pe O'Brien si Thomas, in special pe ea. In afara de loialitatea fata de stapana ei, nu pot sa vad nimic bun la femeia asta si chiar si pe Cora a incercat sa o distruga. Sa nu mai zic ca in ultimul sezon incearca sa ii faca felul si lui Thomas. El e un om care se tot schimba, nu imi e clara situatia si personalitatea lui, la inceput nu il suportam, spre sfarsitul sezonului 3 incepuse sa imi fie mila de el, pt ca parea ceva mai ok.
Camera preferata? Cred ca voi alege biblioteca aia de la Downton in care au avut loc tot felul de discutii, s-au luat hotarari si s-au scris scrisori. In privinta replicilor, nu stiu ce sa aleg, pt ca de obicei nu prea sunt genul care sa le tina minte, iar acum nu imi amintesc niciuna anume.
Ultimul sezon m-a distrus (cei care au vazut tot, isi vor da seama din ce am scris mai sus care e motivul), iar ultimul minut m-a uimit, asa ca astept continuarea. Imi dau seama acum ca s-ar putea sa nu fi trecut ultima data cand l-am vazut pe acel Patrick (adevarat mostenitor sau nu). Anyway, serialul e o foarte buna alegere pt cei care prefera Anglia in locul americanilor, pt amatorii vremurilor trecute si carora le place si ceva romance.
[Imagine: sig_reinoir.png]




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)