Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Different

#1
[Imagine: tumblr_lyly8fHcYn1qkzl9po1_r2_500_large.gif]
~"THE NEXT TIME YOU OPEN YOUR EYES, THE WORLD MIGHT HAVE ALREADY CHANGED."~

#2
Saya, asa cum am promis la "cereri pentru critica", sunt aici si gata sa iti corectez capitolul.
Am luat doar cateva lucruri care au fost mai importante, pe care as dori sa ti le explic, in rest asa au fost greseli de punctuatie si s-au ivit si repetiti a unor cuvinte sau pronume personale.
Totusi am sa incep prin a spune ca nu mai avem voie cu diactrice, caci s-a intamplat ceva mai de mult o chestie cu forumul si au aparut caractere ciudate si de aceea s-a facut o noua regula si nu se stie cand se va retrage. Momentan va trebui sa elimini diactricele. Doi la mana, nu avem voie cu imagini care nu ne apartin, avem voie doar cu ceva creat de noi. Regula asta se gaseste pe la ghidul incepatorului sau la regulile de la fictiune, nu mai stiu exact, dar sa treci sa citesti ca sa te pui la punct cu aceste lucruri. <3
**Mai e o treaba:
Varsta minima: (daca nu exista trageti liniuta)
Gen: (daca nu aveti ceva hotarat in minte notati pur si simplu a€œfictiune” dar schimbati pe masura ce va hotarati...nu faceti o mare ciorba totusi)
Limba: (se intelege de la sine)
Observatii cu privire la continut: (daca nu exista, se va trage liniuta)
Tipul de comentariu solicitat: (a se vedea punctul 4 si regulile sectiunii)

Trebuie obligatoriu pusa, e la Ghidul incepatorului.

Inainte sa iau fiecare lucru in parte o sa fac o sinteza asupra acestor lucruri ->
Şiam -Stiam (o greseala de tastare, pe asta am reperat-o prima)
"Probabil că acum mă considerati o nebună sau vreo adeptă înraită a stilului EMO?" (mi s-a spus si mie si dau dreptate persoanei aceleia, nu incerca sa faci personajul sa vorbeasca cu cititorii, nu de alta dar mai bine il lasi pe el in lumea lui, cea ficionara. Suna ciudat, chiar pare inestetic, incearca sa elimini astfel de lucruri sau evadari ale personajului in afara, poti folosi un altfel de limbaj prin care sa transpui anumite ganduri)
"Nu m-am prezentat încă, şi cred că ar cam trebui să o fac! Mă numesc Alina şi atât. Nu am o poreclă şi nici nu vreau una. Îmi puteti spune simplu Alina. Facebook nu am şi nici nu intentionez să îmi fac." (ok, descrierea personajului se poate face direct sau indirect, acum o astfel de prezentare este abordata de incepatori deobicei, tu nu esti dupa cate am citit, scrii frumos, mai ai cateva lucruri de retusat, dar in rest totul este bine. Incearca sa te folosesti de restul personajelor sau anumitor fenomene din natura sau mai stiu eu ce, insa fara descriere de dosar. Chiar recomand sa nu se mai foloseasca)
Ce ar mai fi de spus despre mine? Despre familia mea probabil că ati vrea să ştiti ceva, nu? Aflati că nu am una. (la fel ca la celalat fragment scos din text)
Probabil că este ea. Mă simt ciudat de bine şi încrezatoare în mine de când a venit ea. (bine aici pre ca merge acel pronume, insa ai facut multe astfel de repetiti, unde sincer nici nu mai era necesar de atatea pronume, caci se subintelegea, incearca sa eviti, joacate mai mult cu propozitiile sau cuvintele)
"Probabil că o să vi se pară că vorbesc foarte urât iar limbajul meu este foarte neadecvat, dar credeti-mă nici mie nu îmi face placere să folosesc astfel de apelative zilnic." (la fel, incearca sa lasi personajele in poveste, nu le face sa se adreseze noua, caci oricum intelegem)

Am lamurit cu acestea, sper. Trecem la restul partilor.
Descrierea: ai, chiar ai, folosesti cuvinte frumoase, dar de prea multe ori ai bagat in text cuvinte "urate", defapt jignitoare - nu, sa nu te gandesti ca nu e permis, din contra poti, aici ma refer ca au fost atatea incat ma saturasem sa citesc parerile ei despre colegi, intelesesem din prima ca nu ii suporta, sunt prosti, nesimtit si restul. Idea este ca trebuie sa dezvolti, ceea ce faci, dar nici sa te dezlantui prea mult, in sensul, dau un exemplu - pe la inceput ai spus de lume in general, dupa de scoala, e aici faza cu colegi deja era expirata, fiindca pe la mijloc asa intelesesem ca erau rai, dupa cand aparuse colega noua ai reluat iar ideile cum ca colegii sunt asa si asa. Bine in mare te-ai referit la niste fete, dar oricum mai putine lucruri de genul e super. Adica te lungesti, dar totusi incerci sa faci ceva bine pus la punct.
La capitolul descriere a sentimentelor stai bine, ai reusit sa conturezi cam tot ce simtea fata, cu mici repetitii de cuvinte, dar totusi a iesit bine.
Nu stiu de ce, dar ma gandesc la yuri, e yuri? Stii de ce cred asta, dupa felul de a reactiona a lui Alina. ^^
A si as mai vrea sa spun ceva legat de poze - eu consider ca nu e nevoie de imagini puse prin fic cand vrei sa spunem sa descrii o perssoana sau sa arati o emotie sau ceva acolo. Nu, acum stiu ca ne duce gandul al cartile cu poze pentru copii sau dictionare vechi sau mai stiu eu, totusi din moment ce ai capacitatea de a descrie, elimini o astfel de idee.
Hai, cu o imagine de inceput asa inainte sa pui textul merge, dar dupa nu, nu amesteca scrisul cu poza la proza. xD Compui fain si de ce sa nu iti dezvolti simturile prin scris?
Trecem peste.
Actiunea, dialogul sunt bune, adica m-a captat. La actiune pot spune ca ai grabit treburile la final, insa nu e grav, totusi sa incerci sa ti ritmul si sa dai volum in continuare. Acum fiindca a fost primul capitol nu am ce comenta asa de mult, astept sa vad ce urmeaza.
Greseli, e uite aici ai avut de punctuatie, ai mancat virgulele care se puneau inaintea lui iar, dar si desigur in general ai mancat. La inceput de tot ai avut propozitii dupa propozitii, puteai sa scrii si in continuare, nu era nevoie sa fragmentezi atat de mult. Oricum incearca sa fii mai atenta pe viitor.

Ca poveste, sincer, nu stiu, e doar primul capitol, dar chiar si asa pare promitator, cu toate ca e o idee uzata si titlul nu e nu stiu ce. Insa orice lucrare are ceva original in ea si din moment ce ai un stil format, sigur o sa iasa frumos.
Astept nextul, sper ca aceasta critica constructiva sa te ajute! *hug*

#3
[Imagine: tumblr_lyly8fHcYn1qkzl9po1_r2_500_large.gif]
~"THE NEXT TIME YOU OPEN YOUR EYES, THE WORLD MIGHT HAVE ALREADY CHANGED."~

#4
Hey, am citit de ceva vreme ce ai scris pana acum si am vrut de mai multe ori sa iti scriu, dar nu am apucat, lenesa de mine ~_~.Imi place mult de tot ideea, desi uneori parca as fi eu in locul personajului,.Intr-un fel anume mi-ai descris personaliatatea nu si ce mi s-a intamplat.Scrie acolo la inceputul capitolului 1 ^^. Ma bucura ce mai mult faptul ca a venit Ga Eul cu care se intelege de minune, macar stie cum este sa fi diferit.Inca o data imi place mult tematica desi nu stiu daca este yuri sau pur si simplu legat de prietenie ^^ A da, inca ceva asa in concluzie sa zicem: capitolele se scriu pe ''paginii'' pardon posturi(nu stiu ce am azi:))..)diferite. Este mai interesant asa, chiar daca este mic capitolul 2, ca exemplu . Imi place mult si te rog sa ma scuzi ca nu am lasat com mai devreme.
Oke, spor la scris si postat ca te astept cu next-ul *hugs*
[Imagine: a17504639be4b10d04424d855865eb53.gif][Imagine: A5D0F5D61805ED04AAC6EC72A0549F025BF7966A]
”Know that the only people you can save like that are the ones that survive.”


#5
[Imagine: tumblr_lyly8fHcYn1qkzl9po1_r2_500_large.gif]
~"THE NEXT TIME YOU OPEN YOUR EYES, THE WORLD MIGHT HAVE ALREADY CHANGED."~

#6

#7
[Imagine: tumblr_lyly8fHcYn1qkzl9po1_r2_500_large.gif]
~"THE NEXT TIME YOU OPEN YOUR EYES, THE WORLD MIGHT HAVE ALREADY CHANGED."~

#8

#9
[Imagine: tumblr_lyly8fHcYn1qkzl9po1_r2_500_large.gif]
~"THE NEXT TIME YOU OPEN YOUR EYES, THE WORLD MIGHT HAVE ALREADY CHANGED."~

#10




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)