Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Dezinteresul profesorilor.

#1
Cred că toți aveți măcar un singur profesor/a de genul. Mulți profi din România nu-și dau deloc interesul la muncă și nici nu îi interesează dacă elevul a înțeles ceva sau nu. Parcă o fac doar pentru ca să nu stea degeaba în timpul orei. Alți profesori predau cu tonele ( too much ) și nu respectă deloc programa. Turuie precum niște mașini lecția și bagă cu duiumul lucruri ce nu se învață atunci, doar pentru a fi spuse. Well, mulți profesori ajung așa și asta doar din cauza salariului mic. Cred că ei gândesc ceva-n genul : „De ce să mă chinui eu să stăpânesc o clasă de treizeci de copii și să primesc un salariu d - ăsta ? ” . Eu sunt de acord cu ei. În clasă e gălăgie-n timpul orei și proful se chinuie să facă liniște, să fie ascultat de toți, să predea bine, să înțelegi. Și pentru a face toate astea și a avea un salariu mic, nu cred că sunt de acord. Mai bine nu-și dau interesul, cred ei. Ei bine, eu îi înțeleg relativ. Stai opt ore ( sau cât or sta ) în zgomotul produs de copii și se mulțumesc cu salariul ăla.
Anul trecut am avut câțiva profi de genul. Una nu preda deloc și dupaia te trezeai cu-n test de olimpiadă și nu știai nimic ( God o.o ) . Alta preda și băga la noțiuni de liceu cu duiumul, de nu mai înțelegeai. Iar altul nu-și depunea deloc interesul, nu-i păsa dacă noi înțelegeam sau nu.
Ei bine, în final asta ne afectează mult pe noi și totodată țara. Ei nu-și depun interesul, noi nu înțelegem, țara se duce de râpă.
Vouă cum vi se pare „interesul” depus de profesori ?
Metal was here.

[Imagine: metalsig.png]


I\'ll start to worry when I\'m dead.



#2
Trebuie să recunoaştem că sunt foarte mulţi profesori care n-au ce căuta în şcoli. Ascultam odată o discuţie de-alor mei cu un prieten de familie, mama fiind profesoară la liceu; vorbeau despre cât de mulţi liceeni n-au luat bacul, pentru că anul ăsta nu s-a mai luat şpagă. Am început să râd;mă gândeam ce au-să ajungă puştanii ăştia... Şi-am mai auzit odată o chestie : Să zicem că un elev intră la liceu pe şpagă, se menţine cu note de 5 şi cadouri frecvente la profesori; trece bacu' tot pe şpagă şi ajunge la facultate; îşi ia examenele tot cu "atenţiile" date cam la toţi profesorii şi ajunge şi el profesor. Păi o persoană ca asta cum să înveţe alte generaţii?? 21
Dar există şi profesori buni, care ştiu să predea şi ştiu şi ce predau. De cele mai multe ori un elev urăşte o materie din cauza profesorului care o predă. Exemplu : am adorat engleza de mică, am învăţat-o de la grădiniţă şi-n clasele primare am avut o profesoară cu care nu te plictiseai. Am intrat într-a cincea, am început franceza cu o profă care punea accentul pe pixuri cu sclipici şi decupaje. M-am mutat de la şcoala respectivă într-a 7-a şi m-am lovit de o profă care m-a făcut să urăsc franceza. De ce? Teme multe, proiecte grele, teste horror ş.a.m.d. În săptămâna când am avut teza la română, reuşisem să corupem toţi profii, inclusiv pe profa de mate, să nu ne dea teme. Numai la franceză aveam tona de teme...
Un elev trebuie motivat de profesor, trebuie să înveţe din plăcere, nu din obligaţie. De exemplu, profesoara mea de română, tânără şi drăguţă cum e ea, te face să-ţi placă la nebunie ora de română. Odată ne-a adus laptopul ei şi ne-a pus muzică relaxantă în timpul orei; şi nimeni n-a zis nimic, chiar şi cei mai hiperenergici din clasă au tăcut din gură.
Şcoala ar trebui să fie ceva plăcut, educativ pentru elevi, iar pentru profesori ceva mai puţin stresant.

#3
Oh god, si eu am "minunatie" deasta in scoala. Ma rog, ea ca profesoara - trebuie sa recunosc- este foarte buna. Cine a facut franceza cu ea, in cl a8a stia limba asta ca pe tatal nostru. However, la prima ora de franceza care am avut-o anul asta, ne-a anuntat ca ea de acum incolo nu mai pune decat trei note in catalog [ pana acum putea cate 7, dadeam lucrare la fiecare capitol terminat din carte, plus notele de la caiete]. Intr-un fel era bine pentru ca nu mai dadeai lucrare din doua in doua saptamani, insa pe de alta parte e cam prost, acum daca iei o nota mica nu mai poti merge pe ideea " la urmatoarea lucrare voi lua mai mult". Motivul pentru care acum pune mai putine note este simplu, dupa cum a spus si ea " Daca guvernul imi taie 25% din salariu, atunci pun si eu cu 25% mai putine note." Nu o invinovatesc, e o profesoara foarte buna, insa nimeni nu o respecta si nu ii recunoaste meritele.
Asta a fost un caz fericit, insa una dintre profele de fizica din scoala [ eu nu fac cu ea, slava domnului] vine la ora, tranteste catalogul de catedra si se uita la copii. Nu preda absolut nimic. Nush cei cu ea, da e cam ciudata o.O
[Imagine: asdsadfu.jpg]
Sank you, Valkyrja *hug*


#4
Ahh... asta e sindrom de frustrare... si cati oare dintre noi cu au si ei, la randul lor, frustrarile lor?
Profesorii sunt oameni, la sf zilei, chiar daca si ei ajung sa auite asta uneori. Unii din ei nu au chemare didactica, dar se straduiesc/nu pentru ca au nevoie de o pensie la batranete...

Altii ar vrea/au vrut candva sa pregateasca noile generatii, dar n-au avut si poate nici acum nu au cu cine. Noi ne plangem de ei, dar nu facem nimic ca sa schimbam situatia. Daca un profesor nu preda, cati dintre noi se duc si incep sa-i puna intrebari peste intrebari? Cati dintre noi le bat obrazul colegilor de clasa cand isi trateaza profii cu dosul? Cati dintre noi nu isi trateaza ei insisi profii astfel?

Ne e usor sa ne plangem... mai greu e sa facem ceva...
[Imagine: KONgirlssleeping-small.jpg]
[Imagine: chibi_137.gif]
Ka, chibi-ul lui JavaLeen

Favorite quote: "Don't tell me he wants to conquer the world? Can't he come up with something more original?" - Lina Inverse (Slayers)

#5
Heh, sincer, nu avem prea multi profesori de acest gen. Un motiv este ca tocmai ni s-a schimbat directorul, asa ca chiulul sau "nu ne lasati mai repede?" nu mai exista. Avem insa o profesoara de Educatie Antreprenoriala care pur si simplu ne sufoca. Cum scoatem un cuvant, ne muta in prima banca si nu intelegem nimic din ce preda 21 Are un limbaj al naibii de evoluat, cel putin asta crede ea. Si profa de Desen e mai normala decat ea. Insa nu consider ca e vina profesorilor daca nu isi dau prea mult interesul. Nu castiga mai nimic in afara de stres cu elevii ce considera ca scoala le apartine sau cu prostii la care trebuie sa faca fata. Altii spun ca daca esti profesor, trebuie sa faci fata cu orice pret. Eu nu consider ca e adevarat. Mi se pare o meserie frumoasa, insa nu cred ca merita sa iti mananci nervii cu asa ceva. Pana la urma, nu e singura meserie.
[Imagine: ak8THBQ.png]


#6
Sunt o gramada care nu isi dau interesul , dar nu poti da vina numai pe prof cand si elevu e batut in creier 106Dar da in ziua de azi nu isi mai da nimeni silinta .
Avem profa de C.C , nu am nimic personal cu ea dar nu inteleg i iota din ce preda ..106 si am renuntat sa mai fiu atenta la ora ei daca nu stie sa predea cum trebuie .
39 Au mai fost profesori [ ca tot ni s-au schimbat29] in ani trecuti [5-7] care nu aveau ce cauta la catedra sau pur si simplu se putea observa cam cate generatii le-au trecut prin mana [ erau tiu-tiu 65] Oricum invatamantul din Romania e lapamant si indiferent cum ar fi elevul intodeauna o sa dea vina pe profesor in caz ca i-a nota proasta 21
.I dont need anyone in my life who does not want to be there.
.Sometimes i cant , sometimes i dont want to , and sometimes i dont even try.
.I am nostalgic , cinical and lonely , so i may hurt you.

#7
Sunt profesori buni si alti rai,chiar daca noi am merita o nota mica,mereu o sa dam vina pe profesori(ai dreptate Nemo)bunul simt lipseste multor copii din generatia mea(fara suparare,acesta este adevarul),nimeni nu e sfant,nici eu,nici alcineva.
Desigur,exista cazuri in care profesorul nu poate sa-l faca pe elev sa-i inteleaga materia(uneori e vina elevului,dar asta e....)sau alteori uni profesori nu au pic de respect pentru faptul ca un elev nu poate invata mai mult,sau nu are un talent anume,de exmplu un profesor de desen,de la unul din liceele din inprejurimi este in stare sa te puna sa faci un desen la perfecti folosind si violenta,nu mi se pare normal,in primul rand,n-are dreptul sa loveasa elevi si in al doilea rand,daca elevul s-a straduit sa fac un desen cat mai bun,atunci merita laudat,daca nu are talent este vina lui?


#8
Pfff... Până anul acesta am avut un profesor de geografie la care nimeni nu învăţa nimic. Faza e că făcea şi civica cu acelaşi prof, iar acum diriga (profă de istorie, facem civica cu ea) ne cere să ştim ce trebuia să ştim de anul trecut, iar noi suntem aşa :??.
Nu mai spun de profesorul de biologie de anul trecut care ne preda mot a mot din carte şi ne asculta la fel. Tot nu-mi vine să cred că am avut media 10.

Profii nu-şi dau silinţa când elevilor nu le pasă, dar dacă la început vine un profesor şi spune că este rău, că la el se pun note în funcţie de cât ştie fiecare, normal că unii elevi vor învăţa cum trebuie, dar dacă vine şi zice că e bun şi pune numai 10 elevilor nu le pasă de materie.

Xoxo, AlerimxD.
[Imagine: 73m8sj.png]


#9
Profii mei sunt destul de ok, unii TT. TT Înțeleg că le e greu să predea într-o clasă gălăgioasă, neascultătoare, and so on, dar ata ete, nu trebuie să se plângă, ei și-au ales meseria asta, așa că să-și dea interesul! Nu e corect așa? Ce pana mea mă interesează pe mine că profesorul X are salariul mic și de asta nu predă calumea? Asta e problema lui personală, nu a noastră, a elevilor. Cum noi avem datoria să învățăm, ei au datoria să ne predea și să ne facă să înțelegem(gosh, parcă mi's Ceaușescu!). Ah, și nu suport profii care vin în clasă, trântesc catalogul pe catedră și încep să dicteze pagini întregi de teorie, ca mai apoi elevul să o tocească xD. Măcar să și explice ceva.
De exemplu, am mulți profi foarte buni, cu tact, care știu să se facă plăcuți elevilor și care predau destul de bine. Adică, dacă își dau și ei silința cât de cât...totul va fi mai bine. Dar am și o profă, cea de engleză, stupidă rău. Juma de oră ne povestește cum a pățit ea nu știu ce, cum că a pus un elev să-i cumpere mâncare și din rest și-a luat și el săracu o gumă :]] sau că a fost la spital, și alte chestii stupide. În alte 10 minute ne face în toate felurile și ne jignește cum apucă, că deh, ea se crede deșteaptă dom'le 21 și în ultimele minute cică ne predă și ea ceva. Ce engleză să înveți? N-ai șanse dacă ai o așa profă!
Mai sunt o groază de ”specimene” care nu își dau interesul, care vin obosiți la ore și stresați și își descarcă nervii pe noi. Dar îi înțeleg și pe ei pe de o parte... dacă elevu nu-și dă interesul, de ce ar face proful? În fine, nu e chiar cazul meu aici, nu sunt genul de elev total dezinteresat de școală, deși sunt unele materii pe care le urăsc din tot sufletul și uneori nu învăț mai deloc la ele 21
Don't deny our r2Ï€.
[Imagine: ri935j.png]




#10
Profii mei nu sunt deloc cum ar trebuii. Mai toti profesorii mei sunt chiar . . . Nu mai continui. Din 15 profi sau cati am decat 3 sunt care nu au lipsit nicioadata de la ore si isi fac treaba cum trebuie. Ceilalti mereu lipsesc sau in timpul orelor stau si mananca, vorbesc la telefon, intarzie cate jumate de ora, stau si se plimba pe coridoare, si multe altele. Si cand ii spunem dirigii care ea isi face treaba sii ii spune directorului el ii apara, in fine, si el ne face la fel, ne este prof si de istorie si de religie. La istorie si Religie nu ne- a predat nicio lectie de la inceputul anului. Sau am profesori care spun ca le pasa si cand defapt mereu nu fac ceva ca sa ne multumeasca si pe noi.

Oricum profesorii sunt indiferenti, asa sunt si elevii. Eu una am vrut sa ma mut la un colegiu/ liceu unde se facea si Gimnaziul dar nu am putut ca eu fac Franceza si acolo se face Germana si sunt siferente foarte mari. La noi nu se preda nimic, si acolo se preda cu carul si se invata carte.

Eu una as fi fost dispusa sa muncesc ca sa iau nota, dar cand vad profu cum este imi vine sa ma dau cu capul de pereti. Tocmai azi profu meu preferat [ ala de georgra ] m- a ascultat. Asta asculta de iti ingheata sangele in tine, dar daca inveti nu te ia peste picior si vorbeste serios cu tine si asa am luat o nota de 10 -.-. Profu de geogra este cel mai calumea, dupa vine profa de franceza care si asta cand te asculta este serioasa si baga spaima in tine, dupa vine diriga, chiar daca iti da media de 10 cam usor, si profa de Mate chiar daca nu prea ma suporta ea pe mine 21.

In rest toti sunt neinteresati si care se lauda ca le pasa de noi si cand defapt ii doare undeva. In fine, lor nu le mai trebuie carte, asa ca nu le pasa si de noi. Nici nu ma gandesc cum va fi sa dau examen la sfarsitul clasei a opta la romana, voi fi varza -_-
[Imagine: Jun0xCa.png]




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)