Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Death Parade

#1
[Imagine: 71553l.jpg]

Citat:After death, humans go to either heaven or hell. But for some, at the instant of their death, they arrive at Quindecim, a bar attended by the mysterious white-haired Decim. He challenges them to the Death Game, wherein they wager their lives and reveal their true natures. Decim himself is the ultimate arbitrator of who wins and who loses, who will go to heaven, and who will go to hell.

In acest anime, Heaven & Hell se transforma in reincarnare si intuneric total. Probele prin care cele doua persoane trebuie sa treaca plus faptele si deciziile lor de cand inca erau in viata vor decide in care lift vor intra si apoi, destinatia finala. Decim face tot ce poate pentru a scoate la lumina adevarata fata intunecata a celor ce sunt judecati si o face intr-un mod briliant. Personajele episodice sunt diferite exemple din viata reala, oameni ce vor fi judecati atunci cand se asteapta mai putin. Pe parcursul episodului acestia isi aduc aminte ce s-a intamplat si cum au ajuns unde sunt, pana la urma realizand ca nu mai sunt in viata. Insa ceva imi spune ca ne putem astepta si la cateva secrete si poate, sper, un flashback pentru ca Decim e un personaj mult prea interesant pentru a nu avea un trecut la fel de interesant. Grafica e absolut geniala si abia astept urmatoarele episoade! Love it!
[Imagine: ak8THBQ.png]


#2
Hai ca l-am terminat si pe acesta XD. Ce pot spune, a fost un anime cu o premiza foarte interesanta: judecarea sufletelor a doi oameni decedati in acelasi moment de timp pentru a le hotari destinatia (reincarnare sau abis) prin crearea unor situatii extreme pe parcursul unor jocuri (biliard, darts, bowling, twister, air hockey) unde acestia concureaza unul impotriva celuilalt, chiar mi se pare inovativa. Imi place faptul ca povestea nu este chiar liniara, ci episodica, ceea ce imi aduce aminte de Cowboy Bebop intr-un fel, dar spre sfarsit (ultimele 2-3 episoade) totusi incepe sa urmeze un fir narativ spre un deznodamant care personal mi s-a parut cam dulce amarui, insa intr-un mod pozitiv. Personajele mele preferate sunt Decim (imi place calmul si profesionalismul de care da dovada si faptul ca pe parcursul povestii el evolueaza intr-un mod care te impresioneaza si nu te lasa indiferent) si Nona (she really kicks ass, face mereu dupa cum o taie capul, este mastermind-ul povestii si in ciuda invelisului dur si nemilos, are o doza de idealism admirabil incercand sa sfideze status quo-ul impus de Oculus). Ce nu mi-a placut la acest anime este ca fiind atat de scurt nu s-a putut intra mai in detaliu in istoria personajelor, in special voiam sa aflu mai multe despre Oculus si pozitia sa in raport cu "God" (care pare ca nu il mai intereseaza ce se intampla cu lumea) pe care o mentioneaza vag cand il intalnim prima data, pare un personaj mai badass decat arata aparentele.

Recomand cu caldura acest anime celor carora le plac jocurile psihologice sau thrillerele in general, singurul lucru pe care o sa-l regretati la terminarea acestuia este ca nu are mai multe episoade pentru a afla mai multe despre intregul univers si anumite personaje, finalul in sine nu prea lasa loc de o continuare din pacate.
[Imagine: tumblr_static_tumblr_static_dilvsoojho0sgwoc0s4s.png]

"What's wrong isn't me, what's wrong is the world!"

#3
Initial m-a atras grafica, fara sa stiu mare lucru despre plot. Acum ca l-am terminat, pot spune ca a fost foarte cool. In general seriile de 12 episoade nu au personaje cu personalitati dezvoltate sau vreun plot stralucit, insa aici povestea decurge chiar frumos. [SPOILER] In plus, cel mai tare moment, din punctul meu de vedere, este cand apar prima data Nona si Oculus la masa de biliard unde, in loc sa joace cu bile normale, joaca cu planete. Like duuuude, I don't even that's just so cool. [END OF SPOILY SPOILER]
Whatsoever, nu prea am ce spune, e un anime bun, genul care te cam lasa in aer la sfarsit. I gladly recommend!
[Imagine: 302xdzc.jpg]
Voi, nepasatori de moarte, dispretuitori de viata,
Ce-ati probat cu-avantul vostru lumii pusa in mirare,
Ca din vultur vultur naste, din stejar stejar rasare!
Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)


This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.