Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Death (D.)

#1
Varsta minina: 14 ani
Gen: Action, Comedy, Fantasy, Romance
Limba: Romana
Observatii cu privire la continut: Acesta este un scenariu, nu proza. Va rog ca atunci cand comentati/criticati sa tineti cont de acest lucru deoarece exista o diferenta uriasa intre cele doua. L-am postat aici deoarece nu am gasit o sectiune pentru scenarii.
Tipul de comentariu solicitat: Orice fel de critica sau comentariu.


Salutare! Stiu ca nu am dat pe aici demult dar am fost ocupat cu bacul si cu admiterea si nu prea am mai avut timp de scris. Uite ca am scapat de bac si m-am decis sa incep o serie noua pe care o sa o fac paralel cu Spirit Crisis. Death este o poveste unde puteti afla ce s-ar intampla cu omenirea daca nu ar exista moartea. Aceasta serie planuiesc sa o termin in vara aceasta si nu o sa fie mai lunga de 12-13 capitole. Sper sa va placa!


~Capitolul 1~
~Sf???r???tul mor???i!~

Ac???unea ???cepe ???tr-o sear??? lini???it??? de var???. L???ng??? un drum ce f???cea leg???tura ???tre dou??? mari ora??? ale Americii, st???teau pe o forma???une pietroas???, dou??? siluete. Prima era una a unui adoloscent ce avea ??? jur de 17-18 ani. Acesta era un b???iat cu p???rul negru ??? ochii la fel, ??? avea o privire rece ??? fix???. Era ???br???cat ???tr-o rob??? neagr??? ce ??? acoperea ???treg corpul. Cea de-a dou??? siluet??? apartiunea unui copil c???ruia nu ??? d???deai mai mult de 6 ani. Acesta avea aceia??? ???br???c???minte ca ??? cel???lat,doar c??? purta ??? plus un fel de masc??? ce ???-o ???nea ridicat??? pe cap. Avea p???rul verde ??? ochii de culoare violet, iar degetele erau mereu b???gate ??? nas.
Copilul st???tea cu o lunet??? ??? m???na ??? se uit??? spre drum, iar cu cealalt??? m???na se scobea ??? nas.
-Nigg, vezi ceva? (???treab??? b???iatul cel mare)
-Domnule Death, ???nta noastr??? tocmai se apropie. Sunt mai pu???n de 30 de secunde p???n??? la deces. (spune copilul, ??? timp ce privea o ma???n??? ce se apropia)
-Perfect! S??? mergem. (??? r???spunde cel???lat)
Copilulul ????? str???nge luneta, iar cei doi sar de pe st???nc???.

La bordul ma???nii ce venea ??? direc???a celor doi se afla un b???rbat ??? jur de 40 de ani, care era ??? stare de ebrietate. Muzica era dat??? la maxim, iar acesta c???nta c???t de tare putea.
-Cui ??? pas??? de curva aceea nenorocit????! Am bani! Pot s??? am c???te femei vreau eu, nu am nevoie de ea. O s??? ??? ar???t e..... (??? timp ce conducea, din cauza alcoolului, b???rbatul pierde controlul ma???nii ??? derapeaz??? cu ma???na de pe ???sea)
Ma???na se ???v???rte de c???teva ori ??? b???rbatul este r???nit mortal. Fiind alerta??? de celalalte ma???ni ce treceau pe ???sea, ??? mai pu???n de 15 minute a ??????it o amubanta, o ma???n??? a poli???ei ??? cei de la descarcerare. Ace???ia au scos corpul omului afar??? din ma???n???, dar din p???cate nu au reu???t s??? ??? salveze. Acestea st???tea ???tins pe jos ??? nu putea sa se mi???e.
-Nu mai avem ce s??? facem. Noteaz??? constatearea decesului. (spune un doctor)
-C???t este ceasul acum? (???treab??? altul, ??? timp ce ???nea o foaie ??? m???na)
-Este 22:34. (??? r???spunde doctorul)
??? timp ce b???rbatul era mort, o voce se auzea dinspre coprul s???u:
-Hei! Ce face???? Nu sunt mort, nu vede???? Nu are cum s??? fiu mort. Nu eu, eu nu pot muri, acest lucru ???grozitor nu mi se poate ???t???mpla mie. Eu nu o s??? mor niciodat???!
-Nu te mai obosii, nu te aude nimeni. (se auzi o voce, iar cei doi indivizi de mai ???ainte, adolescentul de 17 ani ??? copilul, apar l???ng??? cadavrul b???rbatului)
-Cine e???i tu? ( se auzii din nou vocea dinspre corpul b???rbatului)
-Cine sunt eu? Asta este o ???trebare bun???, poate c??? ar trebui s??? m??? prezint. Numele meu este Death, iar voi oamenii m??? cunoa???e??? sub forma celui care aduce moartea. Copilul acest de l???ng??? mine care saliveaz??? ??? ??? curg mucii ???truna este Nigg. (spune Death)
-Salutare! Vrei un muc? (???treab??? Nigg)
-??? ce vre??? de la mine? (se auzii din nou vocea din direc???a corpului b???rbatului)
-Nu este evident? S??? te trecem ??? lumea de dincolo. (spune Death)
-Ce? Nu! Nu pute??? face asta! Am o familie, am copii, de???n o companie important???. Nu am cum s??? mor ???c???. (spune din nou vocea din interiorul corpului b???rbatului)
-Pu???n ???i pas??? de viat??? ta. S-a terminat! Nigg, scoate-l de acolo, nu suport s??? vorbesc cu un corp ne???sufle???t. (spune Death)
-Am ??????les Domnule Death. (spune Nigg sco????nd un ciocan uria???
-Ce vrei s??? faci? Stai departe de mine copil ciudat! (se auzii din nou o voce dinspre corpul b???rbatului)
-Moartea const??? ??? trei etape: Prima etap??? este cea intermediar???, este ??? etap??? ??? care te aflii acum. ??? aceast??? etap??? coprul nu mai func???oneaz???, dar sufletul este ???c??? inaontrul t???u. Vocea ce se aude acum vine de la sufletul t???u. Acum ??? vom scoate din corp. (explic??? Death)
-Asta o s??? te doar???! (spune Nigg cu un z???mbet sadic pe fa????)
Copilul love???e corpul b???rbatului cu ciocanul s???u uria?????? ??? urm??? loviturii, din corpul b???rbatului iese spiritul acestuia. Spiritul arat??? exact ca ??? corpul adev???rat, numai c??? ??? loc de hainele normale, spiritul este ???br???cat ???tr-o rob??? alb???.
-Ce se petrece? Cum ai f???cut asta? (???treab??? spiritul b???rbatului ??? timp ce ????? privea coprul)
-A doua etap??? a mor???i, etap??? de tranzi???e. Aceasta este o etapa ??? care spiritul t???u este eliberat de corp dar ???c??? este blocat pe p???m???nt. Pentru ultima etap??? trebuie s??? ????? trimit spiritul ??? lumea de dincolo. Aceasta este etapa judec??????i. Odat??? ajuns dincolo, spiritul t???u va fi judecat ??? ??? func???e de faptele s???v???r???te o s??? fie aruncat fie ??? iad, fie ??? rai. Sper c??? e???i preg???tit. (spune Death, iar o coas??? de culoare neagr??? ??? apare ??? m???na)
-Te rog, stai! (spune spiritul b???rbatului)
-Nu m??? satur niciodat??? s??? v???d partea asta. (spune Nigg av???nd un deget ??? nas)
-Prive???e cu aten???e Nigg, a??? trimi??? un spirit ??? lumea de dincolo. ???tr-o zi asta o s??? fie datoria ta. (spune Death)
-Am ??????les, domnule Death! (??? r???spunde b???iatul)
Death ???tinde coas??? c???tre sufletul b???rbatului.
-Nume: Davis Jon; V???rsta: 41 de ani; Cauza mor???i: accident de ma???n???; Eu, Death, cel care aduce moartea, te trimit acum ??? lumea de dincolo ca s??? fii judecat pentru faptele tale. Rest ??? peace! (spune Death, dup??? care taie sufletul b???rbatului cu coas???)
-Nuuuu! Nu vreau s??? mor! (spune acesta ??? timp ce dispare ???cet)
-Misiune ???cheiat???. S??? mergem, Nigg. (spune Death)
-Da domnule Death. (spune Nigg, iar cei doi ???cep s??? plece)
??? timp ce plecau, erau ???conjura??? de medici ??? poli??????i ??? c??????va oameni care asistau la cele ce se petrec. Cei doi fiind spirite nu puteau s??? fie v???zu??? sau auzi???, ???s??? ei puteau s??? ??? vad??? ??? s??? ??? aud??? foarte bine pe ceilalati. Death st???tea cu urechile ciulite ??? ??? timp ce mergea ??? auzea pe oameni.
-Moartea asta, cum te poate lua ea pe nepreg???tite. (spune un medic)
-Este cel mai r???u lucru care se poate ???t???mpl???. (spune o asistent???)
-De ce trebuie s??? existe moartea? De ce nu putem tr???ii ve???ic? (???treab??? un poli???st)
-S???pt???m???na trecut??? a murit sora mea. Durere mai mare ca moartea nu exist???. (spune un om oarecare)
Deodat???, Death se opre???e ??? se uit??? pu???n la oameni.
-Pro???ii! (spune Death)
-Domnule Death, este vreo problem???? (???treab??? Nigg)
-Nimic. S??? mergem. (spune Death)

La doar o perioad??? de c???teva zile, ??? friguroasa Rusie, ???tr-o caban??? de lemn, st???tea ???tins ??? pat un om b???tr???n de 80 de ani, iar l???ng??? pat era familia lui format??? din nevast???, cele dou??? fiice ??? un nepot.
-Ave??? grij??? de voi! (spune b???tr???nul, dup??? care ????? da duhul)
-Nu! A murit, nu se poate! (spune nevasta, lovindu-l ???truna ca s??? ??? trezeasca)
-Tat???! (spun cele dou??? fiice cu lacrimi ??? ochi)
??? camera mo???eagului mort ????? fac apari???a Death ??? Nigg.
-Am ajuns exact la timp. (spune Nigg, scobindu-se ??? nas)
-Tu e???i cel ce a venit s??? m??? duc??? dincolo? (se auzi sufletul din interiorul coprului b???tr???nului)
-Da. Nigg, ocup???-te de el! (spune Death)
-Am ??????les domnule Death. (spune Nigg)
Acesta ????? scoate ciocanul ??? ??? love???e cu el pe mo???eag, sufletul ie???nd afar??? din corp.
-Este timpul s??? te trimit dincolo. Nume: Boris Krakov; V???rsta: 80 de ani; Cauza decesului: batranete; Eu, Death, cel care aduce moartea, te trimit acum ??? lumea de dincolo c??? s??? fii judecat pentru faptele tale. Rest ??? peace! (spune Death ??? taie sufletul b???tr???nului cu coasa lui)
-S??? te ia naiba, moarte nenorocit???! Mai vroiam s??? tr???iesc. (spune sufletului b???tr???nului, dup??? care dispare)

Trei zile mai t???rziu, la ???morm???ntarea b???tr???nului, Death ??? Nigg asisitau la ceremonie fiind la margine ??? priveau cum lumea st???tea ??? pl???ngea.
-Doamne, de ce ai trimis moartea dup??? el? Cu ce ???-a gre???t el? (???treb??? nevasta decedatului, pl???ng???nd l???ng??? sicriu)
-A fost un om bun, p???cat c??? a murit. (spun un b???rbat din mul???me)
-???c??? ???i amintesc c???t de mult se bucura de via????, o iubea at???t de mult. Moartea ??? schimb mereu a spus c??? o ur??????e ??? c??? nu o a???eapt??? niciodat???. (spune un alt b???rbat)
-Domnule Death, de ce a??? vrut s??? venim aici? (???treab??? Nigg)
-Nigg, c???nd te g???nde???i la oameni, care este primul lucru ce ????? vine ??? minte? (???treab??? Death)
-Hamburgeri. (spune Nigg)
-Hamburgeri? (???treab??? Death)
-Mereu m??? g???ndesc c???t de noroco??? sunt oamenii c??? pot m???nca hamburgeri. Sunt tare curios ce gust au? Mereu am vrut s??? m???n???nc ??? eu unul, dar nu pot din cauza faptului c??? nu am trup. Dar tu domnule Death? Care este primul lucru care ????? vine ??? minte c???nd te g???nde???i la oameni? (???treab??? Nigg saliv???nd)
-Ignoran????, Prostie, R???utate, sunt multe chestii ce ???i str???bat mintea c???nd vine vorba de aceste creaturi. Prive???e cum stau ??? se pl???ng tot timpul de parca lor li s-ar cuvenii totul din aceast??? lume. Nu ???iu s??? aprecieze nici un lucru, dar ceea ce m??? deranjeaz??? cel mai tare la ei este ura ??? frica pe care o manifest??? fa???? de moarte. Nici m???car nu ???iu ceea ce ???seamn??? moartea. Cum po??? s??? te temi de ceva ce nu cuno???i ??? nu po??? controla? Ei cred c??? moartea este un lucru r???u ce ??? separ??? pentru totdeauna, ??? schimb ea este cel mai bun lucru care li se poate ???t???mpla. Prin moarte primim acces ??? lumea spiritual??? ??? la nemurire, devin fiin??? cu totul noi. Moartea nu este o etap??? a degrad???rii fiin???i umane, ci una a evolu???ei. Dar ei nu ??????leg asta, nici m???car unul singur. Dac??? m??? ???trebi pe mine oamenii nu merit??? ceva precum moartea. (spune Death)
-Asta a fost profund, domnule Death. Nu ???iam c??? g???ndi??? astfel. (spune Nigg)
-S??? mergem Nigg. (spune Death ???cep???nd s??? plece)
-Unde mergem? (???treab??? Nigg)
-P???n??? la Deus. (spune Death)
-Deus? Ce pl???nui??? s??? face??? Domnule Death? (???treab??? Nigg)
-Vreau s??? ??? ???v??????pe oameni o lec???e despre ce se ???t???mpl??? atunci c???nd nu exist??? moartea. (spune Death)
-Huh!? Nu ??????leg! (spune Nigg)
-O s??? ??????legi cur???nd. (spune Death)

Cei doi trec printr-un portal ??? se trezesc ???tr-un hol mic ??? luminos ??? extrem de ???gust. Merg p???n??? ??? capatul holului ??? ajung ???tr-o sal??? mare din care se desprindeau c???teva zeci de u???. ???tr-un col???erau a???zate c???teva birouri la care st???teau ???gerii ??? raspudeau la telefoane. Toat??? ???c???perea era acaparat??? de ingeri care fugeau dintr-o parte ??? alta. ???gerii ar???tau ca ??? persoanele normale, singura diferen??? era c??? aveau aripi ??? o aur??? deasupra capului. C???nd ??? observ??? pe Death ??? Nigg, se opresc pentru c???teva secunde ??? se uit??? fix la ei, dup??? care ????? continu??? drumul.
-???geri, huh? (spune Death)
C??????va ???geri se opresc ??? se uit??? la cei doi.
-Ce caut??? ei aici? (???treab??? un ???ger)
-Cineva c??? ??? el nu ar trebui s??? se afle aici. Nu are pe nimeni de spintecat? (???treab??? alt ???ger)
-Ce-o fi ??? capul lui Deus de ??? las??? s??? umble liber pe aici? (???treab??? ??? un al treilea)
-Domnule Death, nu prea cred c??? ne plac. (spune Nigg)
-To??? sunt la fel. (spune Death)
Death ??? Nigg ajung ??? fa??? unui birou unde st???tea un ???ger. Aceasta ??? prive???e fix, parc??? pu???n speriat??? de prezen??? celor doi.
-Cu-cu-cu ce v??? putem ajuta? (???treab??? ???gerul)
-Pe unde trebuie s??? m??? duc ca s??? ajung la Deus? (???treab??? Death)
-U??? num???rul 46. (??? r???spunde ???gerul)
-Mul???mesc. (spune Death, dup??? care pleac??? cu Nigg)
Ace???ia ajung ??? fa???? u???i num???rul 46 ??? o deschid.
-Asta este. (spune Death)
U??? ducea ???tr-un lift unde totul era alb. Cei doi urc??? pre???de c???teva secunde, dup??? care u??? liftului se deschide din nou. C???nd ies din lift se trezesc ???tr-o alt??? ???c???pere enorm???, unde era o poart???. ??? fa??? por???i st???teau trei ???geri cu s???bii ??? suli??? ??? m???na. Unul dintre ace???i ???geri era Seraphiel, ???ful gardienilor lui Deus ??? cel mai puternic ???ger. De ???dat??? ce ??? z???re???e pe Death ??? Nigg, ???gerul ????? scoate sabia ??? ??? ameninta.
-Opri???-v??? chiar acolo! Ce caut??? ni???e nimicuri ca ??? voi aici? (???treab??? Seraphiel)
-Domnule Deah nu ???i place tipul ???sta. ???i permite??? s??? ??? omor? (???treab??? Nigg)
-Nu este nevoie s??? ????? ba??? capul cu el Nigg. Am venit s??? vorbesc cu Deus. (spune Death)
-Serios? ??? ce ar vrea un ciudat ca ??? moartea s??? vorbesc??? cu Deus? (???treab??? Seraphiel)
-Asta este ???tre mine ??? el. (spune Death)
-Ah, serios?! Mai faci ??? pe ???echerul acum? Nu am s??? te las s??? ??? vezi pe Deus niciodat???. (spune Seraphiel)
-Nu ai de ales. (spune Death)
-Poftim?! Ce te face s??? spui asta? (???treab??? Seraphiel)
-Scrie mare pe panoul din spatele t???u: "Program vizite Deus: Luni-Vineri ???tre orele 10:00 am ??? 16:00 pm!" Ast???zi este mar??? ??? e ora 14:00 pm. (spune Death)
-Panoul ???la este valabil doar pentru ???geri. Moartea are interdic???e. (spune Seraphiel)
-Atunci v???d c??? nu exist??? nici o alt??? cale. Chiar nu vroiam s??? se ajung??? aici. (spune Death, iar coasa ??? apare ??? m???na)
-Deci te-ai decis s??? lup???? Asta o s??? ???i plac???. (spune Seraphiel ??? cei doi se preg???tesc de lupta)
"Uitasem c???t de m???ndrii ??? arogan??? sunt ???gerii lupt???tori. Ah, da, cele trei tipuri de ???ger care tr???iesc ??? rai: Ingerii Lucratori ca ??? ???gerul de mai devreme de la birou; ???gerii Lupt???tori ca ??? ratatul din fa???? mea ??? nu ??? ultimul r???nd sunt ???gerii P???zitori. Fiecare difer??? mult c??? ??? caracter, iar ???gerii lupt???tori sunt cei mai ???c???p???????na??? ??? pro???i" - g???ndea Death ??? sinea lui.
-M??? ???treb ce o s??? ???i fac??? dac??? omor un ???ger? O s??? m??? omoare? Nu prea cred asta. (spune Death)
-Tipul ???sta e ca ??? mort. (spune Nigg scobindu-se ??? nas)
-Nenoroci???...(spune Seraphiel fiind gata de atatc)
Chiar c???nd lucrurile se aflau ??? momentul de maxim??? tensiune. U??? cea mare pe care o p???zea Seraphiel se deschide.
-Huh?! (se mir??? Death)
-Ce naiba? (???treab??? Seraphiel)
??? fa??? u???i apare un b???rbat normal, ??? jur de 20 de ani cu p???rul alb ??? care purta ochelari de vedere ??? un halat alb, lung. B???rbatul face c??????va pa??? p???n??? ajunge l???ng??? cei doi.
-Tu! (spune Seraphiel)
-David. (spune ??? Death)
-Death, ce cau??? aici? (???treab??? Seraphiel)
-A trecut ceva timp. Sunt aici ca s??? vorbesc cu Deus. (spune Deah)
-??????leg. Urmeaz???-m??? te rog! (spune David, ???cep???nd s??? mearg??? ???apoi c???tre u???)
-David, eu....(spune Seraphiel, dar este ???trerupt de David)
-Seraphiel, orarul acela este pus acolo cu un motiv. Trebuie s??? la??? pe oricena vine s??? intre at???t timp c???t ??? respect???, indiferent c??? este ???ger sau moartea ??? persoan???. ???c??? o abatere de la regului ??? vei pl???ti scump. (spune David)
-Am ??????les, domnule! (spune Seraphiel)
"Uitasem c???t de crud poate s??? fie, ??? fond nici nu e ???ger. Nici nu ???iu cu siguran???? ce naiba este. Arat??? c??? un om, dar sigur nu este unul. El este asistentul lui Deus, David." - g???ndea din nou Death
David ???preun??? cu Death ??? Nigg intr??? pe u?????, iar aceasta se ???chide ??? spatele lor. Cei trei ajung ???tr-o ???c???pere ???tunecat??? unde se afla un tron imens ??? un televizor de 10 metri p???tra???.
-Wow, c???t de sumbru! (spune Nigg)
-Asta este camera lui Deus. (spune Death)
-Dues, i-am adus exact cum mi-ai cerut. (spune David)
-??????leg! (se auzii o voce)
Deodat??? tronul se ???toarce c???tre ei, iar pe tron st???tea Deus, zeitatea suprem??? a lumii, cel ce a creat P???m???ntul ??? viat???. Acesta era o fiin???? de 4-5 metri ??????l???me ??? purta o ve???inte neagr???.
-Death, Nigg, v??? a???eptam! (spune Deus)
-Deus, doresc s??? vorbesc ceva cu tine. (spune Death)
-Avem timp, nu este grab???. Doar nu te a???eapt??? nevasta acas???. Servi??? o pr???jitur???, un wisky ceva. Ah uitasem, pentru Nigg avem suc c??? este minor. (spune Deus)
-Am 1.300 ani. (spune Nigg)
-Da, am uitat ??? asta. (spune Deus r???z???nd)
-Nu mul???mim! Ne gr???bim ??? nu avem prea mult timp la dispozi???e. (spune Death)
-??????leg. Death, ???iu c??? e???i sup???rat pentru c??? oamenii nu ???iu s??? aprecieze ceea ce faci tu pentru ei. Dar noi nu c???ut???m aprecierea lor, noi c???ut???m s??? ne facem treaba ??? s??? men???nem o balan???? stabil??? ???tre bine ??? r???u, ???tre vechi ??? nou, ???tre creatur??? ??? divinitate ??? aici intrevii tu, Death, moartea. (spune Deus)
-Ca de obicei e???i la curent cu situa???a f???r??? s??? ????? spun??? nimeni nimic. Asta ???seamn??? c??? ???ii motivul pentru care sunt aici. (spune Death)
-Da. (spune Deus)
-Motiv? (???treab??? David)
-Vreau s??? renun???la slujba mea c??? ??? moartea pe termien nedeterminat. Vreau s??? le ar???t acelor nenoroci??? de oameni ce se ???t???mpl??? atunci c???nd nu mai exist??? moartea. Dar pentru toate acestea am nevoie de permisiunea ta, Deus! (spune Death)
-Asta este o nebuinie! Moartea nu poate renun????. Mai ai 5.831 de ani ??? contractul pe care l-ai semnat ??? nu putem s??? g???sim o alt??? moarte ???tr-un timp scurt. Asta necesinta mii de ani de studiu ??? antrenamente, iar Nigg ???c??? nu este preg???tit. (spune David)
-Nigg va renun???? ??? el. (spune Death)
-Eu fac orice ???i cere domnul Death. (spune Nigg)
-Deus, asta e o nebunie! (spune David agitat)
-Death, c???t de mult ????? dore???i asta? (???treab??? Deus)
-Mai mult c??? orice pe lume. Vreau s??? le v???d fe???le atunci c???nd o s??? realizeze c???t de pro???i erau ??? c???t de mult??? nevoie au de mine. Vreau s??? sufere ??? s??? ????? dea seama de prostia ??? de ignoran??? lor. (spune Death cu un z???mbet psihopat pe fa????)
-Foarte bine atunci. Asta s-ar putea s??? fie destul de interesant de privit. Oricum ???cepusem s??? m??? plictisesc uitadu-m??? la omenire ??? ultima vreme. Nu se ???t???mpl??? nimic ie???t din comun. Death, eu Deus ????? accept cererea de retragere pe o perioad??? nedeterminata din func???a de moarte. F???r??? tine ca s??? ???depline???i aceast??? misiune, oamenii nu o s??? mai moar??? p???n??? nu te vei hot???r???s??? revii. (spune Deus)
-Asta este o nebunie! (spune David)
-Mul???mesc. (spune Death)
-Totu???....(zice Dues)
-Totu??? ce? (???treab??? Death)
-Exist??? un pre???pe care ??? tu trebuie s??? ??? pl???te???i. (spune Deus)
-Ce anume? (???treab??? Death)
-Tu vrei c??? oamenii s??? te ??????leag??? ??? s??? ????? dea seama de importan???? ta. Ei bine, dac??? tu pretinzi acest lucru de la ei ??? tu trebuie s??? faci acela??? lucru. (spune Deus)
-Vrei s??? spui c???? (???treab??? Death)
-Da. C???t timp vei abadona sarcina ta de moarte trebuie s??? renun??? la puterile tale ??? s??? tr???ie???i ca ??? un om normal pe P???m???nt. Dac??? tu ai preten???a ca ei s??? te ??????leag???, ??? tu trebuie s??? ??? ??????legi pe ei, trebuie s??? devii om. (spune Deus)
-S??? devin om? Ce absurd! Adic??? ???i ceri s??? devin prost? S??? devin ignorant? S??? m??? cobor la un asemenea nivel? (???treab??? Death)
-Dac??? e???i dispus s??? le dai o ???ns??? ai s??? aflii c??? oamenii sunt mult mai mult dec???t crezi tu. Ai dreptate ??? ceea ce spui, c??? sunt pro???i ??? ignoran???, dar ??? acela??? timp sunt creaturi imperfecte. Tot ceea ce este imperfect este ??? imprevizibil. Divinitatea fiind perfect??? tot timpul ???ii la ce s??? te a???ep??? de la ea, ??? schimb de la acestea creaturi nu ???ii niciodat???. S-ar putea c??? unii dintre ei s??? te surprind??? ??? mod pl???cut. (spune Deus)
-Fie, am s??? joc ??? jocul t???u. Am s??? renun???la puterile mele ??? am s??? tr???iesc ca ??? un om p???n??? c???nd voi decide singur s??? ???i iau ???apoi puterile ??? s??? trec din nou sufletele oamenilor ??? lumea de apoi. (spune Death)
-Prea bine atunci. Acestea fiind spuse, Death te revoc din func???a de moarte ??? ????? iau toate puterile p???n??? c???nd vei decide c??? le vrei ???apoi. (spune Deus)
Demiurgul ????? trece m???na prin corpul lui Death, injunghiindu-l cu ghearele lui, dup??? care scoate o bil??? de energie din el. Dup??? ce Deus ????? trage m???na, Death r???m???ne ??? haine normale de om, o bluz??? neagr??? ??? ni???e blugi alba???rii.
-Domnule Death! (spune Nigg)
-Acestea sunt puterile tale. ??? le voi ???apoia oric???nd dore???i s??? opre???i acest joc. Tu decizi ce ??? cum. (spune Deus ???n???nd ??? m???n??? bil??? de energie pe care a luat-o din corpul lui Death)
-Mul???mesc. Am doar o intrabare. Cum ajung ??? lumea celor vii f???r??? puteri? (???treab??? Death)
-De asta o s??? m??? ocup eu. (spune Deus)

C???teva minute mai t???rziu.
Death ??? Nigg se aflau ???tr-o camera mic???, unde se gaseai doar o mas??? ??? trei scaune. Pe scaune st???teau Death, Nigg ??? ???c??? o fat??? ???ger.
-Bun???! Numele meu este Alphiel ??? sunt un ???ger p???zitor. Voi trebuie s??? fi??? Death ??? Nigg. ???c???ntat??? s??? v??? cunosc! (spune Alphiel)
-To??? ???gerii p???zitori sunt a??? de ciuda??? ca tine? (???treab??? Death)
-Oh, nu suntem ciuda???! Suntem doar exagerat de sociabili. Nu a??? mai v???zut niciodat??? un ???ger p???zitor p???n??? acum? (???treab??? Alphiel)
-Niciodat???. (spune Death)
-Eu cred c??? am vomitat pe unul. (spune Nigg)
-F???r??? sup???rare, dar de ce ne-a trimis Deus la tine? (???treab??? Death)
-Nu ???ia???? Dintre toate categoriile de ???geri, ???gerii p???zitori sunt cei care lucreaz??? direct cu muritorii. Noi ne infliram ??? lumea lor ??? ??? ajut???m c???t putem. Avem o via???? de muritor, cas???, ma???n???, propriet??????, unii ???geri p???zitori ????? ???temeiaz??? familii. Toate acestea ca s??? putem s??? ??? ajut???m pe oameni c???t mai bine. Fiecare ???ger poate avea ??? grij??? de la 10 p???n??? la 100 de persoane, ??? func???e de vechime ??? de abilitati. Noi trebuie s??? ne ???filtr???m ??? viat??? acelor persoane ??? s??? ??? ajut???m la greu. Putem fi un prieten, un profesor, ???ful de la servici. S??? ???ii c??? defapt 12% din popula???a lumii este format??? din ???geri p???zitori. (explic??? Aphiel)
-Asta explic??? de ce c???teodat??? aveam ciudata senza???e c??? unii oameni m??? pot vedea. (spune Death)
-Aceia nu erau oameni, erau ???geri p???zitori. (spune Alphiel)
-Acum ??????leg. (spune Death)
-Oricum, eu m??? introc ??? lumea oamenilor ??? seara asta ??? trebuie s??? v??? iau ??? pe voi. O s??? locui??? la mine acas???. Noi trei o s??? ne distr???m pe cinste. (spune Alpiel)
Deodat???, ??? fata celor trei se deschide un portal.
-???la e un potral interdimensional? (???treab??? Death)
-Da, s??? ne gr???bim deoarece nu st??? deschis prea mult. El trebuie s??? ne duc??? ??? lumea oamenilor. (spune Alphiel)
-Pot s???-l m???n???nc? (???treab??? Nigg)

???tre timp, ??? camera lui Deus acesta ??? urmearea pe Death ??? ceilal??? ??? televizorul s???u mare.
-Sunte??? sigur de asta? (???treab??? David)
-Ce te deranjeaz???, David? (???treab??? Deus)
-S??? face??? un asemenea gest doar pentru o ambitie personal??? ??? egosiata a lui Death. Mi se pare ceva gre???t ??? total nefiresc. (spune David)
-Ai dreptate, este gre???t ??? nefiresc. Dar nu fac lucrul acesta pentru oamenire ??? nici pentru mine. Nu omenirea este cea care trebuie s??? ???ve??? din toat??? treaba asta, ci Death este acela. (spune Deus)

???apoi ??? camera cu portalul, cei trei se preg???tesc s??? intre ??? el.
"Oameni pro???i! ??? sf???r???t o s??? vede??? c???t de important??? este moartea. O s??? ajunge??? s??? m??? implorati s??? vin s??? v??? iau. De fiecare dat??? c???nd voi venii lumea va s???rb???torii ??? ???i vor mul???mii, dar p???n??? s??? ???v????????? adev???rata importan???? a mor???i o s??? tr???i??? ???tr-o lume f???r??? ea. E timpul s??? tr???i??? ???tr-o lume ??? care MORTEA NU EXIST???!"

Va con???nua ??? capitolul 2: "Moartea merge la ???oal???!"
Never Give Up!

#2
Capitolul 2!

Moartea merge la scoala!

Spatiul si timpul sunt distorsionate. Death, Nigg si Alphiel tocmai trec print-un poral interdimensional din lumea ingerilor in cea a oamenilor. Nimic nu mai este recognoscibil, chiar si constiinta mortii se pierde incet.
A sosit vremea. Oameni imbecili, cat am sa ma bucur cand am sa va vad fetele disperate. - gandea Death in timp ce treceam prin portal.
Nigg se uita nedumerit la el. Alphiel fredoneaza o melodie foarte incet.
Dimensiunea incepe sa-si recapete formele. Au ajuns. Sunt in lumea oamenilor, tocmai pe acoperisul unui bloc destul de inalt. E mult fum, agitatie si o galagie de nesuportat.
-Unde suntem? (intreaba Death)
-Asta e lumea oamenilor. (raspunde Alphiel)
-De asta m-am prins si eu. Unde mai exact in lumea oamenilor? (intreaba din nou baiatul)
-Ah! Ce batuta-n cap sunt! ... Suntem in New York. (spune Alphiel)
-Huh! Asa deci. Vad ca Deus m-a aruncat in cel mai mare musuroi de oameni. (spune Death)
-Musuroi? (se mira Alphiel)
-Las-o balta! Hei, unde a disparut Nigg? (intreaba Death, fiind putin speriat de disparitia micului sau partener)
-Asta e o intrebare buna. Acum o secunda era aici. (spune Alphiel)
Cei doi incep sa se uite prin imprejurimi. Il cauta pe Nigg din priviri. Alphiel il observa jos, in fata unui stand de hot dog.
-Uite-l acolo! (spune Alphiel)
-Ce naiba face?! (intreaba Death)
-Aparent isi ia un hot dog. (spune Alphiel)
Jos, barbatul ce vindea hot dogi tocmai ii da unul lui Nigg.
-Poftim, baiat ciudatel! (spune barbatul)
-Multumesc!...Uhm! E bun. (spune Nigg, mancand si salivand simultan)
-Face 2 dolari si 50 de centi. (spune barbatul cu hot dogi, intinzand mana)
Nigg isi baga un deget in nas, scoate un muc, si-l pune in mana barbatului.
-Poftim! (spune Nigg)
Micutul da sa plece. Barbatul se uita nedumerit pret de cateva secunde. Se enerveaza si fuge dupa Nigg.
-Stai asa, pramatie mica! Da-mi banii pe hot dog! (striga barbatul, urmarindu-l pe Nigg)
Cei doi incep sa fuga prin multime. De sus, Alphiel si Death privesc toata scena.
-Prietenul tau e foarte amuzant si dragut. (spune Alphiel)
-Da, trebuie sa recunosc, are un stil aparte. (spune Death, zambind nedumerit)

Ajunsi acasa la Alphiel, cei trei inta intr-un apartament destul de spatios. Bucataria si cu holul nici nu se disting, e doar o incapere imensa ce le cuprinde pe ambele.
-Bun. Am ajuns. Bine ati venit in casa mea! (spune Alphiel foarte entuziasmata)
-E o casa destul de mare pentru o singura femeie. (spune Death)
-Imi plac spatiile largi. (spune Alphiel)
-Unde-i frigiderul? (intreaba Nigg)
-Chiar acolo. (spune Alphiel, aratand catre coltul din dreapta al bucatariei)
Nigg fuge cu toata puterea spre frigider. Il deschide si incepe sa manance.
-Esti sigura ca e bine sa-l lasi asa? O sa manance toata mancarea. (intreaba Death)
-Copiii ca el au nevoie de multa mancare. (spune Alphiel)
-El nu e tocmai un copil. E un demon al padurilor. (spune Death)
Alphiel se plimba fericita prin bucatarie si merge catre Nigg. Aceasta il priveste pe micut in timp ce mananca si-l mangaie pe cap.
-Ce apetit interesant. (spune Alphiel)
-Oi! Ma asculti macar? (intreaba Death, avand o expresie seaca)
Alphie isi intinde muschii si face niste exercitii fizice prin casa.
-Ce naiba faci? (intreaba Death)
-Ma mentin in forma...Bun. Eu ma duc sa fac un dus. Voi acomodati-va cu locul asta intre timp. (spune Alphiel intrand in camera)
-Bine. (spune Death)
Death se aseaza pe un scaun si priveste nedumerit prin casa. Nigg continua sa manance.
De ce naiba a trebuit sa vin aici? ... Ma rog. Banuiesc ca nu am ce face. - gandeste Death
La un moment dat, Alphiel iese goala din camera. Cand o vede, Death tresare.
-Oua! Ce naiba faci? (intreaba Death, rusinat)
-Dus. De ce? (raspunde ingerul TOTAL degajat)
-De ce umbli goal...
Stai asa. De ce ma simt rusinat? N-ar trebui. Niciodata n-am simtit atractie fata de corpul femeii! - gandeste Death
-Ah, inteleg! Acum ca esti om descoperi lucruri noi, cum ar fi atractia pentru corpul unui femei. Death, daca vrei sa te invat mai multe, ce-ai zice daca m-ai insoti la dus? (intreaba Alphie avand o voce seducatoare si apropiindu-se de Death)
-Nu m-m-ultu-mesc! (spune Death fiind tot rosu la fata)
-Glumeam. (spune Alphiel razand si intrand in baie)
-Am scapat. (spune Death usurat)
-Domnule Death! (spune Nigg)
-Ce e? (intreaba baiatul)
-Trebuie sa incercati sunca. E delicoasa. (spune Nigg)

Cateva ore mai tarziu, cei trei stau impreuna la masa. Specialitatea de azi este cotlet de porc cu legume fierte. O liniste covarsitoare curpinde atmosfera locuintei, pana cand Death hotaraste sa o strice.
-Oi, Nigg! Mai poti manca? ... O sa ti se faca rau. (spune Death)
Nigg infuleca foarte repede toata farfuria.
-Inca o portie. (spune Nigg)
-Sigur ca da. Vine acum. (spune Alphiel umpland cu mancare farfuria lui Nigg)
-Cred ca m-am ingrijorat degeaba. (spune Nigg)
Death continua sa manance linistit. Nigg incepe sa se holbeze la el.
-Ce e? (intreaba Death deranjat)
-Domnule Death, mai mancati aia? (intreaba Nigg)
-Da. (spune tanarul)
Nigg stranuta peste farfuria lui Death si umple toata mancarea cu saliva.
-Dar acum? (intreaba Nigg)
-Ia-o. (spune Death impingand farfuria)
Nigg ia si farfuria lui Death si incepe sa manance din ea.
- Apropo. Abia acum mi-am amintit. Deus mi-a zis sa va dau asta. (spune Alphiel, dandu-i lui Death o lista)
-Ce e asta? (intreaba Death)
-O lista de cumparaturi? (intreaba Nigg)
-E o lista cu sarcinile pe care Deus le-a pregatit pentru tine. (spune Alphiel)
-Sarcini? Ce fel de sarcini? (spune Death)
-E un ghid de lucruri pe care trebuie sa le obtii pentru a te integra in societate. Trebuie sa le obtii pe toate daca vrei sa iti recuperezi puterile. (spune Alphiel)
-Sa vedem. Prima chestie: Mergi la scoala. A doua: Integreaza-te intr-un grup de tineri. A treia: Gaseste-ti un loc de munca cu jumatate de norma. A parta: Cauta-ti un hobby. Si ultima: Gaseste-ti o iubita. Ce? Trebuie sa fac toate astea? (spune Death revoltat)
-Nu zice nimic de mancare? (intreaba Nigg)
-Ce tampenie! Deus mi-a zis ca pot sa-mi recuperez puterile cand vreau. Demiurgul ala neno...
Death nu termina ce are de zis ca neonul de pe tavan de sparge in bucatele si ii lasa in bezna.
-Ai grja ce vorbesti! Nu uita ca Deus vede si aude tot. (spune Alphiel)
-Ha ha ha! (spune Death putin speriat)

Dupa cateva minute, Alphiel a adus cateva lumanari care sa tina locul neonului spart. Nigg sta cu degetul in nas si se joaca cu unul dintre acele lumanari. Alphiel il priveste amuzata, iar Death sta ingandurat si priveste spre lista.
Cred ca glumesti. Ce planuisti, Deus? Asta e modul tau de a ma face sa inteleg oamenii - gandea Death
-La ce te gandesti? (intreaba Alphiel)
-La cum naiba o sa fac toate lucruile de pe lista asta. (spune Death)
-Eu zic s-o iei incet. Am rezolvat oricum ca de maine sa mergi la scoala. (spune Alphiel)
-Poftim! Si cand aveai de gand sa-mi spui? (spune Death mirat)
-Chiar acum. (zice Alphiel)
-Si eu vreau la scoala. (spune Nigg)
-Imi pare rau, Nigg. Dar tu inca esti prea mic ca sa mergi la scoala. (spune Alphiel)
-Inteleg. (spune Nigg tragand un part)
-Alphiel? (intreaba Death)
-Spune-mi Aplhie, te rog! Suna mai dragut. (spune Alphiel)
-Atunci Alphie, ce fel de scoala e asta? (intreaba Death)
-E o scoala nu foarte departe de aici. Stai linistit, e drept ca nu e una dintre scolile de top din oras dar sunt sigura ca ai sa te integrezi foarte bine. (spune Alphiel)
-Inteleg.
-Death? Daca ai nevoie de o iubita ... sa stii ca eu iti stau la dis-po-zi-ti-e. (sopteste Alphiel suav in urechea lui Death)
-Termina! (spune Death rusinat)
-Glumeam! (Alphiel rade)

A doua zi, Death si Nigg merg spre scoala. Acestia ajung in fata unei cladiri mari si portocalii. In jurul lor se invart tot felul de studenti. Cei doi se opresc si privesc catre scoala.
-Am ajuns. Deci asta e scoala Newman. (spune Death)
-Nu pare cine stie ce. (spune Nigg avand degetele in nas)
-Nigg, tu de ce esti aici? (intreaba Death)
-Eu ma duc oriunde mergeti si dumneavoastra, domnule Death. (spune Nigg)
-Inteleg. Sa mergem atunci. Dar la cursuri nu ma poti insotii. (spune Death)
-De ce? (intreaba micutul demon al padurii)
-Pentru ca o sa sperii lumea. (spune Death)

Death ajunge in clasa si se aseaza intr-o banca langa geam. Toti ceilalti elevi il privesc suspiciosi. Printre acestia se numara si un baiat cu parul potrocaliu si ochi capriu si o fata cu parul negru, lung.
Se pare ca sunt tratat cu suspiciune - gandeste Death
Langa el apare un tip brunet, foarte facut, care il ameninta.
-Hei, tu! Ala e locul meu.
Death il ignora.
-N-auzi? Am zis sa te ridici. (spune gorila)
-Oh nu, ala e locul lui Mike! Acum a imbulinat-o. (spune unul dintre elevi)
-Saracul copil! (spune alta eleva)
-Ai ceva tupeu ca sa ma ignori. (spune Mike)
-Tu ai vorbit vreodata cu o furnica? (intreaba Death)
-Huh?
-Asta reprezinti tu pentru mine. (spune Death)
-Arogant imputit. O sa te fac terci. (spune Mike, ridicandu-l pe Death de gulerul de la camasa)
-O sa te...
*Flashback*
Death sta la masa cu Alphi. Este dimineata si se pregateste sa se duca la scoala.
-Am plecat. (spune Death)
-Death, inca ceva. (spune Alphi)
-Ce anume? (intreaba baiatul)
-Incearca sa nu cauzezi nici un fel de probleme. Trebuie sa te integrezi printre oameni, nu sa-i eviti. Sa nu te bati cu nimeni, ai inteles? (spune Alphiel)
-Si de ce ma rog as asculta de un inger pazitor? Uiti cine e superiorul aici. (spune Death)
-Death, te rog! (spune Alphi, avand o fata serioasa)
Death ramane mirat cand ii vede expresia fetei.
-Bine. (spune acesta)
*End of the Flashback*
N-am vazut-o niciodata pe Alphie atat de serioasa. I-am promis ca nu o sa fac nimic prostesc. - gandeste Death
-Acum nu mai esti mare si tare. E doar gura de tine. (spune Mike, tinandu-l pe Death de camasa)
-La naiba! (spune Death)
-Hei, Mike! Lasa-l in pace! (se auzi o voce)
-Huh! (exclama Mike, privand in dreapta)
Privirea-i zareste chiar pe tipul cu parul potocaliu ce se uita le Death inainte.
-Tu ce naiba mai vrei? E vina lui ca s-a pus pe locul meu. Eu doar il invat pe nesimtitul asta bunele maniere. Stai in baca ta sau o patesti si tu. (spune Mike)
-Pune-l jos am zis. Sunt alte banci libere. Nu trebuie sa te porti asa. (spune baiatul)
Cine naiba e tipul asta - gandea Death
Mike il lasa jos pe Death si se duce la baiatul cu parul portocaliu.
-Tu ti-ai cerut-o. (spune Mike, lovindu-l in burta)
Baiatul cade jos. Il doare foarte tare. Chiar cand sa-i mai dea o lovitura, apare Death si-i prinde mana lui Mike.
-Ajunge. (spune Death)
-O sa...
Nu termina Mike de spus nimic ca toti elevii se ridica in picioare. Tocmai ce vine profesoara de matematica.
-Buna ziua, domnisoara Alphi! (spun elevii)
Death ramane masca cand isi da seama ca noua lui profesoara de matematica e chiar Alphiel.
-Alphi! (striga Death mirat)
-Haideti la locuri. Azi e o zi minunata pentru matematica, nu-i asa? ... Uite-l si pe studentul nou. Darrel. (spune Alphi)
-Cine? (intreaba Death nedumerit)
-Nu esti tu Darrel, studentul nou? Hai in fata si prezinta-te, te rog! (spune Alphi)
-Serios? Darrel? (spune Death)

Dupa ora de matematica Alphi si cu Death se plimba pe holurile scolii.
-De ce nu mi-ai spus ca esti profesoara aici? (intreaba Death)
-Am vrut sa te surpind. (spune Alphi zambind)
-A fost mai degraba un soc. (spune Death)
-Death, multumesc! (spune Alphie)
-Pentru?
-Pentru ca ti-ai tinut promisiunea fata de mine si nu ai cauzat probleme. (spune Alphi)
-Nu e nimic.
Cei doi se opresc in fata biroului directorului.
-Eu trebuie sa trec pe la director. Ne vedem acasa. (spune Alphi, facandu-i cu mana lui Death)

Alphi intra in birou. Acolo o asteapta directorul, barbat, in jur de 50 de ani, par negru spre carunt, imbracat la costum.
-Yu-hu! Domnule Director, am venit. (spune Alphi)
-I-a un loc. (spune directorul)
-Nu multumesc. Nu prea imi place sa stau jos. (spune Alphiel)
-Alphiel, ce cauta moartea la mine in scoala? (intreaba directorul)
-Pai Deus mi-a spus ca i-ar prinde bine daca ar incepe sa mearga la scoala, asa ca m-am gandit sa-l transfer aici. (spune Alphiel)
-Deus, huh! Si de ce ar avea moartea nevoie sa mearga la scoala. Am auzit si eu zvonul, ingerii vorbesc, dar nu-mi imaginam ca o sa ajunga fix in scoala mea. (spune directorul)
-E vreo problema cu asta? (intreaba Alphi)
-Am fost de acord sa te primesc pe tine, un inger in scoala mea atata timp cat nu-mi incurci planurile. Dar pe el...(spune ingerul)
-Lasa-ma sa fiu clara cu tine, Metatron. Daca voi, ingerii cazuti, interveti in viata lui Death, am sa va prajesc maruntaiale. (spune Alphiel cu o figura serioasa)
-Oh, asta da amenintare. Eu nu sunt obligat sa ascult de Deus ca o mica papusa precum faceti voi. De aceaa sunt un inger cazut. ????i nici nu-mi place jocul asta idiot pe care moartea a inceput-o. El nu realizeaza ce hoas o sa creeze. (spune Metatron)
-Asta nu e problema mea. (spune Alphiel)
-Nu doresc un confict cu ingerii. (spune Metatron)
-Atunci stai departe de el. (spune Alphiel, iesind pe usa)
Alphiel iese afara si incepe sa zambeasca si sa fredoneze cantece pe hol. Intre timp, Metatron e vizibil iritat de cele petrecute.
-Tsh! Ingeri idioti! ... Mike! (spune Metatron)
Se dechide un potral din podea, iar de acolo iese Mike.
-Te-ai intalnit azi cu el. Ce parere ai? (intreaba Metatron)
-In momentul de fata nu e cu nimic mai presus decat un simplu om. Nu cred ca reprezinta un pericol pentru noi. (spune Mike)
-Totusi, prezenta lui ma irita. Fa-l sa plece. (spune Metatron)
-Dar cu Alphiel ce facem? (intreaba Mike)
-O sa ma ocup eu de ingerul acela pazitor enervant. (spune Metatron)

Death se plmiba pe holurile scolii. Deodata, din baia fetelor aude niste tipete. Toate fetele fug speriate din baie. Death se apropie de usa. Din baie iese Nigg infasurat tot in hartie igienica.
-Sunt o mumie! (spune Nigg)
-Nigg, ce faci? (intreaba Death)
-Ah, domnule Death. Doar pierdeam timpul pana terminati dumneavoastra cursurile. (spune Nigg, scobindu-se in nas)
-Hai acasa. (spune Death)
Cei doi ies impreuna din scoala.
-Hei, stai! (se auzi o voce din spate)
Death se intoarce si il vede pe tipul cu parul portocaliu care i-a luat apararea in clasa.
-Tu esti...
-Buna! He! Nu credeam ca o sa te mai ajung ... Eu sunt Sam, incantat! (spune Sam, intinzandu-i mana lui Death)
Cei doi dau mana.
-Incotro mergi? N-ai chef sa mancam ceva? (intreaba Sam)
-Am o intrebare. (spune Death)
-Ce anume?
-De ce mi-ai luat apararea azi in clasa? (intreaba baiatul)
-Pentru ca inteleg cum e sa fii pustiul cel nou ... Nici eu nu sunt elev aici de foarte mult timp. La fel ca tine am intampinat dificultati, dar intr-un final am gasit oameni de treaba care m-au acceptat. (spune Sam)
-Inteleg. (spune Death plecand)
-Hei, stai! (striga Sam)
-Domnule Death, poate ar trebui sa mergeti cu el. (spune Nigg)
-De ce? (intreaba Death)
-Nu uitati de lista lui Deus, acolo apare si o cerinta ce implica integrarea intr-un grup social. Detectez o oportunitate buna aici. (spune Nigg)
-Ai dreptate, Nigg ... Prea bine, unde mergem? (spune Death)
-Ai sa vezi. (spune Sam)

Ajunsi la un fast food, fiecare dintre cei trei isi comanda ceva. Sam mananca o salata orientala, Death macaroane cu pui, iar Nigg trei duzine de hamburgeri.
-Uhm, prietenul tau are un apetit cam mare pentru statura lui. (spune Sam)
-Oi, Nigg! Ai bani sa platesti toate asta? (intreaba Death)
-Nu va ingrijorati, domnule Death. Am gasit toti banii astia la scoala. (spune Nigg, scotand un teanc mare de dolari)
-Unde i-ai gasit? (intreaba Death)
-Intr-un seif. (spune Nigg)
-Buna! Imi cer scuze daca ati asteptat prea mult. (se auzi vocea unei fete)
Death se uita si o vede pe fata cu parul negru ce se tot holba astazi la el in clasa.
-Scuze, ea e Anna. E o prietena buna de-a mea, am chemat-o si pe ea. (spune Sam amuzat)
-Buna! Eu sunt Anna. Imi pare bine de cunostinta Darrel. (spune fata)
-Darrel?
-Nu asta e numele tau? (intreaba Anna)
-Ce? Ba da. Dar suna stupid. Daca e sa ma strigati cumva, spuneti-mi D. (zice Death)
-D.? (se mira Ana)
-Ce nume! Cine ar vrea sa fie strigat dupa o initiala. (spune Sam razand)
-Taci Sam! Ma bucur sa te cunosc, D. (spune Anna)
-Mda. (spune Death)
Ana il observa pe Nigg cum mananca. Se duce la el si-l prinde de obraji.
-Cine e dragalasenia asta mica?! Uita-te la el ce adorabil e! (spune Anna)
-Domnule Death, ajutor! (spune Nigg, fiind torturat)
-D., e cumva fratele tau mai mic? (intreaba Ana)
-Ceva de genu. (spune Death)

Dupa mancare, cei patru merg spre casa povestind. Death a inceput sa devina din ce in ce mai degajat si mai lejer in preajma Annei si a lui Sam.
-Noi o luam pe aici. (spune Sam)
-Bine. (spune Death)
-Ne vedem la scoala. (spune Sam)
-Uhm, D.? (zice Anna rusinata)
-Da?
-Stiu ca esti nou in oras si e greu pentru tine, asa ca...asa ca...daca ai nevoie de cineva cu care sa iesi...(spune Anna rusinata)
-Am inteles. (spune Death zambind)
Ana zambeste. Cei patru se despart. Nigg si Death merg spre casa.
-Domnule, se pare ca acea femeie...
-Da.

Death si Nigg intra in casa. In bucatarie Alphiel face de mancare purtand doar un sort.
-Am ajuns...(spune Death, dar nu termina de vorbit ca o vede pe Alphi dezbracata si incremeneste)
-Bine ati venit! Mancarea e aproape gata. (spune Alphi)
-Pune ceva pe tine. (striga Death)
-Acuma. (spune Alphi razand)
Cei trei se aseaza la masa.
-Cum a fost ziua ta, Death? (intreaba Alphi)
-In regula, presupun. (spune Death)
-Ai reusit sa indeplinesti ceva sarcini de pe lista? (intreaba Alphi)
-Sunt mai greu de realizat decat ma astepam. Oricum, cred ca sunt pe drumul cel bun. (spune Death)
-Serios? Vai ce ma bucur! (spune Alphi imbratisandu-l pe Death)
-Ma sufoci! (spune acesta)
-Domnule, cred ca a aparut o buna oportunitate pentru a mai completa o sarcina. (spune Nigg, scobindu-se in nas)
-Nu pot sa te iau in serios cand ai mana plina de muci. (spune tanarul)
-Cred ca am gasit persoana potrivita pentru rolul de iubita. (spune Nigg)
-Doar nu te referi la...
-Ce? Death o sa aiba o iubita? Sunt atat de geloasa ... Deci, cine e? (intreaba Alphi)
-Fata de mai devreme, Anna. E limpede ca simte ceva pentru dumnevoastra. Eu zic ca e o ocazie buna. Dumneavoastra fiind o fire anti-sociala o sa va fie greu sa gasiti fete care sa fie atrase de dumneavoastra. (spune Nigg)
-Nu stiu ce sa zic. (spune Death)
-Hmmm! Anna? E perfecta. E o fata atat de buna si de cuminte. Ai grija de ea, Death. (spune Alphi)
-Bine ... Uhm, cum fac sa fie iubita mea? Adica e un ritual, ceva? (intreaba Death)
-Posibil. (spune Nigg)
-Voi doi chiar nu stiti nimic despre femei, nu? ... Lasati asta in seama mea. Poftim! (spune Alphie, dandu-i lui Death doua bilete la film)
-Ce sunt astea? (intreaba Death)
-Bilete la filme. Treaba ta e sa o inviti pe Ana la un film, dupa o scoti la o plimbare prin parc si daca simti ca va potriviti...
-De ce trebuie sa fac toate asta? Nu mai bine o intreb direct? (intreaba Death)
-Nu! Faci cum iti zic eu. Ai inteles? (spune Alphi cu o voce seriosa)
-Da...(spune Death)
-Minunat! Death are o intalnire! (striga Alphi fericita)

A doua zi, Death o asteapta pe Anna ca sa o invite in oras. Death are biletele la film in mana. Le priveste pasiv.
La naiba, Alphi! Cateodata poate fi foarte infricosatoare pentru un inger. - gandeste Death
-Uite ca vine. (spune Nigg)
-Bun.
Death se apropie de Anna. Fata il observa.
-Buna D.! (spune Anna)
-Buna! (spune Death)
-Ce sunt alea? (intreaba fata)
-Bilete la film. Ma gandeam ca poate vrei sa vii cu mine. (spune Death)
Auzind acestea, zambetul Annei infloreste pe fata ei. Fata se bucura si-l imbratiseaza pe Death.
-Hei, ce faci? (intreaba Death)
-Iarta-ma, dar sunt atat de fericita. (spune Anna)
Din deparare vine Sam cu un buchet de flori.
Astazi o sa-i spun - gandeste Sam
Baiatul ajunge langa Death si Anna.
-Buna! Anna, putem vorbi o secunda? (intreaba Sam)
-Ce este?
-Atunci eu o sa plec. (spune Death)
-Bine, ne vedem maine atunci! (spune Anna, fiind rosie la fata)
-Va vedeti maine? (intreaba Sam)
-Da, D. m-a invitat la o intalnire. (spune Anna)
-Inteleg. Asta e bine ... (spune Sam cu o voce tremurata)
-Deci, despre ce voiai sa vorbim? (intreaba Anna)
-Nu mai conteaza. (spune Sam)
Baiatul incepe sa fuga cu buchetul de flori in mana.

A doua zi, Death si Anna se intalnesc in centrul orasului.
-Scuze ca te-am facut sa astepti! (spune Anna)
-E ok. Sa mergem. (zice Death)
Cei doi ajung in sala de cinema. Se uita la un film de groaza. Anna se sperie si il imbratiseaza pe Death. Acesta priveste nedumerit. La un moment dat Anna, vrea sa-l prinda de mana, dar Death isi ia niste popcorn cu mana respectiva. Dupa film cei doi se plimba prin oras. Ajung la o cofetarie.
-Esti bine? (intreaba Anna)
-Da. De ce? (spune Death)
-Ai fost cam tacut si inchis pe tot parcursul intalnirii. Parca te framanta ceva. (spune Anna)
-Nu chiar. (spune Death)
-D., vreau sa stiu mai multe despre tine. Ce-ti place sa faci? (intreaba Anna)
Ce-mi place sa fac, huh! - gandeste Death in timp ce-si aminteste cum trecea oamenii in lumea de dincolo.
-Nu prea multe. Intr-un fel ... nu stiu ... ajut lumea. (spune Death)
-Pari genul de om care ar face asta. (spune Anna)
-Cum asa?
-Arati de parca ai trecut prin multe. Esti rece si tacut, dar cred ca esti o persoana buna. (spune Anna)
-Ce prostie! (spune Death)
-Huh! (exclama fata)
-Ce parere ai despre moarte? (intreaba Death)
-Ce intrebare ciudata. Nu stiu sigur. Nu prea pot sa-mi dau cu parerea in privinta mortii fiind un concept atat de abstract si greu de inteles. Cred ca si moartea poate sa fie buna sau rea, depinde de fiecare cum o vede. (spune Anna)
-Inteleg. E o intelegere limitata, dar un raspuns just. Eu cred ca moartea e un lucru necesar omenirii, dar pe care, din pacate multi nu-l inteleg. Oamenii nu au habar ce dar minunat le ofera moartea. (spune Death)
-Acum vorbesti de parca nu ai fi om ... Eu cred ca, daca chiar exista cineva care sa fie numit moarte, acela ar trebui sa inteleaga mai bine omul. Toti au o viata, prieteni, familie, loc de munca. Multora le place sa traiasca, sa simta ca au un loc unde apartin, dar moartea nu iarta pe nimeni. Te smulge din locul tau, din familia ta fara nici un avertisment. E normal sa fii suparat pe ea... (spune Anna)
-Deci asta simti tu? (intreaba Death)
-Nu. Cred ca asta simt toti. (spune Anna)
-Inteleg...(spune Death avand o privire pierduta)
-Dar hai sa vorbim despre altceva. Suntem la o intalnire totuti...

Anna si Death merg spre casa. Acestia se plimba pe digul unui rau.
-Ce apus incantator! (spune Anna)
-Anna, multumesc! (spune Death)
-Pentru? (intreaba Anna)
-Am reusit sa inteleg ceva de la tine. (spune Death)
-Ma bucur ca te-am putu ajuta. (spune Anna)
Cei doi se uita unul la celalalt si rad. Se privesc cateva secunde in ochi, dupa care Anna il saruta pe Death. Acesta este mirat si nu stie ce sa faca. De la distanta Sam ii urmarea.
-Ne vedem maine? (intreaba Anna)
-Da. (spune Death)
Anna ii face cu mana si pleaca. Death ramane singur. Sta nemiscat cateva secunde. Deodata, un ras sadic apare pe fata lui.
-Deci asa e sa fii om? Cat de prostesc! Naivi. Moarte te smulge din familie, te indeparteaza de prieteni? Ce gandire trista si inutila. Cu cat ii inteleg mai mult, cu atat imi dau seama ca am facut ceea ce trebuie. Oameni imbecili! (spune Death)
-Hei, tu! (spune Sam, aparand din spate)
-Ce vrei? (intreaba Death)
-Vreau sa stiu ceva. O iubesti pe Anna? (intreaba Sam)
-Huh! (exclama baiatul)
-Rapunde-mi! Anna e o fata minunata si merita tot ce e mai bun. Sa nu te prind ca o ranesti. (spune Sam)
Ar fi ciudat sa-i spun ca am iesit cu ea doar pentru ca asa scria pe o lista. - gandea Death
-Raspunsul meu e nu. Anna nu e nimic mai mult decat un experiment pentru mine. (spune Death)
Sam ii trage un pumn. Death ramane mirat de gestul baiatului. Sam izbucneste in lacrimi si sare la Death. Il tranteste si continua sa-l loveasca cu pumnii. Death priveste mirat.
S-a enervat atat de tare doar pentru ce am zis adineauri? Hmph! Oameni, ce creturi tampite! - gandeste Death
Deodata, o mana trece direct prin pieptul lui Sam si ii scoate inima afara.
-Ce....(spune Sam prabusindu-se)
Death se uita mai atent si il vede pe Mike. Acesta se ridica de jos.
-Tu! Am simtit eu ca e ceva ciudat cu tine. Ce naiba esti? (intreaba Death)
-De un gunoi am scapat, mai avem unul. (spune Mike)
Niste aripi negre apar in spatele acestuia.
-Un inger cazut, huh! (spune Death)
-Am un sfat pentru tine: pleaca din orasul asta! (spune Mike)
-Si daca nu vreau? (spune Death)
-Speram ca vei spune asta. (spune Mike)
Ingerul cazut afiseaza un zambet sadic si il ataca pe Death. Il loveste cu pumnii si picioarele incontinuu, si-l arunca peste tot.
La naiba! Nu am puteri acum. Daca le avem tipul asta era deja mort. - gandea Death
Death cade pe poteca plin de sange. Mike se aprope si face o sabie dintr-un fel de energie neagra.
-Nu pot sa omor moartea, dar pot s-o torturez. (spune Mike taiindu-l pe Death)
-La naiba!
Atacurile lui Mike sunt din ce in ce mai dure. Death e plin de sange dar continua sa se ridice. Mike incearca inca o lovitura, dar apare o mana care-l opreste.
-Cine? (se intreaba Mike)
Langa cei doi sta un barbat ce poarta o roba. Mike il ataca dar barbatul reuseste sa se fereasca si-i da un picior in burta ce il arunca cativa metri.
-Salutare, moarte tampita! (spune barbatul)
-Cine esti? (intreaba Death)
Barbatul isi da haina jos. Nu e nimeni altul decat Seraphiel, ingerul luptator cu care era sa se bata Death in primul capitol.
-Tu? Seraphiel! Ce faci aici? (intreaba Death)
-Nici mie nu-mi place sa-ti vad mutra, dar am ordine de la Deus. (spune Seraphiel)
-Ce fel de ordine? (intreaba Death)
-Sa te pazesc si sa ma asigur ca nimeni nu interfereaza cu viata ta normala de om. (spune Seraphiel)
-N-am nevoie...
-Taci! Nu de tine depinde asta, boule! (spune Seraphiel)
Mike se ridica foarte nervos.
-La naiba, ingerule! Am sa te omor! (spune Mike)
-De parca eu, Seraphiel, cel mai puternic inger care-l pazeste pe Deus as pierde in fata unui incer cazut. Nu ma subestima, tampitule! (spune Seraphiel)
Acesta scoate o sabie de lumina si cu o viteza incredibila il taie in doua pe Mike. Sangele lui e peste tot.
-Ce bou! (spune Seraphiel)
Death merge spre coprul lui Sam. Inima i-a fost scosa si lasata langa corp.
-E mort. (spune Seraphiel)
-Nu, nu are cum. (zice Death)
Sam incepe sa tuseasca si se ridica de pe jos. Death se uita la el si zambeste.
-Ce naib...(spune Seraphiel)
-Cum de sunt in viata? Inima mea .. inima mea ... e chiar langa mine! (spune Sam, panicat)
Death chicoteste.

Seara, in locul bataliei apare Metatron. Acesta gaseste doar o urma de creta pe jos.
-Fir-ai-tu de moarte afurisita! (spune Metatron)

Death sta in pat pe intuneric. Fericirea i se citea pe fata si abia se mai abtinea sa nu rada.
A inceput....Jocul meu tocmai am inceput. - gandeste Death

Va continua in capitolul 3: Moartea in alerta!
Never Give Up!

#3
Capitolul 3!
Moartea in alerta!


Locatie: Londra
Ora: 21:45 pm
Un grup de constructori se apropie de incheierea zilei de lucru. Mai trebuie sa faca ultimele finisari la constructia care e aproape gata. La un moment dat, o bucata din acoperis se desprinde. Muncitorii se alarmeaza.
-Ma duc sa vad ce se intampla. (spune Doodlie, unul dintre muncitori)
-Atentie, preitene! (spune altul)
-Nici o grija, stiu ce fac. Sunt in meseria asta de mai bine de 25 de ani. (spune Doodlie, fiind sigur de el)
Acesta se leaga cu o sfoara in jurul braului, iar capatul sforii il fixeaza bine de o teava de metal suspendata. Doodlie merge pe acoperis.
-Care-i problema? (striga un muncitor)
-Se pare ca partea asta n-a fost fixata. Oricine a facut bucata asta de acoperis a uitat sa termine treaba. (spune Doodlie)
Acesta incearca sa se indeparteze de acoperis insa aluneca si cade jos. Din fericire, bucata de franghie reuseste sa-l tina suspendat in aer. Colegii de lucru se panicheaza si fug sa-i sara in ajutor.
-Doodlie, esti bine?
-Grabiti-va si ajutati-ma! (striga barbatul)
Muncitorii se grabesc cu toata puterea lor, insa franghia care-l tinea pe Doodlie se rupe iar acesta cade de la etajul 6.
-Doodlie! (striga oamenii)
Acestia coboara si-l gasec pe Doodlie intr-o balta de sange. Capul ii era spart, coloana vertebrala rupta, la fel ca si majoritatea oaselor din corp. Cateva organe vitale i-au fost distruse deasemenea.
-Nu se poate! Doodlie! (spune un muncitor)
-La dracu! (spune altul)
-Aw aw aw! (se aude din directia lui Doodlie)
-Doodlie, esti bine? (intreaba un muncitor)
-Traiesti! Nu stati asa, sa sune careva la ambulanta! (striga altul)
-Ma doare! Ma doare foarte tare! (ofteaza Doodlie)
-Bine ca traieste. (spune unul dintre muncitori)
-Nu... n-are cum. Priviti! Capul ii e spart. Si pozitia aceea nefireasca indica ca si-a rupt coloana. Nu poate sa traiasca. Nu are cum! (zice un muncitor mai batran)

Locatie: Italia
Ora: 22:45 pm
Doua clanuri mafiote tocmai ce-si rezolva niste vechi dispute print-un schimb de focuri de arme.
-Fugiti! Nu-l lasati sa scape! (striga Pablo, unul dintre mafioti)
Pablo, impreuna cu trei camarazi, tocmai ce urmaresc un membru al familiei inamice. Acestia fug dupa el deja de 10 minute in care schimba focuri de arma fara oprire. La un moment dat, inamicul celor 4 ajunge intr-o fundatura.
-Te-am prins acum. (spune Pablo)
Cei 4 mafioti incep sa traga cu pistoalele in inamic. Gloantele il nimeresc peste tot. Giovanni, asta e numele lui, a incasat mai bine de 57 de gloante in cam toate partile din corp. Fericiti, cei 4 mafioti incearca sa se indeparteze.
-He he! Asa merita fraierul. (spune unul dintre mafioti)
In timp ce pleaca fericiti, unul dintre ei este impuscat in spate de catre Giovanni.
-Umberto! Umbeto! Hei! (striga Pablo)
-Cum se poate. I-am nimerit toate organele. Trebuia sa fie mort. (spune un alt mafiot)
Giovanni s-a ridicat de jos ca si cum n-ar fi patit nimic si tine pistolul indreptat spre cei 4. Umberto, amicul lui Pablo, ce tocmai a fost impuscat isi revine deasemenea.
-Sunt bine. N-am nimic. (spune Umberto)
-Ar fi trebuit sa fiti morti. Ce mama dracului se intampla aici? (spune Pablo speriat)

Loctia: Japonia
Ora: 08:45 am
Un sociopat japonez care tortureaza si ucide oameni in timp ce-i filmeaza, iar dupa pune filmarile pe internet, tocmai se pregateste sa-si execute urmatoarea victima. Ucigasul isi pune cagula pe cap si porneste camera.
-Esti gata sa mori, Sakamoto-kun? (intreaba ucigasul)
-Nu, te rog! Ai mila! Ai mila! Am familie si o companie de condus. (spune Sakamoto)
-Nu te teme pentru familia ta. Ei o sa urmeze. (spune ucigasul razand fara sa se opreasca)
-Monstrule! Du-te dracului! Sper sa arzi in iad! Mori! (striga Sakamoto)
Ucigasul se enerveaza, ia de jos un baros si-i da peste cap lui Sakamoto. Acesta pare ca si-a pierdut cunostinta.
-Ui, e mort deja? Sakamoto-kun, speram sa rezisti si tu mai mult! (spune ucigasul)
-Uhhh! (spune Sakamoto revenindu-si)
-Incredibil Sakamoto-kun! Esti foarte rezistent. Sa vedem cum te descurci acum. (spune ucigasul)
Acesta porneste o drujba.
-Nu! Stai! Nu! ...
Ucigasul ii taie o mana lui Sakamoto. Acesta urla de durere.
-Bravo Sakamoto-kun, vad ca inca mai rezisti. I-a sa te facem bucatele! (spune ucigasul)
Acesta incepe sa rada si sa taie toate membrele lui Sakamoto, dupa care ii taie corpul in doua si la final capul. In tot acet timp el rade.
-Huh! Cred ca iar m-a luat valul. Ma rog! Sakamoto-kun, mi-a facut placere sa lucrez cu tine. (spune ucigasul in timp ce se indeparteaza)
-Hei, unde crezi ca te duci? (se auzi vocea lui Sakamoto)
Ucigasul se intoarce si vede capul barbatului pe jos)
Ceea ce este si mai ciudat, e capul lui Sakamoto care vorbeste.
-Nu ma lasa aici asa. Ce dracu se intampla? (spune Sakamoto)
-Asta nu e real! Nu e real! (striga ucigasul)
Acesta se sperie groaznic si paraseste camera fugind.
-Nu ma lasa asa! (striga Sakamoto)

Intr-o cafenea din New York televizorul mergea pe canalul de stiri. O reporterita ne este aratata intr-un spital din New York in care s-a creat o adevarata dezordine. Mii de pacienti vin in fiecare ora cu probleme inexplicabile.
-Haosul a cuprins toata planeta. Deja de cateva ore oamenii par sa nu mai poata sa-si piarda vietile. Spitalele din New York abia mai fac fata valului urias de persoane care vin la urgente. Chiar acum cateva secunde a intrat pe usa un om a carui corp a fost retezat in jumatate de catre o elice electrica. Situatia incepe sa scape de sub control in toata lumea. Doctorii sunt depasiti de situatie, iar lumea sufera ingrozitor. Durerea pacientilor nu poate fi stopata nicidecum. E un fenomen intr-adevar inexplicabil. Sa fie asta sfarsitul lumii? In ritmul asta planeta o sa fie suprapopulata in cateva saptamani. Autoritatile nu stiu cum sa raspunda ...
Camera se indeparteaza de televizor catre o masa din bar. La acea masa stau Death, Nigg si Seraphiel.
-Uite! Vezi ce-ai facut, moarte proasta? (spune Seraphiel)
-Da. Vad. Asta este exact lucrul pe care mi l-am dorit. Ha ha! Si nu doar eu, chiar si aceste creaturi patetice asta au vrut. De fiecare data ii auzeam cum voiau sa scape de moarte. Poftim! Au scapat. (spune Death, fiind mandru de sine)
-Asculta mucosule, asta nu-i un joc! (spune Seraphiel nervos)
Ingerul il ia de guler pe Death.
-Haide! Fa-o! Sa vedem ce o sa spune Deus dupa. (spune Death)
-La naiba! Nu inteleg de ce te lasa sa faci ce vrei. Lucrul asta e gresit din atat de multe puncte de vedre. (spune Seraphiel)
-Nu intelegi! (spune Death in soapta)
-Ce? (intreaba Seraphiel)
-Nu intelegi nimic. Un inger de nivel inalt ca tine n-ar putea sa inteleaga niciodata. (spune Death)
-Taci din gura! (striga Seraphiel)
O chelneriti vine si le aduce cate un hamburger.
-Pofta buna! (spune chelnerita)
-Multumim mult! (spune Seraphiel)
Chiar atunci cand Seraphiel este pe cale sa apuce hamburger-ul, Nigg il ia din fata lui.
-Oi, ce naiba faci? E al meu. (spune Seraphiel nervos)
Nigg ii arata degetul mijlociu.
-Huh, ce inseamna asta? (intreaba Seraphiel)
-Nigg, ce fel de semn e asta? (intreaba si Death)
-Nu stiu sigur nici eu. Am observat ca oamenii il folosesc atunci cand doresc sa trimita pe cineva la ma-sa-n p***! (spune Nigg)
Death si Seraphiel raman incremeniti.
-Oi, moarte cretina, educa-ti copilul! (spune Seraphiel)
-Nu sunt tatal lui! Nigg, de cand vorbesti asa? (intreaba Death)
-Folosirea unui limbaj vulgar este un lucru comun aici pe pamant. (spune Nigg)
-Oamenii astia, oare ce naiba au in cap?! (intreaba Death)
-Asta nu scuza cu nimic faptul ca mi-ai furat mancarea. (spune Seraphiel, deranjat)
Nigg isi baga mana in nas si scoate un muc.
-Poti sa mananci asta. (spune Nigg)
-Pana aici! Nenorocitule, am sa te omor! (spune Seraphiel nervos, vrand sa-si foloseasa puterile)
-Hei, calmeaza-te! (spune Death)

***Dupa ce s-au linistit apele***
-Totusi, e ceva ciudat. (spune Seraphiel)
-Ce anume? (intreaba Death)
-Nu inteleg cum de ingerul cazut de ieri a murit. Sunt destul de sigur ca nu s-a mai ridicat. (spune Seraphiel)
-Nici atata nu sti? Esti cretin cumva? Ingerii n-au trup, ei sunt doar suflete. Ei nu mor. Cand distrugi un suflet il distrugi si atat. Nu tine de puterea mea. Nu stiu ce se intampla cu un inger cand moare. (spune Death)
-Asta e destul de infricosator. (spune Seraphiel)
-Asa ca ai grija cum te comporti, cine stie cand o sa-mi dezlantui puterea si-o sa te trimit in neant. (spune Death)
-Moarte cretina, nu esti in masura sa vorbesti. N-ai nicio putere acum. (spune Seraphiel)
-Deci, pentru asta m-ai chemat? Ca sa ma intrebi prostia asta? (intreaba Death)
-Nu, am ceva pentru tine. (spune Seraphiel)
-Huh! Ce anume? (intreaba Death)
-Un cadou de la Deus. (spune Seraphiel)
-Deus! (spune Death, mirat)

***Dupa un timp***
-Inteleg. Pai daca nu mai ai nimci de spus eu am sa plec. (spune Death)
-Inca ceva. (spune Seraphiel)
-Ce anume? (intreaba Death)
-Ingerul cazut care te-a atacat ieri, a fost trimis de cineva. (spune Seraphiel)
-Huh! De catre cine? (intreaba Death)
-Un inger cazut foarte puternic. Il chema Metatron. (spune Seraphiel)
In momentul in care aude numele lui Metatron, fata lui Death se schimba. Pare speriat.
-Deci ai auzit de el. (spune Seraphiel)
-Sa aud? E unul dintre cei 3 generali a lui Lucifer! Cum sa nu aud. (spune Death)
-Deci realizezi in ce pericol te afli. (spune Seraphiel)
Dintr-o data Death incepe sa rada.
-Ma crezi atat de naiv! Hmph! Chiar daca e unul dintre generalii lui Lucifer, asta nu face vreo diferenta pentru mine. In comparatie cu moartea e un nimic. (spune Death)
-Imputit arogant! Metatron nu e cineva cu care sa-ti permiti sa te joci. Habar nu ai ce putere are. Du-te! Si nu uita, sunt cu ochii pe tine. (spune Seraphiel)
-Da da! Am inteles. Sa mergem, Nigg. (spune Death)
-Vin acum, domnule Death! (spune micutul)
-Si cred ca tu nu ai habar de ce putere am eu. (spune Death)
Death si Nigg ies din bar. Seraphiel ramane in continuare la masa.
-Nu-ti sta in fire sa spionezi lumea! (spune Seraphiel unei persoane ciudate aflata la masa din spate)
-Am motivele mele. (spune acea persoana)
-Nu te inteleg deloc. De ce esti atat de fascinata de Death? Cateodata am impresia ca nu te cunosc deloc, fost general al armatei lui Deus, Alphiel! (spune Seraphiel)
Alphie se ridica de la masa si da sa plece.
-Il las pe Death in grija ta. Daca pateste ceva am te fac bucutele. Clar? (spune Alphie cu o voce serioasa)
-Ce ai de gand sa faci acum? (intreaba Seraphiel)
-Nu e evident? Am sa-i sparg capatana lui Metatron. (spune Alphiel)
-Infricosatoare ca intodeauna. Nici nu ma astept la mai putin de la ingerul care m-a invatat tot ce stiu. (spune Seraphiel)
-Despre ce vorbesti? Sunt o dulce! (spune Alphiel, reasumandu-si atitudinea naiva)
Alphiel pleaca din bar.
-Nu e de joaca cu femeia ai. Huh! Stai o secunda! Moarte tampita, ai uitat sa platesti! (striga Seraphiel)

Ultimele evenimente au creat o forma de agitatie chiar si la scoala. Elevii sunt panicati si nedumeriti in acelasi timp. Zvonurile despre Sam s-au raspandit repede, iar acum toti il privesc cu alti ochi. Sam umbla pe coridorul scolii. Fata de baiatul plin de energie si sociabil care era inainte, acum a devenit o leguma palida care nu vorbeste cu nimeni.
-Am auzit ca i-a fost scoasa inima. (spune un elev in timp ce Sam trece pe langa el)
-Am auzit si eu. Cum mai poate trai? Unchiul meu a patit la fel. A facut un accident de masina si si-a rupt gatul. Insa n-a murit. (spune alt elev)
-Chiar vine sfarsitul lunii? (se intreaba un altul)
Din departare, Death si cu Nigg il privesc pe Sam.
-Se pare ca nu-si mai aminteste nimic. (spune Nigg)
Death il priveste insistent si se duce catre Sam.
-Oi, esti bine? (intreaba Death)
-Ti se pare ca sunt bine? (intreaba Sam)
-Eu doar ...
-Ce s-a intamplat D.? Eu nu mai inteleg nimic. Tin minte ca te urmaream pe tine si pe Anna, iar apoi, nimic. Totul a devenit negru. Iar cand m-am trezit n-am mai avut inima. Nu inteleg! (spune Sam)
-Imi pare rau. Nu stiu nimic. Daca te-as fi putut ajuta cu ceva as fi facut-o. (spune Death)
-Nu mai conteaza. (spune Sam)
-Iei morfina, nu-i asa? (intreaba Death)
-Poftim? Cum ti-ai dat seama? (se mira Sam)
-Am vazut foarte multi oameni care nu mai aveau mult de trait, iar ca sa-si usureze durerea luau acest drog. Aveau exact aceiasi expresie ca si tine. (spune Death)
-N-am ce fac, ok? Durerea ... durerea e prea mare. Nu o mai suport! Ai habar cum e sa simti ca n-ai nimic? Nu, n-ai. Ma doare, D.! Ma doare ingrozitor. Nu stiu ce sa mai fac. Si durerea nu se mai opreste. Nu vreau asta! Nu mai vreau sa traiesc asa. Vreau sa mor odata, intelegi? Nu mai suport durerea. Daca nu ma droghez simt cum corpul meu explodeaza. (spune Sam plangand)
Sam se apropie de Death si isi reazama capul de pieptul sau.
??sa este. Chiar daca oamenii nu mai mor, durerea tot o simt. Iar atunci cand cineva iti scoate un organ vital durerea e imensa. El trebuie sa traiasca cu o senzatie de durere permanenta.??- gandea Death
-Nu mai pot! (spune Sam plangand)
Langa cei doi vine Anna. Aceasta se apropie incet si ii abordeaza cu grija.
-Sam, esti bine? (intreaba Anna)
-N-am nimic. (spune Sam)
Acesta isi sterge lacrimile si pleaca de langa ei.
-Trebuie sa plec. (spune Sam)
-Sam, stai! (spune Anna)
??l e indragostit de Anna. E normal sa nu vrea ca ea sa-l vada in halul asta.??- gandeste Death.
-Imi fac griji prentru Sam! (spune Anna)
-N-ai ce sa faci. (spune Death)
-Asculta, D ... (spune Anna, insa Death se indeparteaza de ea)
-Scuze, trebuie sa plec! (spune Death plecand)
Anna ramane in spate nedumerita si se uita la Death in timp ce pleaca. Pe fata i se poate citi nelinistea si ezitarea.
-Domule Death, de ce ati plecat asa? Nu era ea iubita dumneavoastra? (intreaba Nigg)
-Nu stiu ce sa fac, Nigg. (spune Death)
-In ce sens? (intreaba copilul)
-Acum ca sunt intr-o relatie nu stiu cum sa ma comport. Am reusit sa o sarut, dar de aici e un mister. Cred ca ar trebui sa o intreb pe Alphie. (spune Death)
-Nu e cazul. Mi-am luat libertatea de a studia mai amanuntit cultura si comportamentul uman. Dupa o relatie urmatorul pas este casatoria. (spune Nigg)
-Ce? Ce-ai spus? Ca ... ca ... ca ... satoria?! (spune Death mirat)
-Exact. Iar dupa casatorie trebuie sa faceti copiii. (spune Nigg)
-Nigg, asta nu se poate. Ce-o fi in capul lui Deus? De ce-ar vrea sa ma puna sa fac copiii? Nu! Nigg, trebuie sa fug. Nu vreau nici o relatie. Nu vreau copiii! (spune Death accelerand pasul)
-Fugiti ca gandul domnule Death! (spune Nigg)
Death grabeste pasul. In fata lui se baga un barbat, in jur de vreo 50 de ani, imbracat la costum. Death da peste el.
-Hmph! (spune Death privind in sus)
-Scuze tinere! (spune barbatul)
-Nu-i nimic. (spune Death plecand)
-Inteleg ca atunci cand esti moartea ai foarte multe pe cap, iar drumul pe care pasesti nu mai e o prioritate. (spune batranul)
-Poftim! Cum de... (spune Death, fiind foarte mirat)
-E chiar atat de greu sa-ti dai seama? (intreaba batranul)
-Metatron! (spune Death)
-A durat ceva pana ti-ai dat seama. (spune Metatron)
-Ce vrei de la mine? (intreaba Death)
-Sa opresti jocul asta imbecil. Daca oamenii nu mai mor stapanul meu, Lucifer nu mai primeste suflete in iad. Iar fara suflete, iadul o sa dispara. (spune Metatron)
-Huh! Deci asta era? Nu-mi pasa de soarta iadului. Poate sa dispara din punctul meu de vedere. (spune Death)
-Copil arogant! Asta e ultimul avertisment pe care ti-l dau. (spune Metatron)
-Si ce-o sa-mi faci? Huh! O sa ma omori? Ah, stai! Nu poti. Eu sunt moartea. (spune Death incepand sa rada)
-Exista sorta mai rea ca si moartea. (spune Metatron)
-Ca sa fim clari, asta e ultimul meu avertisment catre tine. Daca nu ma lasi in pace am sa-ti rup fiecare pana de pe aripi. Ai
inteles? ... Ah, era sa uit! Moartea nu-i o soarta rea. (spune Death plecand)
In timp ce pleaca Nigg scoate limba catre Metatron. Acesta este enervat la culme.
?? sa-l fac sa-si inghita si ultimul cuvintel. Nimeni nu ma umileste pe mine??- gandea Metatron

Death si Nigg merg pe holurile scolii.
-Domnule Death, sunteti sigur? In momentul de fata nu aveti nicio putere impotriva lui. (spune Nigg)
-Trebuie sa joc la cacealma Nigg. Daca Metatron ar afla ca nu mai am puterile, sunt sigur ca ar ataca. (spune Death)
-Inteleg. E o tactica foarte iscusita, domnule Death. (spune Nigg, scobindu-se in nas)
-D.! (se aude vocea Annei)
Anna apare in spatele celor doi. Death se intoarce spre ea.
-Vreau sa vorbim. (spune Anna)
Death devine agitat. Incepe sa transpire si sa se balbaie.
-Anna .... asculta ... eu...(spune Death)
-Nu vrei sa fim impreuna? De ce ma eviti? Am gresit cu ceva? (intreaba Anna)
-Nu ... doar ca ... doar ca ... NU VREAU SA MA CASATORESC! (striga D. in gura mare)
Anna roseste.
-Ce!? (exclama fata)
-Si nici copiii nu vreau. Nu se poate. Nu vreau o asemenea viata. Eu pur si simplu ...
Se aude o pocnitura. Death este lovit in cap. Alphie il prinde de tricou si-l trage cu ea.
-Scuza-ma o secunda, Anna! Am sa-l iau pe tampitul asta cu mine. Trebuie sa vorbesc ceva cu el. (spune Alphie tragandu-l pe Death cu ea)
-Bine. (spune Anna derutata)
-Apropo Anna, arati minunat, ca de obicei! Esti prea buna pentru un cap sec ca asta. (spune Alphie cu o voce copilaroasa si dulce)
-Multumesc! ... Casatorie, eh! (spune Anna rosiind)

Langa baia profesorilor, Death isi revine in urma loviturii primite.
-Oi, Alphie, care-i marea idee? (intreaba Death)
-Daca il mai lovesti pe domnul Death am sa te mananc. (spune Nigg)
-Taca-va fleanca! Ar trebui sa-mi multumesti. Era sa te faci de ras intr-un mare hal. Cine naiba ti-a spus ca trebuie sa te casatoresti? (spune Alphie)
-Nigg. (spune Death)
-Sunteti fara speranta. Cand mai aveti intrebari haideti la mine. Nu mai faceti nimic de capul vostru. (spune Alphie)
-Deci nu trebuie sa ma casatoresc? (intreaba Death)
-E optional. Iar casatoria se face dupa ani de relatie. (spune Alphie)
-Nu e minunat Nigg? N-am sa ma casatoresc. Si n-o sa am nici copiii. (spune Death plangand de fericire si tindandu-se de mana cu Nigg)
-E minunat domnule Death! Daca vreodata o sa aveti copiii, o sa-i pot manca? (intreaba Nigg)
-Sigur. (spune Death)
-Nu mancati copiii! (spune Alphie, lovindu-i pe fiecare peste cap)
-Nu mai da! Nu e vina mea ca nu stiu cultura oamenilor! (spune Death)
-Pentru cineva care vine pe pamant atat de des ca tine esti cam aiurit. (spune Alphie)
-Treaba mea a fost sa-i trec dincolo. Nu sa le invat stilul de viata. (spune Death)
-Ti-am spus ca te pot invata orice v-r-e-i. (spune Alphie apropiindu-se suav de Death)
Aceasta il incolteste langa un perete si da sa-l sarute.
-Alphie! ... Oi, Alphie! Ce faci? (intreaba Death)
Nigg priveste avand o sclipire in ochi.
-Glumeam doar. Nu sunt o fata atat de indecenta. (Spune Alphie chicotind si revenind la personalitatea ei dulce)
-Credeam c-o sa mor! (spune Death)
-He he! Aveti grija de voi! Ne vedem acasa. (spune Alphie plecand si facand cu mana)

In biroul sau, Metatron sta si se gandeste la cele petrecute pe hol.
-Am sa-i vin eu de hac acelui idiot! O sa vada el. (spune Metatron)
Se aude o bataie in usa.
-Intra! (spune ingerul cazut)
Usa este lovita si aruncata in perete. Metatron ramane mirat. In incapere isi face aparitia Alphie, fiind extrem de nervoasa.
-Metatron! Ti-am spus c-o sa te omor daca incerci sa-l ataci pe Death. (spune Alphie fiind foarte nervoasa)
-Alphiel, nu! Nu e ceea ce crezi. Mike a actionat fara permisiunea mea. Iti jur! N-am stiut ce face. Eu i-am spus sa nu se apropie de moarte. (spune Metatron)
-Huh! Si eu ar trebui sa te cred? (spune Alphiel)
-Asta e adevarul. Iti jur asta! Te rog sa ma crezi. (spune Metatron)
-Pe naiba! (spune Alphiel)
-Sa nu ne grabim Alphiel. Te rog! Nu a fost vina mea. (spune Metatron)
Din spate mai vin inca doi ingeri cazuti. Acestia o prind si imobilizeaza pe Alphiel.
-La naiba! (spune Alphie)
-Ha ha! Ti-ai lasat garda jos. L-am urmarit indeaproape pe micul tau protejat. Stiu ca nu-si mai are puterile. (spune Metatron)
-Daca-i faci ceva ...(spune Alphiel)
-Ce sa-i fac? E moartea. Nu-i pot face nimic. (spune Metatron razand)
-Netrebnicule! O sa ....(spune Alphiel)
-Nu esti in masura sa vorbesti. Stai aici cuminte! (spune Metatron)
Acesta invoca un cerc de teleportare magica si pleaca din incapere razand.

Pe o bancuta in parc statea Seraphiel si le dadea de mancare porumbeilor. Deodata ii suna telefonul.
-Alo da! (spune Seraphiel)

La celalalt capat de linie era Alphie. Aceasta statea cu telefonul in mana, in biroul lui Metatron, iar cei doi ingeri cazuti erau morti langa ea.
-Metatron s-a pus in miscare. (spune Alphiel)

Seraphiel se ridica de pe BANCA. Priveste suspect in spate si da sa plece.
-Ce s-a intamplat? (intreaba Seraphiel)

-A aflat de faptul ca Death nu-si mai are puterile. Cred ca o sa actioneze curand. Trebuie gasit repede. (spune Alphiel)

-Death stie? (intreaba Seraphiel)

-Nu. Si nici nu e nevoie. Lasa-l in pace! Asta e datoria noastra. (spune Alphiel)

-Am inetes! Trebuie sa inchid. (spune Seraphiel inchizand telefonul)
Acesta ajunge intr-o bodega de drum infundata. In spatele sau este un inger cazut.
-Esti satisfacut acum? Aici ne putem lupa linistiti. (spune Seraphiel)
Ingerul cazut il priveste bucuros. Seraphiel isi formeaza sabia de lumina si-si deschide aripile. Ingerul cazut face la el.
-Dobitocule! (spune Seraphiel atacand)

Death si Nigg merg spre casa. Chiar in fata scolii ii asteapta Anna. Death si Anna au parte de un schimb de priviri.
-Mergem impreuna? (intreaba Anna)
-Huh! ... Da. (spune Death)
Pe drum cei doi tac si schimba priviri pe furis.
-Sunt putin speriata de ceea ce se intampla. Oare de ce nu mai mor oamenii? (spune Anna)
-Habar n-am. (spune Death)
-Tu nu esti ingrijorat? (intreaba Anna)
-De ce as fi? Nu asta e ceea ce-si doreste fiecare om? Sa nu mai existe moarte. E ca o binecuvantare. (spune Death)
-Gresit! Moartea e importanta. Ea e cea care ne curma suferinta atunci cand noi ne chinuim prea mult. Da, sunt si momente cand ea apare atunci cand nu trebuie dar ... dar ... avem nevoie de moarte. (spune Anna)
-Tu!
Death o priveste mirat.
-Nu suport sa vad oamenii chinuiti asa. Uita-te la Sam, a ajuns un fel de stafie. Era atat de vesel si plin de enrgie odata. Nu suport sa-l vad asa. Sunt sigura ca nu vrea sa duca o astfel de viata. (spune Anna)
Death nu mai spune nimic. Conversatia dintre cei doi se opreste pentru cateva minute iar acea liniste ciudata se asterne la loc.
-Eu ... spune Anna)
-Asculta ... (spune Death in acelasi timp)
Cei doi incep sa rada.
-Spune tu primul. (spune Anna)
-Vreau sa-mi cer scuze pentru mai devreme! (spune Death)
-Nu e nimic. (Spune Anna rosiind)
-Sunt destul de derutat in momentul de fata. (spune Death)
-Adevarul e ca nici eu nu ma pricep prea bine la relatii. Adica... ne-am sarutat aseara, nu? Asta inseamna ca suntem impreuna. (spune Anna)
-Ceva de genul. (spune Death putin rusinat)
Cei doi se privesc in ochi. Anna se apropie de Death.
?? ciudat. Trebuie sa fac o miscare si sa joc rolul iubitului. La naiba, Deus! De ce ma pui sa fac asta. N-am de ales. Trebuie sa sarut din nou omul asta patetic.??- gandeste Death in timp ce se apropie si el de Anna
Chiar in momentul in care sunt pe cale sa se sarute, Nigg trage o basina.

Death si Nigg intra in casa. Acestia se desculta si merg in camera de zi. Acolo, Alphie tocmai a iesit de la dus si se strege cu prosopul. Cand o vede, Death roseste.
-Ce faci? Pune un prosop pe tine! (spune Death rusinat)
-Huh! Pentru o fiinta supranaturala esti surprinzator de pudic. Credeam ca doar oamenii se simt asa. (spune Alphie etalandu-si trupul)
??re dreptate. Ce naiba se intampla cu mine? Nu eram asa. La naiba! Atunci cand mi-a luat puterile Deus m-a transformat in om. Fara ele sunt ca si un om obisnuit. Ma rusinez la un astfel de lucru. Eu n-am nevoie de asa ceva!??- gandea Death
-Sau poate nu-ti place trupul meu. Asta sa fie oare? (intreaba Alphie)
-Termina odata! Cel fel de comportament este asta pentru un inger? (striga Death)
-Glumeam doar! (spune Alphie scotand limba)
Ingerul pazitor isi pune prosopul in jurul coprului.
-Oricum, cum de ai ajuns atat de repede acasa? (intreaba Death)
-M-am teleportat. (spune Alphie)
-Ai voie sa-ti folosesti puterile in lumea umana? (intreaba adolescentul)
-Nu. (raspunde ingerul)
-Atunci de ce o faci? (intreaba Death)
-Nu-mi pasa de reguli. Sunt prea dulce ca sa nu fac ce vreau eu. (spune Alphie)
-Ah, deci nu esti decat un inger patetic si lenes! (spune Death)
Alphie se enerveaza, il prinde pe Death de gat si incepe sa-i dea bobarnace.
-Ce-ai spus? N-au auzit din cauza dragalasenie mele. (spune Alphie)
-Imi cer scuze! (spune Death, fiind aproape mort)
-N-am timp de pierdut ca tine giugiulindu-ma cu fete dragute in drum spre casa. (spune Alphie)
-Termina! (spune Death)
-Ai grija de Anna! (spune Alphie)
-Poftim?
-Eu sunt ingerul ei pazitor. De ce crezi ca lucrez intr-o scoala? Nu vreau sa o vad suferind. (spune Alphie pe un ton serios)
-Hmph! Nu-mi pasa de ea. Sunt cu ea pentru ca asa scrie pe lista aia cretina a lui Deus. Stii prea bine asta. (spune Death)
-Stiu asta, tot ce-ti zic e sa n-o faci sa sufere. (spune Alphie)
-Ce-i cu tine? (intreaba Death)
Deodata, telefonul lui Death incepe sa vibreze. A primit un mesaj. Acesta scoate telefonul si se uita.
-Huh! Vad ca ai inceput sa folosesti telefonul pe care ti l-am dat. (spune Alphie)
-E de la Anna. (spune Death)
Acesta citeste mesajul: ??raga Death! Fata e la mine. Daca vrei sa nu-i rupem trupul in bucatele mici ai face bine sa vii intr-o ora la depozitul abandonat de langa scoala. Si nu uita, lasa-ti ingerii acasa. Cu multa stima, Metatorn!????a naiba!??- gandeste Death
-E vreo problema? (intreaba Alphie)
-Nu e nimic. Sa mergem Nigg. (spune Death)
-Am inteles, domnule Death!
Nigg sare pe umarul lui Death, iar cei doi parasesc casa.
-Mergi sa te vezi cu Anna? (intreaba Alphie)
Aceasta nu mai primeste nici un raspuns deoarece Death deja a iesit din casa. Alphie pune mana pe telefon si suna pe cineva.
-A inceput. Ai grija de el! (spune Alphie, dupa care inchide)

Death si Nigg fug prin oras. Death este foarte concentrat iar Nigg priveste catre el nedumerit.
-Domnule Death, de ce faceti asta? (intreaba Nigg)
-Ce anume?
-De ce faceti ce vrea Metatron. Credeam ca nu va pasa de fata asta. Cel mai bine ar fi sa o lasati sa moara. Va puteti gasi alta iubita. (spune Nigg)
??re dreptate. Ce naiba fac? De ce ascult de Metatron??- gandeste Death

*Flashback - In drum spre casa*
Death isi aminteste de Anna si de vorbele ei.
-Moartea e importanta. Ea e cea care ne curma suferinta atunci cand noi ne chinuim prea mult. Da, sunt si momente cand ea apare atunci cand nu trebuie dar ... dar ... avem nevoie de moarte.
*End of flashback*

Death accelereaza.
Intr-un final ajunge la depozitul abandonat.
-Aveti grija, domnule Death! (spune Nigg)
Death intra inaontru. Acolo il gaseste pe Metatron si inca alti doi ingeri cazuti.
-Metatron, am venit! Unde e Anna? (striga Death)
-Observ. Hmph! Nu credeam ca esti atat de dobitoc sa-mi cazi in plasa. Char ai sentimente pentru tarfa asta? (intreaba Metatron)
Ingerul cazut arata spre Anna, care era inconstienta pe jos langa el.
-Am venit. Da-i drumul! (spune Death)
-Renunta la jocul asta mai intai. (spune Metatron)
-Da-i dru ... (zice Death)
-Tu nu intelegi ce faci? Te joci cu un echilibru foarte fin, copile! Ai sa distrugi tot in ritmul asta. Nu doar pamantul, ci si raiul si iadul. (spune Metatron)
-Niciodata! Oamenii trebuie sa primeasca o lectie! (spune Death)
-Nu. Te esti cel care trebuie sa primeasca o lectie. Stiu ca nu ai puteri. N-ai cum sa-mi scapi. Capturati-i pe amandoi! (spune Metatron)
Cei doi ingeri cazuti se apropie de Death.
-La naiba! (exclama baiatul)
-Domnule Death, am sa-i retin eu, dumneavoastra fugiti! (spune Nigg)
-N-ai cum. Deus ti-a luat puterile si tie. (spune Death)
-Chiar si asa, tot pot sa fac rost de cateva secunde necesare. Uitati de fata! Siguranta dumneavoastra e prioritara. (spune Nigg)
-Nigg! (zice Death)
Ingerii se apropie din ce in ce mai mult de cei doi. O lumina alba infasoara incaperea. Seraphiel se teleporteaza in fata celor doi si ii ataca cu sabia lui de lumina. Ingeri cazuti riposteaza si il ataca si ei. Un duel intre cei trei ingeri are loc. Seraphiel se descurca destul de greu in fata a doi adversari.
-Seraphiel! (striga Death)
-Moarte tampita! Nu te uita asa. Lasa fata si fugi! (spune Seraphiel)
-Eu ... (spune Death ezitand)
-Pleaca odata! (spune Seraphiel)
Death ezita. Nu stie ce sa faca. Priveste la Seraphiel care se lupta cu cei doi ingeri cazuti si la Anna, care era inconstienta pe jos.

*Flashback - Apartament*
Death isi aminteste de cuvintele lui Alphiel.
-Sa n-o faci sa sufere.
*End of Flashback*

Death se apropie de Metatron.
-Da-i drumul! (spune Death)
-Sigur.
Metatron isi deschide aripile. Dupa ce Death mai face cativa pasi, Metatron zboara spre el si isi trece mana prin stomacul lui.
-Domnule Death! (striga Nigg)
-Moarte tampita, ce faci?! (striga si Seraphiel)
intr-un moment de neatentie, Seraphiel este lovit de un atac al unuia dintre ingerii cazuti si este aruncat pe jos.
Death cade sangerand.
-Nu mai ai ce face, Seraphiel! Este prea tarziu. Nu te pot omori, dar am sa te duc in cele mei adanci colturi ale idaului unde am sa te torturez pana vei ceda. (spune Metatron razand)
Nigg incepe sa faca o incantatie intr-o limba straveche. Un cerc magic purpuriu se formeaza in jurul mainii lui, iar de acolo iese un fulger. Metatron se fereste cu usurinta si-l loveste cu piciorul pe Nigg. Acesta este aruncat intr-un zid.
-Stai acolo! Elf al padurilor afurisit! (spune Metatron)
-Nigg! ... La naiba! Trebuie sa folosesc asta. (spune Death scotand o bila de cristal ce pare ca are un fel de fum negru inaontru)
-Sa mergem spre iad. (spune Metatron)
Death se uita la bila de cristal.

*Flashback - Mai devreme in bar*
-Un cadou de la Deus?! (intreaba Death mirat)
Seraphiel scoate o bila de cristal pe care i-o da lui Death.
-Ce e asta? (intreaba Death)
-E de mancare? (intreaba Nigg)
-Puterile tale. (spune Seraphiel)
-Poftim! (se mira baiatul)
-Nu te ambala. Doar o mica parte din ele. Deus mi-a zis sa-ti dau asta in caz ca n-o sa pot fi prin preajma ca sa te protejez. Daca spargi cristalul asta langa tine o sa-ti revina puterile pentru 5 minute. Asta e destul timp ca sa scapi de adversar. (spune Seraphiel)
-Tipic Deus. (spune Death)
-Foloseste-o doar in cazuri de urgenta. Ai inteles? (intreaba Seraphiel)
-Da da. (spune Death privind catre cristal)
*End of flashback*

-Nu ma gandeam ca o sa-l folosesc atat de devreme. (spune Death)
Baiatul sparge bila de cristal, iar o perdea imensa de fum negru se produce in toata incaperea.
-Nenorocitul ala a spart cristalul! (spune Seraphiel)
-Domnule Death! (striga Nigg ridicandu-se de jos)
Niste scantei rosii se produc in jurul fumului. O aura coplesitor de puternica curpinde incaperea. Ingerii cazuti, cat si Seraphiel sunt loviti de o spaima inexplicabila.
-Ce este senzatia asta?! Simt o presiune de nedescris. (spune Metatron)
-Atat de puternic! (spune Seraphiel gafaind)
Fumul se risipeste si se aud niste pasi. Metatron e speriat de aura puternica ce tocmai s-a format. Death isi face aparitia, dar de data asta imbracat cu hainele lui obisnuite de moarte si avand coasa in mana. Puterile i-au revenit.
-Spune-mi, paduche ordinar, esi pregatit sa mori? (intreba Death, fiind inconjurat de o aura coplesitoare)
-Nu se poate! Puterea asta ... Credeam ca Deus ti-a luat puterile! (spune Metatron speriat)
-Nu-mi poate lua nimeni puterile. Clar? (spune Death, avand o atitudine intimidanta)
Moartea se aproape din ce in ce mai mult de ingerul cazut. Acesta se sperie si da inapoi.
-Stai deoparte! Stii cine sunt? Sunt unul dintre cei 3 generali a lui Lucifer! (spune Metatron speriat)
Metatron face un cerc magic. Din cerc ies mai multe atacuri de energie. Acestea se duc in directia lui Death, insa un scut negru il protejeaza.
-Mori! (striga Metatron cotinuand atacul, insa fara rost)
Death apare in spatele lui invartind coasa.
-Patetic! (spune Death)
-Cum ai? (se intreaba Metatron speriat)
Unul dintre aripile lui Metatron cade.
-Aripa mea! Nu! (spune ingerul cazut, departandu-se)
-Asta e tot ce ai? Ma asteptam la mai mult de la cineva cu o reputatie ca a ta. Se pare ca cei trei generali a lui Lucifer sunt defapt cei trei bufoni. (spune Death)
??-am mai simtit o asemenea energie niciodata. Cine este el???- gandeste Metatron.
-Cum de esti atat de puternic? (intreaba Metatron)
-Hmph! Nu stii istoria creatiei? (intreaba Death)
-Poftim!
-Atunci permite-mi sa ti-o povestesc. Cred ca ai auzit de cele doua fiinte primordiale. Fiintele care au trait inca dinaintea universului. Una dintre acele fiinta este Deus, cel care a creeat viata, spatiul si timpul. Iar a doua ... (povesteste Death)
-Nu-mi spune ca ... (spune Metatron)
-Ba da. A doua fiinta a fost moartea. O entitate la fel de puternica precum Deus. (spune Death)
-Deci ... deci ... tu esti acea fiinta? (intreaba Metatron)
-Huh! Nu. Prima moarte, cea originala a disparut acum cateva miliarde de ani. Nimeni nu stie unde este. Eu sunt doar mostenitorul puterii sale. O putere care e comparabila cu cea a lui Deus. (spune Death)
-Nu! Lasa-ma in pace! (striga Metatron)
Ingerul cazut incepe sa-l atace pe Death cu raze de energie.
-Patetic! (spune Death)
Acesta apare in fata lui Metatron si-i taie capul cu coasa. Cand vad asta, ceilalti doi ingeri cazuti fug. Seraphiel este si el mut de uimire.
-Incredibil! (spune Seraphiel)
Corpul lui Metatron cade decapitat. Death se uita la el. Are o privire mult mai rece decat deobicei. Acesta merge spre Anna.
-Seraphiel! (spune Death)
-Ce vrei? (intreaba ingerul)
-Ai grija de ea. (spune Death)
-Oi, stai! Ce faci? (intreaba Seraphiel)
-Nigg, cat timp mai am? (intreaba Death)
-Inca doua minute. (raspunde micutul)
-Inteleg. Sa ne grabim atunci. (spune Death)
Nigg sare pe umarul acestuia, iar adolescentul deschide un portal interdimensiunal.
-Ce faci? (intreaba Seraphiel)
-Am o treaba de rezolvat. (spune Death disparand)
-Nu ma lasa asa, moarte cretina! (striga Seraphiel)

Death si Nigg ajung intr-o camera de apartament obisnuita. In camera este un pat, iar in pat doarme Sam. Death il priveste in timp ce doarme. Sam pare ca sufera in somn.
-Domnule?! (spune Nigg)
-Doar de data asta. (spune Death)
Acesta isi pregateste coasa. O muzica usoara se aude pe fundal.
-Nigg, pregateste-te! (spune Death)
-Am inteles! (spune Nigg)
Nigg invoca ciocanul lui magic.
??oartea reprezinta ajutoul oamenilor. Chiar daca ei inca nu realizeaza asta. Este cadoul lasat de catre stramosul meu impotriva blestemului pe care l-a abatut Deus asupra lor, viata.??- gandea Death

Intre timp Seraphiel o pune pe Anna in patul ei de acasa. O priveste in timp ce doarme.

??ste corect ceea ce fac? Sau este gresit? Chiar ar trebui sa-mi pese de astfel de fiinte??- gandeste Death in timp ce se uita la Sam.

Alphiel isi toarna o ceasca de cafea. Priveste pierduta.

??e vreau eu cu adevarat? Nu, ce vrea Deus? Asta e si jocul lui, nu doar al meu.?? gandeste Death
Nigg il loveste pe Sam cu ciocanul. Spiritul lui Sam iese din corp. Acesta se sperie. Il vede pe Death.
-Ce se peterce? D., ce faci la mine in casa? (intreaba Sam speriat)
-Nu-ti faci griji. Totul o sa se termine. (spune Death)
-Ce e cu tinuta asta? Stai asa! Durerea ... durerea s-a oprit. Tu! (spune Sam)
Death indreapta coasa spre el.
-Nume: Samuel McFarlane; Varsta: 17 de ani; Cauza mortii: lipsa inimii; Eu, Death, cel care aduce moartea, te trimit acum in lumea de dincolo ca sa fii judecat pentru faptele tale. Rest in peace! (spune Death taiindu-l pe Sam cu coasa)
Baiatul se uita usurat. Spiritul acestuia incepe sa dispara.
-Multumesc! (spune Sam disparand)
Death priveste in gol.
-De ce ati facut asta? (intreaba Nigg)
-Nu stiu, Nigg! Nu stiu. (spune Death)

In camera lui Deus tocmai ce da buzna David agitat.
-Deus! Deus! N-o sa-ti vina sa crezi! (spune David)
-Ce se petrece? (intreaba Deus)
-Death ... Death ... tocmai ne-a trimis un suflet. (spune David gafaind)
-Inteleg! Asta e mai interesant decat mi-am imaginat. Nu regret nici o secunda ca am inceput acest joc. Sunt foarte curios de ce o sa faci in continuare, Death. In momentul de fata soarta pamantului e in mainile tale. Nu. Nu doar soarta pamantului, chiar si cea a raiului. (spune Deus, fiind foarte incantat)

[b]Va continua in capitolul 4: ??anica! Unde este Moartea???/b]
Never Give Up!

#4
Capitolul 4!
Panica! Unde este Moartea?

Atmosfera sumbra a unei inmormantari, un ritual cu care Death si Nigg sunt foarte obisnuiti. In aceste momente in care moartea nu mai exista. Ce reprezinta ea? Un motiv de sarbatoarea, sau unul de plans? Parerile sunt impartite. Nimeni nu stie cum sa reactioneze la inmormantarea lui Sam. Unii sunt tristi pentru bietul baiat care a fost nevoit sa paraseasca lumea celor vii atat de repede, insa altii sunt bucurosi pentru ca baiatul nu mai sufera. O adunare mare de oameni s-a strans ca sa-l conduca pe baiat pe ultimul drum. Si prin adunare mare, ma refer la foarte multi oameni. Oameni curiosi. Curiosi pentru ca Sam este singuul om care a murit intr-o perioada in care oamenii nu mai mor. Presa, cat si politia si FBI-ul s-au adunat la locul mormantului. Preotul tine slujba de inmormantare in timp de mii de oameni privesc. Parca nici lor nu le vine sa creada ca a murit cineva. Death si Nigg privesc nepasatori in timp ce Anna isi sterge lacrimile in haina lui Death. Alphie asista si ea in calitate de profesor, in timp ce mama lui Sam plange langa mormant. Preotul continua sa citeasca biblia. Dupa ce termina, sicriul ce contine trupul gol a lui Sam este pus in pamant. Rand pe rand oamenii se aduna sa arunce cu o bucata de pamant pe sicriu, traditie ce dusa pana la capat semnifica faptul ca cel care arunca e pregatit sa treaca mai departe si sa uite de mort. Anna face gestul cu tragere de inima. Lacrimile ii curg incontrolabil, in timp ce Death si Nigg par sa nu fie afectati deloc.

*Flashback*
Death isi aminteste de momentul in care Sam i s-a confesat.
-Vreau sa mor, D. Nu mai suport!
Dupa care ii revine in minte momentul in care l-a trecut pe Sam dincolo.
-Multumesc! (spune Sam zambind)
*End of flashback*


?????Poate ca am fost putin nesabuit. Gestul meu ridica niste semne de intrebare in randul oamenilor. Or fi ele niste creaturi stupide si fara nici o putere insa nu sunt proaste. Cred ca mintile mai luminate si-au dat deja seama ca se intampla ceva ciudat la mijloc. Uite, e plin de agenti aici. Totusi, asta nu reprezinta o piedica pentru mine. N-au cum sa-si dea seama ca eu sunt de vina ... Dar de ce? De ce-am facut asta?????? - gandeste Death in timp ce pleaca impreuna cu Anna si Nigg.
In fata lor, parintii lui Sam sunt dusi de catre niste agenti federali la o masina.
-Ce o sa se intample cu parintii lui Sam? (intreaba Anna ingrijorata)
-Cine stie! E normal ca politia sa fie cu ochii pe ei. In fond, Sam e singurul om care a murit in ultima saptamana si asta ridica suspiciuni. Sunt sigur ca vor face orice ca sa afle raspunsul. (spune Death)
-Nici eu nu mai inteleg nimic. Totusi, imi pare bine pentru Sam. Nu merita sa se chinuie in halul asta. (spune Anna)
-Oricat ar incerca, oamenii nu o sa gaseasca niciodata cauza opririi deceselor. (spune Nigg)
-Nigg, vorbesti de parca n-ai fii om. (spune Anna)
-Sunt un elf al padurilor. (spune Nigg)
-Sigur ca esti. (spune Anna, mangindu-l pe Nigg pe cap)
-Pot sa-ti demonstrez. Am sa fac sa-ti creasca o buruiana din cur. (spune Nigg)
-Termina! (spune Death, lovindu-l usor pe Nigg peste cap)
-Am inteles, domnule! (spune Nigg)
Anna primeste un mesaj. Isi scoate telefon si se uita peste.
-Trebuie sa plec. Ma asteapta ai mei. (spune Anna)
-Bine. Ne vedem mai tarziu. (spune Death)
-Sigur. (spune Anna)
Cei doi se saruta, iar fata pleaca. In spatele lui Death si Nigg apare Seraphiel.
-Yo, moarte virgina! Cat mai ai de gand sa te saruti cu oamenii? N-ai facut destule? Incheie odata jocul asta. (spune Seraphiel)
-Glumesti?! Jocul abia a inceput sa fie distractiv. (spune Death)
-Nu-i nimic distractiv in ceea ce se intampla. (spune Seraphiel)
-Tin sa te contrazic. Oricum, n-as putea sa inchei jocul nici daca as vrea. (spune Death)
-Poftim?! De ce? (intreaba Seraphiel mirat)
Death ii da lista lui Deus lui Seraphiel. Ingerul se uita cu interes peste.
-Ce naiba e asta? (intreaba Seraphiel)
-E o lista pe care mi-a dat-o Deus. Nu pot opri jocul decat dupa ce indeplinesc toate cerintele. (spune Death)
Pe Seraphiel il pufneste rasul. Ingerul luptator incepe sa rada in hohote. Death se enerveaza.
-Daca mai vrei sa ai capul ala mare si prost pe umeri iti sugerez sa incetezi. Ce te-a apucat? (intreaba Death iritat)
-O prietena? Un loc de munca? Scuza-ma, dar e hilar! Deus isi bate joc de tine intr-un mare hal. (spune Seraphiel razand)
-Taci! Acum, da-o inapoi! (spune Death)
Death incearca sa i-a lista de la Seraphiel. Ingerul il evita si rade fara oprire.
-Acum inteleg de ce faci toate astea. (spune Seraphiel)
Intr-un sfarsit, Death obtine lista de la el.
-Mai am o intrebare. De ce l-ai salvat pe copil? (intreaba Seraphiel)
-De ce? Nu e evident? Ca sa ma joc mai mult cu ei. Uite ce agitatie mare s-a produs in jurul mortii lui Sam. Acum ca le-am dat un gram de speranta o sa se tina ca prostii de ea. (spune Death razand)
-Esti un idiot daca iti imaginezi ca o sa inghit lozinca asta. (spune Seraphiel)
-Crezi ce vrei. (spune Death plecand)
In timp ce pleaca de la locul inmormantarii, Death da peste un barbat, in jur de 30 de ani, par scurt saten, ce poarta ochelari.
-Te rog frumos sa ma scuzi! Inca nu m-am obisnuit cu ochelarii astia. (spune barbatul)
-Nu-i nimic. (spune Death plecand)
Barbatul il priveste insistent pe Death in timp ce pleaca. Acesta zambeste.

Intre timp, la Casa Alba, presedintele Statelor Unite incearca sa faca fata haosului din lume.
-Domnule Presedinte, scutul nostru anti-racheta a mai distrus doua bombe ce se indreptau spre tara noastra. Din pacate o parte din Mexic a fost distrusa. (spune un consilier)
-Inteleg. Continuati sa fiti in alerta. Asta este deja al 7-lea atac in ultimele 3 zile. Se pare ca celalalte tari si-au pierdut calmul. Protejati SUA si oamenii cu orice pret. (spune presedintele)
-Am inteles. (spun consilierii si generalii armatei)

Presedintele Americii povesteste intr-o emisiune in direct despre noile reforme adoptate si despre strategia Americii de a combate haosul din lume.
-Dragi cetateni! Mereu ne-am pregatit pentru un astfel de lucru. Cert este ca America nu va ramane indiferenta la haosul creeat. Prioritatea noastra este protejarea cetatenilor si incercarea de a ajunge la o intelegere ce celalalte state. Aceste distrugeri din ultima perioada nu sunt solutia. Oamenii actioneaza din frica. Sunt sigur ca daca putem introduce o lege prin care oamenii sa nu mai aiba voie sa faca copiii, situatia se va stabiliza intr-un fel. De aceea vrea sa anunt ca toate spitalele din America vor fi inchise, iar de acum incolo nimeni nu va mai avea voie sa faca copiii. Acestea sunt singurele masuri pe care le putem lua in momentul de fata. Cei care incalca aceasta lege vor fi pedepsiti precum orice alt om care face ceva ilegal, si inchisi. Armata va fi activa tot timpul si va incerca sa mentina ordinea. Va rog sa nu va panicati! Asta este cel mai important. Multumesc!

In tot acest timp Death si Nigg se uita la discursul presedintelui.
-Interesant! Oamenii incep sa ia masuri de precautie. Imi vine greu sa cred ca o sa reuseasca sa tina creaturile astea obsedate de sex sub control ca sa nu mai faca copiii. (spune Death)
Nigg schimba canalul pe desene animate.
-Nigg, ce faci? (intreaba Death)
-Incep ?????Copiii mucosi si puturosi?????. Vreau sa ma uit la ei. In episodul de astazi Ryan face scufundari in toaleta. (spune Nigg)
-Ma interesa ce era pe celalalt canal. De ce crezi ca fac toate astea? Ca sa vad reactiile oamenilor si felul in care disepera. (spune Death)
Death da sa ia telecomanda din mana lui Nigg, insa copilul il musca de mana.
-Ce naiba faci? Da telecomanda incoace! (spune Death)
Cei doi incep sa se impinga si sa se imbranceasca, insa Death nu reuseste sa ii ia telecomanda din mana lui Nigg.
-Imi pare rau, domnule Death! Va respect din toata inima, insa daca nu ma lasati in pace sa ma uit linistit la desene am sa va mananc inima. (spune Nigg)
-Nenoro ???????Cum indraznesti? (spune Death nervos)
Death se enerveaza la culme. Face un schimb de priviri rautacioase cu micutul. Cei doi se pregatesc sa se atace unul pe celalalt. Nigg trage o basina iar Death cade pe jos. Baiatul se taraste din sufragerie si merge spre bucatarie.
?????La naiba, Nigg! Si-acum ca ma fac? ???????Poate ma lasa Alphie sa ma uit la televizorul din camera ei.????? - gandeste Death.
Acesta merge in fata usii camerei lui Alphiel si bate la usa. Usa se deschide. O mana il apuca pe Death de guler si-l trage in camera. Baiatul este surprins si nu stie cum sa reactioneze. Este aruncat pe pat. Simte ca ceva il musca de ureche.
-Oi, ce se intampla? (intreaba Death)
O lumina slaba se aprinde. Death o vede pe Alphie imbracata doar in lenjerie si o camasa.
-Nu din nou! (spune Death)
-Asculta, trebuie sa treci la pasul urmator cu Anna. (spune Alphie)
-Ce? (intreaba Death)
-Pasul urmator in relatia dintre voi doi. (spune Alphie)
Death incepe sa tremure.
-A ???????a ???????adica? Ti-am spus ca nu vreau sa ma casatoresc. (spune Death)
-Nu asta. Ma refeream la altceva. (spune Alphie)
-La ce anume? (intreaba Death)
-Trebuie sa te culci cu ea. (spune Alphie)
Death incremeneste.
-Ceeee?! Nu, asta nu. Nu scrie in lista aia nenorocita ca trebuie sa ma culc cu nimeni. (spune Death)
-Asta e problema. Nu stii cum e. Lasa-ma sa iti arat tainele placerii trupesti si n-o sa mai vrei sa faci nimic altceva. (spune Alphie, apropiindu-se de Death)
Acesta se sperie si da inapoi, insa ingerul pazitor nu se lasa. Alphie se arunca peste Death.
-Fii blanda cu mine! (spune baiatul speriat)
-Glumeam doar! (spune Alphie)
-Ce?! (se mira Death)
Alphie se ridica de pe Death si da sa plece din camera.
-Crezi ca cineva atat de dulce si de pura ca mine ar face asa ceva? Eu sunt virginitatea in persoana. (spune Alphiel)
Death rasufla usurat.
-Apropo, trebuie sa participi zilele astea la cateva interviuri pentru job-uri. (spune Alphiel)
-Poftim? Job-uri? Dar cum? (intreaba Death)
-Stii ca lista pe care ti-a dat-o Deus cuprindea si gasirea unui loc de munca. (spune Alphiel)
-Dar cum ai rezolvat toate interviurile astea? (intreaba Death)
-Nu eu. A fost Seraphiel. Chiar tine la tine din moment ce te-a programat la atatea interviuri. (spune Alphie)
?????Tine pe dracu! Vrea doar sa completez lista aia cat mai repede ca sa se poata intoarce in rai.????? - gandeste Death.
-N-am mai fost la un interviu pana acum. Ce trebuie sa fac? (intreaba Death)
-Pai e simplu. Trebuie sa fii cat mai relaxat si sa raspunzi cat mai sincer la intrebarile care ti se dau. O sa fie bine, ai sa vezi! Bafta multa! (spune Alphie, imbratisandu-l pe Death)
-Cred ca-mi placi mai mult atunci cand ai atitudinea de capcaun irascibil. (spune Death)
Alphie zambeste si incepe sa-l stranga din ce in ce mai tare pe Death.
-Alphie! Termina! Alphie! N-am aer. Ce faci? ???????Ajutor! (striga Death)

Ziua cea mult asteptata a sosit. Imbracat la costum, Death este pe cale sa de-a primul sau interviu pentru un job. Acesta sta pe un scaun si incearca sa-si ascunda emotiile in timp ce il asteapta pe intervievator. Incepe sa ii curga transpiratia pe frunte.
?????Nu credeam ca v-a fi atat de greu. De ce ma simt emotionat? Cred ca e un comportament tipic oamenilor. O sa fie mai greu decat am crezut.?????
In camera intra o femeie imbracata la costum. Acesta se aseaza in fata lui Death.
-Buna ziua! (spune femeia)
-Buna! (spune Death, facandu-si vocea mai groasa ca sa para mai intimidant.)
-Numele? (spune femeia)
-D. (spune Death)
-Nume ciudat. Deja ati pierdut niste puncte. Ocupatia? (intreaba din nou femeia)
?????Curva proasta!????? - gandeste Death.
-Puntea dintre cele doua lumi. Eu sunt acela care transporta sufletele oamenilor catre lumea de apoi ca sa fie judecati. In termeni populari ma stiti ca fiind moartea. (spune Death fiind mandru de sine)

La un alt interviu, Death sta fata in fata cu un brabat chel.
-Imi place sa tai lumea, cauzez dezastre, sa-mi bat joc de ingeri...

-Categoric nu. Nu suport oamenii. De asta am inceput jocul asta. Daca ar fi dupa mine toti ati merita sa muriti in cele mai groazice chinuri. (spune Death unui alt intervievator)

-N-am absolvit nicio scoala. In schimb am umblat timp de 7.000 de ani alaturi de mentorul si invatatorul meu. El era moartea de dinaintea mea. (spune Death)

-Da-mi job-ul asta sau iti scot toate maruntaiele. (spune Death, avand o fata infricosatoare)
Batranul care il intervieveaza se sperie, cade de pe scaun si fuge speriat afara din incapere. Death ofteaza.
?????Nici aici nu cred c-a mers prea bine.????? - gandeste acesta

In timp ce Alphie, Death si Nigg i-au linistiti masa, Seraphiel da buzna in incapere nervos si darama usa de la intrare.
-27! La 27 de interviuri ai fost si n-ai reusit sa-ti gasesti nici o slujba? Cat de cretin poti fi? Faci asta ca sa-ti bati joc de mine? Huh! Spune-mi? E adevarat? M-am chinuit atat ca sa fac rost de interviurile alea iar tu nu esti in stare sa raspunzi cum trebuie la niste intrebari? (spune Seraphiel, fiind nervos si gafaind)
-Yo, Seraphiel! Vrei niste supa? (intreaba Death)
-Nenoro???????spune Seraphiel, insa este calcat in picioare de catre Alphie)
-Tampitule! Uite ce ai facut cu usa mea. Ai face bine sa o pui la loc ca altfel am sa te distrug. Clar? (spune Alphie nervoasa)
-Iarta-ma! (spune Seraphiel de sub papucul lui Alphie)
-Nu-i vina mea ca oamenii sunt cretini. Eu raspund cat de sincer pot la intrebari. Ce mai vor? (intreaba Death)
-Poftim! (spune Seraphiel intinzandu-i lui Death un fluturas de hartie)
-Ce-i asta? (intreaba Death)
-Ultima ta sansa. Sa n-o dai in bara nici de data asta. (spune Seraphiel)
-Inteleg, merci! (spune Death)
-Vai, ce bine va intelegeti voi doi! (spune Alphie fericita)
-Ne intelegem pe dracu! Vreau doar sa scap odata de el, de asta il ajut. (spune Seraphiel)
-Cine ar vrea sa fie prieten cu un inger cretin ca si el. (spune Death)
-Ah, da! Era sa uit. Data viitoare nu le mai spune ca esti moartea! Trebuie sa te comporti ca un om, nu ca un ciudat. (spune Seraphiel)
-Dar Alphie mi-a spus sa fiu sincer. (spune Death)
-Of, mai! (spune Alphie)

Death si cu Anna se plimba singuri pe strada. Cei doi se tin de mana. In jurul lor roiesc foarte multi politisti si oameni ai armatei. Orasul e plin de ei. Din cauza ca nimeni nu mai poate muri orasul a luat-o razna, oamenii au inceput sa fure si sa vandalizeze totul, fara sa le mai pese de consecinte. In conformitate cu actiunile lor, guvernul a declarat stare de alerta si a decretat ca fiecare dintre marile orase ale Americii sa fie supravegheat atent pantru a evita astfel de incidente.
-Unde e Nigg? Voi doi sunteti mereu impreuna? (intreaba Anna)
-E acasa, se uita la desene animate. (spune Death)
-Inteleg. Mereu mi s-a parut drgut cum voi doi sunteti de nedespartit, si cum tu mereu ai grija de el ca un frate mai mare. (spune Anna)
-Nigg e ca si mine. Nici el nu are un loc in lumea asta si a fost abandonat din cauza ca s-a nascut diferit. (spune Death)
-In ce sens? (intreaba Anna)
-Nu conteaza. (spune Death)
-Inteleg ca nu vrei sa-mi spui totul despre tine inca. Dar ???????dar o sa vina o zi in care o sa-mi spui, nu? Vreau sa te cunosc mai bine. Esti atat de misterios si rece. Cred ca asta m-a atras la tine in primul rand. (spune Anna)
-Crede-ma, nu vrei sa ma cunosti. (spune Death)
-De ce spui asta? (intreaba Anna)
Death tace, nu mai spune nimic. Anna priveste in pamant cateva secunde.
-Cum merge cu gasitul unei slujbe? (intreaba Anna)
-Inca nimic. Nu stiu unde gresesc, dar se pare ca nu reusesc sa trec de nici un interviu. (spune Death)
-Sunt sigura ca o sa reusesti la un moment dat. As vrea sa am si eu ambitia pe care o ai tu. Esti de atat de putin timp aici si deja vrei sa-ti gasesti de lucru. Mai ales acum, cand haosul e peste tot. Aseara niste vandali au dat foc la un magazin de pe strada mea. Nu stiu ce o sa ma fac. In ritmul asta o sa-mi fie frica si sa ies din casa. (spune Anna)
-Nu te condamn. (spune Death)
-D., tu ce vrei sa faci dupa ce termini scoala? Ce planuri de viitor ai? (intreaba Anna)
-N-am nici unul. Eu doar savurez momentul. Viata mea e fix cum mi-am dorit-o. (spune Death)
-Inteleg. Deci esti unul dintre acei oameni. Pai, e tipic tie. Eu vreau sa devin scriitoare. Sa scriu romane. Asta e visul meu. (spune Anna)
?????Huh, scriitoare? Ce patetic! Sa-ti limitezi existenta la un tel atat de marunt e ceva tipic creaturilor acestea jalnice. Traiesc degeaba, doar ca sa umple niste pagini de hartie si nimic mai mult. Ce existenta fara sens. Ma intreb, ce-o fi fost in capul lui Deus cand a facut fiintele astea?????? - gandeste Death
-Scriitoare, interesant! (spune Death)
Anna se opreste brusc si scoate o cutie mica din buzunar pe care i-o da lui Death.
-Huh! Ce e asta? (intreaba Death)
-Azi e o saptamana de cand suntem impreuna. M-am gandit sa-ti fac un mic cadou. (spune Anna)
-Eu nu ti-am luat nimic. (spune Death)
-Stiu. Nici nu m-am gandit ca o sa-mi iei. Nu conteaza. Accepta-l! (spune Anna)
Death deschide cutia si vede un accesoriu in forma de craniu ce se lipeste de telefon.
-Nu planuiam sa-ti cumpar nici eu nimic. Insa am vazut asta intr-un magazin si imediat mi-a zburat gandul la tine. (spune Anna)
-Multumesc! (spune Death)
-Iti place? (intreaba Anna)
-Da. (raspunde acesta)
?????Patetic.????? - gandeste Death in timp ce pune accesoriul in buzunar.

A doua zi Death se pregateste pentru un nou interviu. Imbracat din nou la partu ace, acesta sta si asteapta linistit. In camera intra un barbat chel si gras.
-Salut! (spune barbatul)
Acesta se aseaza in fata lui Death. Baiatul il priveste cu emotie si inghite sec.

Alphie, Nigg, Seraphiel si Anna stau si-l asteapta pe Death sa ajunga acasa. Nimeni nu spune nimic si fiecare priveste in alta parte. La un moment dat se aude clanta de la usa. Intra Death, in jurul sau se simte un aer pesimist. Cand il vad, toti sar pe el.
-Domnule Death, cum a mers? (intreaba Nigg)
-Te rog, spune-mi ca te-au acceptat. Nu-ti mai bate joc de mine! (spune Seraphiel)
-Orice ai facut sa stii ca noi tot te iubim. (spune Alphie)
-D. cum a fost? (intreaba Anna)
-La o parte. (spune Death)
Baiatul isi face loc printre ei.
-Nu-mi spune ca ???????(spune Seraphiel)
-M-au luat. (spune Death)
-Poftim! (se mira toti)
-Ce? Sunteti surzi? Am primit slujba. (spune Death)
-Asta e minunat. Inca putin si ma pot intoarce la Deus! (spune Seraphiel plangand)
Alphiel sare si-l imbratiseaza pe Death.
-Stiam c-ai sa reusesti. (spune Alphie)
-Daca tot a reusit, pot sa mananc eu tortul asta pe care scrie ?????mai incearca?????? (intreaba Nigg)
Alphie ia tortul si-l arunca pe geam.
-Care tort? (intreaba aceasta, cu un zambet larg)
-Felicitari! Dar totusi, unde te-ai angajat? (intreaba Anna)
Death incepe sa rada fortat.
-Chiar, sunt curios de slujba de care ti-a facut rost gagauta asta. (spune Alphiel)
-Este o slujba la fel de vitala ca si cea de dinainte. (spune Death)
-Ce anume, domnule Death? (intreaba Nigg)
-Sunt distribuitor de materie organica necesara supravietuirii. (spune Death)
-Whoa! Asta suna important. (spune Nigg)
-Pai chiar este. (spune Death)
Deodata, Seraphiel il loveste peste cap.
-Este baiatul care serveste mancare la un fast food. (spune Seraphiel)
-Nu e doar orice fast-food, e cel mai bine cotat fast food din tara.

-Bine ati venit la Fat Boy Mama! (spune Death, purtand o uniforma rosie si aflandu-se in spatele unei tejghele)
In fata lui se afla Alphie, Nigg, Seraphiel si Anna. Alphie si Seraphiel incep sa rada fara oprire.
-Terminati odata! (striga Death)
-Nu fi nepoliticos cu clientii sau te concediez. (se aude o voce)
-Am inteles. (spune Death)
-Vreau 20 de hamburgeri, 15 portii de cartofi prajiti, 10 de aripioare picante si 5 litri de suc. (spune Nigg)
-Ai bani sa platesti? (intreaba Death)
-Treceti-le in contul domnului Death. (spune Nigg)
Death il prinde de obraji pe Nigg si incepe sa-l stranga.
-Nu e amuzant. (spune Death)
-Mie mi se pare super. (spune Anna)
-In sfrasit cineva care ma intelege. (spune Death)
In spate Alphie si Seraphiel inca rad de felul in care arata Death.

*Dupa un timp*
-Noi plecam. (spune Seraphiel)
-Ai grija de Anna. Sa nu-i faci lucruri perverse. (spune Alphiel)
-Singura persoana perversa de aici esti tu. (spune Death)
-Vai mie! Nu-i adevarat. Eu sunt dulce si inocenta. (spune Alphiel)
-Nigg, tu nu ramai? (intreaba Death)
-Nu pot. Incep ?????Copiii mucosi si puturosi?????. (spune Nigg)
-Ai devenit prea obsedat de desenul ala. (spune Death)
-Imi pare rau, domnule Death! (spune Nigg)
Cei trei ies pe usa. In incinta fast food-ului raman Death, Anna si inca cativa clienti.
-Baiatule, vreu un cheeseburger! (spune un grasan)
-Imediat tembelu...
-D. (se auzi vocea patronului)
-Imediat domnule! (spune Death)
?????Dupa ce-mi recuperez puterile o sa-l omor pe Deus. Sa ma puna sa fac asa ceva. Nu suport oamenii, dar sa mai fiu si dragut cu ei. La naiba!?????-gandeste Death
Anna sta la tejghea si se uita la Death. La un moment dat apare un barbat cu ochelari langa ea. E acelasi barbat de care s-a lovit Death la inmormantarea lui Sam.
-Ati venit! (spune Anna bucuroasa)
-Buna! Scuze de intarziere! (spune barbatul)
-Ati reusit sa cititi? (intreaba Anna entuziasmata)
-Desigur. O lucrare exceptionala. Aveti toate sansele ca sa fiti publicata. (spune barbatul)
-Serios?! Vai, ce fericita sunt! Ah, era sa uit. D., dansul este domnul Tom Peterson, este editor si a zis ca o sa-mi publice una dintre carti. Domnule Peterson, el este D., prietenul meu. (spune Anna)
-Incantat de cunostinta! Talentul literar al domnisoarei Anna este unul cum rar mai intalnesti. Editura noastra ar fi mandra sa publice un asemenea volum. (spune barbatul)
-Inteleg. Pai, asta e bine. (spune Death)
-Vai, trebuie sa fug la baie. Ma intorc imediat. (spune Anna plecand)
La tejghea raman doar editorul si Death.
-Deci, te intalnesti de mult timp cu domnisoara Anna? (intreaba barbatul ce poarta ochelari)
-De cam o saptamana. (raspunde Death total dezinteresat)
-Ciudat. Cam de cand au incetat oamenii sa mai moara. (spune barbatul)
Deodata, lui Death i se schimba privirea.
-Ce vreti sa spuneti? (intreaba Death)
-Stii, eu sunt scriitor deasemenea, nu doar editor. Si am o imaginatie foarte bogata. Tot incerc sa-mi explic cum s-a putut intampla un astfel de lucru. Ce zici de povestea asta? Sa spunem ca moartea nu s-a simtit apreciata de oameni, si ca pedeapsa a decis sa nu mai faca nimic. Astfel oamenii nu mai mor si sunt obligati sa traiasca intr-un haos total pana cand moartea e multumita. Ce spui? Cred ca asta va fi noua mea carte. (spune barbatul)
Fata lui Death s-a schimbat total. Deja e panicat. Il priveste pe barbatul din fata lui si nu stie cum sa reactioneze.
?????Stie cine sunt. Cum naiba? Cine e el? Un inger cazut? Nu, n-are cum.????? - gandeste Death
-Dar desigur, astea sunt doar povesti nascocite de imaginatia mea. Nu e nimic real, nu? (intreaba barbatul)
?????Poarta-te normal.????? - gandeste Death
-Putin probabil. (spune acesta)
-Totusi, daca ar fi real as avertiza moartea sa nu se mai joace cu oamenii de parca sunt animalele sale. (spune barbatul zambind)
?????Acum ma si ameninta? La naiba! Trebuie sa aflu cine e????? - gandeste Death
-Asculta, cine dracu est...(Death nu termina ce are de zis, deoarece Anna se intoarce)
-Am revenit. Despre ce vorbeati? (spune Anna)
-Impartaseam niste idei de povesi. (spune barbatul)
-Serios? Ce fel de idei? (intreaba Anna)
?????La naiba!????? - gandeste moartea

Dupa ce si-a incheiat tura la lucru, Death se pregateste sa meraga spre casa. Baiatul s-a schimbat de uniforma jenanta si iese pe usa Fat Boy Mama. Acesta o i-a spre casa. Pe drum nu face altceva decat sa se gandeasca la barbatul cu ochelari de mai devreme.
?????La naiba! Cine era?????? - gandeste Death
La un moment dat, pe strada apar trei indivizi in fata lui. Fiecare dintre ei poarta o roba cu o masca si tine cate o carte in mana.
-Ce dracu? (se mira Death)
Acesta incearca sa fuga, insa vin si din spate inca trei. Baiatul este incoltit. Indivizii misteriosi se pun sa recite niste versuri ciudate. Deodata, Death este ridicat in aer de o forta nevazuta.
-Asta e magia ingerilor. Dar cum? Din cate stiu genul asta de magie este interzisa. Cine naiba sunt ei? (spune Death)
Death este aruncat in toate zidurile din zona. Baiatul este plin de sange.
-Renunta! (spune unul dintre indivizi, care se apropie de Death)
In jurul mainilor acestuia se face un foc puternic. Misteriosul om este gata sa-l arda pe Death.
De dupa colt se vad girofarele masinilor de politie. Acestia tocmai trec intr-o patrula prin acea zona. Indivizii observa si se retrag. Death ramane singur si plin de sange. Baiatul abia isi mai gaseste forta necesara ca sa se ridice de jos si sa-si continue drumul.
?????Alti ingeri decazuti? N-are cum. Magia ingerilor e un tip de magie ce poate fi folosit doar de ingerii lucratori. Sunt singurii care au o afinitate spre magie. Iar fiintele care m-au atacat acum n-au cum sa fie ingeri. Deus a ordonat ingerilor sa ma lase in pace!????? - gandeste Death.

Baiatul ajunge acasa plin de sange. Intra pe usa. Cand il vad, atat Alphie, cat si Nigg se duc grabiti sa vada ce-i cu el.
-Death, ce-ai patit? (intreaba Alphie)
-Domnule Death, sunteti bine? (intreaba Nigg)
-Nu. Am fost atacat. Cred cu e mana lui. (spune Death)
-Mana cui? Cine te-a atacat? (intreaba Alphie)
-O sa-i mananc pe toti. (spune Nigg)
-A venit azi un om cu Anna. Nu stiu cine era, dar stia cine sunt. Si m-a amenintat sa incetez cu jocul asta. Iar cand am iesit, am fost atacat de niste oameni ce ???????ce ???????(spune Death)
-Ce fel de oameni? Spune odata! (zice Alphie)
-Oameni ce foloseau magia ingerilor. Dar asta n-are nici un sens. Magia aia a fost interzisa de mult timp. Iar singurii care o mai folosesc sunt ingerii lucratori. Nu? (intreaba Death)
?????Magia ingerilor. Asta insemna ca. Nu!????? - gandeste Alphie
-Magia ingerilor n-a fost interzisa, a fost furata. (spune Alphie)
-Poftim? Cum s-a intamplat una ca asta? (intreaba Death mirat)
-Death, ma tem ca barbatul care te-a amenintat mai devreme este unul dintre cei 4 Arhangheli, Gabriel! (spune Alphie)
-Ce? Un Arhanghel? (spune Death speriat)
?????La naiba! Daca e vorba de un Arhanghel nu cred ca as avea vreo sansa de victorie nici daca as avea puterile!????? - gandeste Death.
Acesta isi aminteste de o silueta neagra ce sta pe o stanca si are aripile desfacute. Acesta poarta o sulita in mana.
-Nu trebuie sa te ingrijorezi. Gabriel nu mai are puterile de Arhanghel. (spune Alphie)
-Cum asa? (intreaba Death)
-Nu stii povestea lui? (intreaba Alphie)
-Nu. (spune Death)
-Dintre toti ingerii pe care i-a creeat vreodata Deus, Gabriel iubea oamenii cel mai mult. Ii placea sa stea printre oameni, sa ajute oamenii si sa-i apere. In trecut, atat Deus, cat si Lucifer nu erau prea prietenosi cu oamenii. Deus a dus rasa umana la extintie de foarte multe ori prin niste jocuri asemanatoare cu acesta. Potopuri, incendii, ere glaciare, a lovit omenirea cu de toate. Gabriel n-a mai suportat sa vada oamenii chinuiti si a furat tablitele cu magia ingerilor din rai, dupa care le-a dat-o oamenilor ca sa se poata proteja. Cand a aflat asta, Deus a decis sa-i ia puterile si sa lase sa traiasca o eternitate ca si om. Iar de atunci n-am mai auzit nimic de Gabriel. (spune Alphie)
-Deci si el este ca mine. (spune Death)
-E normal. Cand Deus mai facea cate-un astfel de joc care afecta oamenii, Gabriel era mereu cel care-l oprea. Dar acum n-are puteri. Probabil a dat tablitele cu magia ingerilor oamenilor si de acolo au invatat-o. (spune Alphie)
-Daca nu are puteri n-ar trebui sa fim speriati de el. (spune Death)
-Nu-l subestima pe Gabriel. Este o fiinta care a trait mai mult decat noi toti. Ca sa nu mai spun ca odata a fost una dintre cele mai puternice creaturi existente. Puterea unui Arhanghel o depaseste chiar si pe a ta. (spune Alphie)
-Stiu. Am mai avut de-aface cu ei inainte. La naiba! ???????Anna! trebuie s-o avertizez pe Anna. (spune Death)
Acesta ia telefonul si o suna pe Anna. Fata raspunde.
-Buna D.! (spune Anna)

-Anna, unde esti? (intreaba Death)

-Sunt cu domnul Peterson la cafeneaua de langa scoala. Mi-a spus ca te saluta. (spune Anna)

Death inchide repede telefonul si o i-a la fuga.
-Nigg! (spune Death)
-Da domnule! (spune micutul)
Acesta sare pe umarul lui Death. Cei doi ies din casa in fuga.
-Death nu! (striga Alphie in urma lui)

Baiatul fuge cat de repede poate si ajunge in fata cafenelei. Intra inaontru. Nu mai e nimeni in cafenea. Din spate vin 5 oameni ce recita magia ingerilor. Lui Death si Nigg li se face rau. Nu mai vad bine si incep sa ameteasca.
-Anna! (spune Death)
Cei doi lesina. Misteriosii oameni ce pot folsi magia ingerilor se apropie de ei.

Intuneric. Mult intuneric. Simtind o durere de cap imensa, Death isi deschide ochii. Acesta isi da seama ca este legat cu niste lanturi de o cruce in forma de X. Lange el este Anna, legata la fel, iar Nigg este aruncat intr-un fel de cusca de animale.
-Anna! (spune Death)
-D., ce se intampla? (spune Anna, avand lacrimi in ochi)
-Nigg. (spune Death)
-Mi-e foame. (raspunde baiatul)
Din fata se aud niste pasi. Incet isi face simtita prezenta si fostul Arhanghel.
-Buna seara! (spune acesta)
-Gabriel! (spune Death)

Va continua in capitolul 5: ?????Moartea pentru 30 de secunde!?????
Never Give Up!

#5
Capitolul 5!
Moartea pentru 30 de secunde!

Alphiel si cu Seraphiel se indreapta grabiti spre locul in care Death si Nigg au fost rapiti.
-La naiba! De ce l-ai lasat sa plece de capul lui? (intreaba Seraphiel indignat)
-Ce era sa fac? A luat-o la fuga fara sa spuna nimic. (spune Alphie)
-Moarte cretina! Face numai probleme. (spune Seraphiel)
?????Sper ca Anna sa fie bine!????? - gandeste Alphiel
-Nu-mi vine sa cred ca Lordul Gabriel a reaparut dupa atatia ani. (spune Seraphiel)
-Huh!? Ah, uitasem. Tu si cu Gabriel ati fost prieteni buni. (spune Alphie)
-Nu. N-am fost prieteni. Il admiram, la fel ca si pe tine. Insa oricine il sfideaza pe Deus este un nenorocit. Nu-mi pasa daca e chiar persoana pe care o admiram cel mai mult. O sa-i bag mintile-n cap cu forta. (spune Seraphiel)
-Oh?! Ai evoluat mult de cand nu te-am mai vazut. Dintr-un slabanog cu gura mare ai ajuns un slabanog cu gura mare mai hotarat. (spune Alphie)
-Tine-ti gura! Nu vreau sa aud asta de la tine. Din punctul meu de vedere si tu esti in aceiasi oala cu Gabriel. Doi tradatori! (spune Seraphiel iutind pasul)
Alphiel priveste in jos pentru cateva secunde. Se poate observa multa tristete in ochii ingerului. Aceasta nu sta prea mult timp asa si iuteste si ea pasul.
Cei doi ingeri ajung la cafeneaua cu pricina. Deschid usa si intra in forta.
-Death! Nigg! (striga Alphie)
-Oi, moarte proasta! (sprtiga si Seraphiel)
Acestia raman muti de uimire in momentul in care isi dau seama ca toti oamenii din cafenea se uita ciudat la ei.
-Oi, muritorilor! Ati vazut un pusti cu parul negru cam atat de inalt, care poarta un copil dupa el? (intreaba Seraphiel)
-Ce-o fi cu ciudatii astia? (intreaba un om ce-si bea cafeaua)
-Mami, ma sperie. (spune un copil)
Alphiel ii da un pumn lui Seraphiel si-l trage afara din cafenea.
-Ne cerem scuze! Repetam pentru o piesa de teatru. Nu ne bagati in seama si continuati-va activitatile. La revedere! (spune Alphie iesind)
-Ce crezi ca faci? (intreaba Seraphiel suparat)
-Eu? Tu ce faci? Sperii lumea degeaba. N-o sa scoti nicio informatie de la ei. Probabil Gabriel a folosit magia ingerilor ca sa altereze amintirile persoanelor din bar. E inutil sa-i intrebi ceva. (spune Alphie)
-Inteleg. Dar totusi, unde e moartea aia? (intreaba Seraphiel)

In camera de tortura recent improvizata, tocmai si-a facut aparitia Gabriel.
-Domnule Peterson, ce se intampla? (intreaba Anna speriata)
-Imi pare rau, fetito! Numele meu adevarat este Gabriel. (spune Arhanghelul)
-Ce se intampla? Unde suntem? (intreaba din nou Anna)
-Pui cam multe intrebari. Pai, banuiesc ca e normal. Din moment ce te afli intr-o asemenea situatie. Nu trebuie sa fii speriata. Daca sunteti dispusi sa cooperati, voi fi mai mult decat bucuros sa va dau drumul. Adevarul este ca nu prea-mi place sa ma iau de oameni. Insa cazurile extreme cer niste masuri extreme. Nu-i asa, D.? (intreaba Gabriel)
-Ce vrei? (intreaba Death)
-Nu-mi spune ca nu ti-ai dat seama inca. Esti chiar atat de greu de cap? (intreaba Gabriel)
-Hot dog-i? (intreaba Nigg)
-Nici pe departe. Asta este ceea ce vrei tu. (spune Gabriel)
-Asa e. Insa toata lumea ar trebui sa vrea hot dog-i. (spune Nigg)
-Ce micut incantator. Tu l-ai crescut, D.? (intreaba Gabriel)
Nigg ragaie.
-Nigg, dupa ce iesim de aici promit ca-ti cumpar 10 hot dog-i. (spune Death)
-Cam putin, dar fie. (spune Nigg)
-Nu fi nesatul. (spune Death)
-Sunt in crestere. (spune Nigg)
-Fac ceva pe cresterea ta. De unde crezi ca am eu atatia bani ? (spune Death)
-Domnle Death, de ce sunteti un nesuferit? (intreaba micutul)
-Ce-ai zis? (intreaba Death iritat)
-Nu credeti ca deviam de la subiect? Renunta la jocul asta mic al tau si-al lui Deus, si promit ca va dau eu cati hot dog-i vreti. (spune Gabriel)
-Niciodata! (spune Death)
-Ah! Ma gandeam eu ca vei spune asta. (Spune Gabriel)
-Oricum, care-i problema ta? (intreaba Death)
Gabiel merge langa Death si-l prinde de gat.
-D.! (striga Anna)
-Problema mea? Asculta la mine, copil arogant! Cineva care a trait doar cateva zeci de mii de ani n-are cum sa inteleaga. Ai habar cat rau faci oamenilor in momentul de fata? Razboaie, suprapopulare, foamete, resursele sunt pe terminate, toate o iau razna din cauza ta! Doar pentru ca tu esti un ingamfat arogant, miliarde de suflete au de suferit. Cine naiba te crezi sa te joci asa cu vietile oamenilor? (intreaba Gabriel)
-Nu stiu despre ce vorbesti. (spune Death, zambind)
Vazandu-i zambetul, Gabriel se enerveaza si mai mult.
-Esti nebun! (striga Anna)
-Nu chiar. Nu stii nimic, nu? (intreaba Gabriel)
-N-o amesteca pe ea in asta. N-are nicio vina. (spune Death)
-Ba da, are. Are din momentul in care a acceptat sa fie prietena ta. Indraznesti sa patezi puritatea sufletului uman asociindu-te cu cineva ca el! (spune Gabriel)
-Termina! (striga Death)
-Nu stiu ce vrei de la noi, dar esti ticnit! (spune Anna)
-Ma faci nebun? Asta e straniu. Intr-o lume in care nimeni nu mai moare, ti se pare ca mai exista asa ceva precum ?????normalul?????? Si stii de ce nu mai moare nimeni? Toti va intrebati. De cand a aparut fenomenul asta oamenii incearca sa cauta un raspuns si nu reusesc. Adevarul e ca nici n-au cum sa-l gaseasca. Cauza tuturor evenimentelor din ultima vreme lucreaza la un nenorocit de fast food. Cum dracu sa-l gasesti? (spune Gabriel)
-Daca continui sa vorbesti o sa???????(spune Death)
-O sa ce? N-ai nicio putere acum. Cum de altfel sunt si eu. Deus ne-a luat puterile amandurora???????Asa. Cum spuneam. Nu ti s-a parut ciudat faptul ca mortile au incetat chiar in momentul in care D. si-a facut aparitia la scoala voastra? (intreaba Gabriel)
-N-are nici un sens. Cum poate ca un student transferat sa aiba legatura cu moartea? (intreaba Anna)
Death incepe sa se agite si incearca sa rupa lanturile.
-Nu te obosi, sunt vrajite. Nimeni nu poate scapa din ele. Anuleaza orice putere. Stai calm, D. Sau ar trebui sa-ti spun, Death?. Exact. Anna???????
-Taci! (striga Death)
???????baiatul de care tu te-ai indragostit nu este nimeni altcineva decat moartea insasi. El este cel care face legatura intre cele doua lumi si transporta sufletele oamenilor catre judecata. Death, moartea. Tot haosul din lume este repercursiunea unui joc pe care el l-a creeat, un joc nascut dintr-o aroganta si-un egocentrism cum rar am mai vazut. Nu e un student obisnuit, nu e nici macar om, el este moartea. (spune Gabriel)
-Anna, nu-l asculta. (spune Death)
-Daca te astepti sa cred asta inseamna ca esti chiar mai nebun decat credeam. Ai probleme serioase. (spune Anna)
-Traim intr-o lume mult mai complexa decat pot capacitatile omenesti de intelegere sa perceapa. Poate ai sa ma crezi dupa ce-ti fac o demonstratie. Am memorat toate cele 12 tablete antice cu magia ingerilor. Nu sunt la fel de puternic ca inainte, dar nici n-am de ce sa ma plang. (spune Gabriel)
Arhanghelul incepe sa recite o incantatie intr-o limba necunoscuta. Toate obiectele din camera incep sa pluteasca in aer. Presiunea aerului devine foarte grea si ii preseaza pe cei trei. In jurul lui Gabriel se formeaza o aura albastra. Anna se panicheaza si tipa.
-La naiba! Termina! (spune Death)
Gabriel nu mai spune nimic. Toate obiectele ce se aflau in aer cad pe jos.
-Tu nu vrei sa termini, insa ai pretentia ca eu sa incetez. Cum vine asta? (intreaba Gabriel)
-Nu pot sa cred! Asta inseamna ca...(spune Anna)
-Nu te mit. Esti om. Eu iubesc toti oamenii. Vreau sa te salvez, Anna. Din pacate ai fost mintita si manipulata de nemernicul asta...
Gabriel nu apuca sa termine ce are de zis, deoarece un ras sadic din partea lui Death il intrerupe.
-Ce naiba!? (se mira Arhanghelul)
-Ha ha ha ha! Cred ca nu mai are rost sa ma ascund. Huh! Da, ai dreptate. E un joc egoist. La fel ca oamenii. Creaturi slabe, nesemnificative si fara nicio putere. Daca ei sunt egoisti, eu de ce nu pot fi? Care e diferenta daca e unul sau cateva miliarde. Deus e egoist, ingerii sunt egoisti, la naiba, pana si tu esti un fraier egoist acum. Atunci, eu de ce nu pot fi? M-am saturat sa fiu vazut ca o boala, un blestem. Prostii astia nu-si dau seama cat bine le fac. Asa ca poti sa te duci dracului! Nu regret nimic. Oamenii merita pedepsiti! (striga Death)
-Nenorocitule! Sa nu mai vorbesti niciodata oamenii de rau! (spune Gabriel, nervos)

Pe strazile New York-ului este un haos de nedescris. Bandele de infractori hoinaresc pe strazi si dau foc la tot ce prin in cale. Politia este pe urmele lor. Alpheil si Seraphiel continua sa-l caute pe Death.
-Unde ar putea fi? (intreaba Seraphiel)
-Habar nu am. Nu-i pot simti nici o farama din aura lui. (spune Alphiel)
-Probabil Gabriel a pus o vraja ca sa nu-l putem gasi. (spune Seraphiel)
-Totusi, s-ar putea sa stiu pe cineva care ne-ar putea ajuta. (spune Alphie)
-Pe cine? (intreaba Seraphiel)
-O cunostinta cu care am lucrat mai demult. Daca poate cineva sa-l gaseasca pe Death, el este acela. (spune Alphiel)
-Pai, hai sa-i facem o vizita cunostintei tale. (spune Seraphiel)
-Nu-i asa usor. Habar nu am unde este. Va trebui sa dau cateva telefoane. (spune Alphie)
-Hai atunci! Sa nu mai pierdem timp. Cine stie ce va face Gabriel. Este o persoana foarte vicleana. (spune Seraphiel)

*Flashback*
Seraphiel alearga spre o silueta neagra. Tot ce se poate distinge la aceasta silueta sunt aripile extrem de mari si de frumoase. Seraphiel alearga. La un moment dat, silueta neagra se intoarce si observam ca e Gabriel in forma lui de Arhanghel.
-Aici erai, Seraphiel! (spune Gabriel)

-Lumea asta chiar ca a luat-o razna. Nu e un loc bun de trait pentru cineva atat de drgut ca mine. La naiba! Totul e distrus. Vreau sa fie totul frumos si luminos, si roz. (spune Alphie)
-Alphiel, crezi ca e corect ceea ce facem? (intreaba Seraphiel)
-Adica? (intreaba Alphie)
-Sa-l ajutam pe Death. Uite in ce stare a adus lumea. Daca ar fi sa ne implicam, normal ar trebui sa luptam impotriva lui. (spune Seraphiel)
-Inca ai aceiasi gandire de catelus manipulat. Am ales sa fiu de partea lui Death nu pentru ca m-a rugat Deus. A fost strict alegerea mea. (spune Alphiel)
-De ce? Ce te fascineaza la un copil arogant si lipsit de orice forma de respect? (spune Seraphiel)
-Huh! E doar ca ???????am vrut sa cunosc persoana in care el isi pune atat de multa incredere. (spune Alphie)
-Prin el te referi la ...
-Da. (spune Alphiel)
De dupa colt apare o gasca de vreo 20 de banditi care trag cu arme de foc si fug de politie.
-E minunat! Multumim mortii ca nu mai exista! (spune unul dintre acestia)
-Ce-o sa ne faca? Nu ne pot inchide pe vecie. (spune Altul)
-Yu-huuu! Nu mai murim! (striga si-un al treilea, in timp ce trage cu pistolul in aer)
Seraphiel si Alphiel tocmai ce ajung fata in fata cu ei.
-Tipii astia ma enerveaza. (spune Seraphiel)
-Si pe mine. (spune Alphiel)
Cei doi ingeri ataca grupul de talhari si-i nimicesc cu cativa pumni. Oamenii sunt aruncati peste tot. Au dureri crunte si se vaita. Apar trei masini de politie. Politistii se dau jos si scot pistoalele.
-Nu miscati! (striga unul)
-Sa plecam. (spune Alphie)
Ingerii isi arata aripile si incep sa zboare. Politistii trag dupa ei, insa nu-i nimeresc.
-Stai! ???????Huh! Zboara! Ce naiba! (spune unul dintre politisti)

La o cofetarie oarecare, Alphiel si Seraphiel tocmai se aseaza la o masa.
-Ei, unde e prietenul tau? N-a zis ca vine aici? (intreaba Seraphiel)
-Taci si comanda! O sa apara el. (spune Alphiel cu o voce inocenta si cu un zambet larg pe fata)
Chelnerita vine la masa. Seraphiel sta cu meniul in mana si se gandeste ce sa comande.
-Ce sa comand? ???????Ce sa comand? ???????Hmmm! As vrea 3 eclere, o prajitura cu branza, 2 savarine si 4 amandine ???????Nu, stai! 2 amandine si 3 arlechino! (spune Seraphiel)
-Sigur. Si doamna? (intreaba chelnerita)
-Eu doar o cafea. Sa fie la fel de draguta ca mine. (spune Alphie)
-Sigur. Vine imediat. (spune chelnerita)
-De ce ai comandat atata? Zici ca esti Nigg. (spune Alphie)
-Tu nu intelegi. Dulciurile ???????dulciurile sunt atat de bune. Nu ma pot abtine. Au gustul raiului. De fiecare data cand mananc o prajitura simt cum pasesc pe placajele de aur din rai. Intelegi? (spune Seraphiel)
-Nu prea. (spune Alphiel, avand o expresie foarte seaca)

*Dupa un timp*
In fata lui Seraphiel sunt toate prajiturile pe care le-a comandat. Acesta se uita cu pofta la ele si se pregateste sa le manance.
-Insfarsit, dorul meu de casa va fi alinat. (spune Seraphiel)
Acesta se pregateste sa manance o savarina, insa o pisica sare pe masa si o mananca chiar inainte sa o apuce ingerul. Acesta se enerveaza.
-Pisica proasta! Mi-ai mancat prajitura. Iti dai seama de ceea ce tocmai ai facut? (spune Seraphiel nervos)
Pisica mai mananca o prajitura. Si inca una. Si tot asa pana nu mai ramane nimic.
-Stai! Ce faci? ???????Nu! Prajiturile mele. O sa te spintec. (spune Seraphiel, fiind pregatit sa taie pisica cu sabia lui)
Pisica se sperie si sare in bratele lui Alphie.
-Alphiel, misca-te! Altfel te voi taia si pe tine. (spune Seraphiel)
-Nu va mai prostiti. (spune Alphiel)
-Dar pisica aia blestemata mi-a mancat prajiturile. Nu pot s-o las sa scape asa. (spune Seraphiel)
-Asta nu-i o pisica. E un inger pazitor. (spune Alphie)
-Huh! Ce?! (spune Seraphiel mirat)
Pisica se linge intre picioare.
-Haide Uriel, nu te mai prosti! (spune Alphie)
Pisica meauna si se transforma intr-un baiat, in jur de 14 ani, cu parul rosu si o figura inexpresiva. Acesta are urechi de pisica.
-Salut, Pisi-Alphiel! (spune Uriel)
-Numele lui este Uriel, el ne v-a ajuta sa-l gasim pe Death. (spune Alphie)
-Ce?! (spune Seraphiel)

Adevarul care tocmai a iesit la suprafata este prea mult pentru Anna. Fata nu stie ce sa mai creada sau cum sa digere informatiile primite.
-D., e moartea?! (spune Anna, fiind speriata si socata in acelasi timp)
-Inteleg ca e greu pentru tine sa crezi asta. Nu-ti face griji, te voi apara! Mai ales acum, cand si-a dat arama pe fata. (spune Gabriel)
-Nu inteleg. De ce un inger de calibrul tau are o iubire atat de puternica fata de oameni? (intreaba Death)
-Cred ca stii si tu. Sus, in rai, oamenii sunt priviti ca niste nimicuri. Niste fiinte slabe, care doar pacatuiesc si distrug. Toti se intreaba ce a fost in capul lui Deus cand a creeat asa ceva. Doar ca nimeni nu poate vedea adevarata minune care o reprezinta oamenii. Ei sunt cele mai pure fiinte. Au constiinta, sentimente, gandesc, se bucura, rad, iubesc. Ingerii nu sunt capabili de asa ceva. Moartea nu e capabila de asa ceva. Oricat ai sta printre oameni, n-o sa fii ca ei. Oricat ai vrea. Si eu voiam sa devin om, dar nu pot. Insa tot ce pot face e sa-i apar. Sa-i apar de fiintele puternice si egoiste asa ca tine si ca Deus, care se folosesc de oameni pentru propriul lor amuzament. Chiar si tu, draga moarte, nu realizezi, insa esti doar un pion pentru Deus. De o eternitate incoace el nu face nimic decat sa se plictiseasca. Din cand in cand mai da viata la niste fiinte precum oamenii pentru a se distra. Vrea sa vada cat rezista creatiile sale. Daca nu eram eu, lumea era de mult pierduta. Cine crezi ca l-a avertizat pe Noe de potop? Huh?! Cine crezi ca a despicat marile in doua pentru Moise? Cine crezi ca a oprit incendiile si calamitatiile naturale de-a lungul istoriei? Huh? Eu am fost. Eu! Iar lui Deus normal ca nu-i convenea sa intervin in micile lui distractii, asa ca mi-a luat puterile si m-a aruncat pe pamant. Iti dai seama cat de crud este din moment ce mi-a facut mie asta, unul dintre fii lui. La fel si tu, Death, esti doar o unealta de care se foloseste pentru a se distra. Adevaratul rau din lumea asta este chiar Deus. (spune Gabriel)
-Induiosatoare poveste! Doar ca, nu-mi pasa! Nu-mi pasa daca Deus se foloseste de mine ca sa se distreze. Nu-mi pasa ce vrea el cu adevarat. Atat timp cat eu obtin ceea ce vreau nu-mi pasa de nimic. Nu sunt un erou, nici un distrugator. Vreau doar ca oamenii sa inteleaga importanta mortii si nimic mai mult. (spune Death)
-Nu, Death, adevarul e ca, tu trebuie sa intelegi importanta oamenilor. (spune Gabriel razand)
-Mai scuteste-ma! De indata ce scap de catusele astea am sa te omor. (spune Death)
-Vorbe mari pentru cineva care este legat si nu poate sa faca nimic. N-ai nicio putere. Acum, permite-mi sa te invat eu o lectie. (spune Gabriel)
Ingerul se apleaca si ia de jos un tarus ascutit de lemn.
-Ma torturezi? Crezi c-ai sa ajungi undeva cu asta? (intreaba Death)
-Sa te torturez? Huh! Nici gand. Ai dreptate, n-as ajunge nicaieri. Nu tu esti cel care trebuie sa sufere, Death. Nu nu. Lectia pe care vreau sa ti-o arat nu se refera la tine. Ceea ce vreau eu sa te invat este sentimentul pe care il ai atunci cand o persoana draga tie sufera din cauza actiunilor tale nesabuite. Fiind mereu singur, niciodata n-ai avut pe nimeni in jurul tau, asa ca mereu ai facut ceea ce-ai vrut. Doar ca, acum ai, iar repercursiunile actiunilor tale se vor abate supra lor. (spune Gabriel, apropiindu-se de Anna)
-Ce vrei sa faci? Stai! Opreste-te! Ea n-are nicio legatura. (spune Death)
-Deci iti pasa de ea. Cum credeam. Ca sa fiu sincer cu tine aveam mici dubii, dar am avut dreptate. (spune Gabriel)
?????La naiba! Nu stiu cum sau de ce, dar vreau sa o salvez pe Anna. Oare chiar am ajuns sa tin la ea? Ce naiba se petrece cu mine?!????? - gandeste Death
-Nu te invinovatii. Deus nu ti-a luat doar puterile. Nu. El te-a facut om de-a dreptul. Fiintele supranaturale sunt ca niste soldati de pulmb, nu simt nimic. Sunt programati sa faca un lucru si asta fac orbeste. Ma rog, nu toti. Vezi tu, fiintele mai puternice ajung sa-si puna niste intrebari. Este oare calea lui Deus cea corecta? De ce ar trebui sa urmam ordinele lui. Fiecare tanjeste dupa libertate. Iar aceste fiinte puternice incep sa dezvolte sentimente, ca si oamenii. Toti ar trebuie sa aspiram ca sa fim oameni. Chiar si tu. Nu te simti prost. Bucura-te! Bucura-te pentru ca acum, stii si tu cum e sa simti iubirea. (spune Gabriel)
-Taci! Taci naibi din gura! (striga Death)
-Chiar daca refuzi sa accepti, asta nu schimba cu nimic situatia. Anna, sa stii ca-mi pare rau! Nu vreau sa fac asta, mai ales unui om. Dar pentru binele omenirii trebuie facute niste sacrificii. (spune Gabreil)
-Ce...(spune Anna)
Fata nici bine nu realizeaza ce se petrece in jur. Gabriel ii baga tarusul ascutit in stomc si o injunghie. Fata tipa speriata dupa care lesina. Death si Nigg raman stupefiati. O dara mare de sange se varsa din stomacul si intestinele fetei.
-Vezi?! Ce firava e. Nici n-a rezistat socului, a si lesinat. La naiba cu tine, Death! De ce mai pus sa fac asta? (spune Gabriel, avand lacrimi in ochi)
-Daca scap vreodata de aici. 10 secunde. (spune Death)
-10 secunde? Ce vrea sa insemne asta? (intreaba Gabriel)
-Atat imi va lua sa te ucid pe tine si fiecare om din de aici. (spune Death)
-Haide! Stiu ca nu mai ai puterile. Te-am abordat intetionat dupa ce ai folosit puterile date de Seraphiel. Cat de prost ma crezi? ???????Si-acum. Esti gata sa intrerupem acest joc? Daca n-o faci, Anna va suferi pentru eternitate dureri groaznice. Ai habar cum e sa traiesti cu o gaura in stomac. Probabil nu, dar stai linistit, nici eu. (spune Gabriel)

Tocmai s-au linistit apele la cofetarie. Uriel e satul. Din pacate pentru el, Seraphiel nu.
-Cum ne poate ajuta ciudatul asta sa-l gasim pe Death? Imi pare un inger pazitor obisnuit. (spune Seraphiel)
-Uriel are o abilitate speciala. (spune Alphie)
-Da, am vazut. Mi-a mancat toate prajiturile. (spune Seraphiel)
-Nu e asta. Eliberare Astrala. (spune Alphie)
-Poftim! Ce inseamna asta? (intreaba Seraphiel)
-E o tehnica secreta. Uriel isi poate trimite bucati de aura peste tot in lume cu viteza sunetului si sa gaseasca orice. E ca un scanner gigantic care se uita intr-un computer dupa un fisier. (spune Alphie)
-Ca un ce? Inca mai invat despre lumea oamenilor. (spune Seraphiel)
-Nu conteaza. Uriel, il poti gasi pe Death? (intreaba Alphie)
Uriel se holbeaza la Seraphiel.
-Pisica-Seraphiel are niste mustati dragute. (spune Uriel)
-Ce mustati? Eu n-am mustati. (spune Seraphiel)
Uriel tine un marcar negru in mana si ii da o oglinda lui Seraphiel. Acesta se uita si vede ca are niste mustati desenate.
-Cand ai? (intreaba Seraphiel nervos)
Acesta se sterge.
-Nu sterge pisica. (spune Uriel)
-Uriel, asta e o problema serioasa. (spune Alphie)
-Am inteles. Pot, doar ca va dura cateva ore, poate chiar o zi. (spune Uriel)
-N-avem atat de mult timp. (spune Seraphiel)
-Nu poti sa-l gasesti mai repede? Te rog eu, foarte dragut! (spune Alphie zambind)
-Whoa, dragut! ??????? Pisica-Death poate fi oriunde. Dureaza pana aura mea poate parcurge intreaga planeta sa-l gaseasca. (spune Uriel)
-De ce pui pisica in fata numelor noastre? (intreaba Seraphiel)
-Pentru mine toata lumea e o pisica. Miau! (spune Uriel)
?????Tipu asta e mai ciudat ca si Nigg.????? - gandeste Seraphiel
-Inteleg. Atunci cauta doar in New York si pe o raza de 40 de km in jurul New York-ului. Gabriel trebuie sa actioneze de aproape. N-a avut destul timp ca sa se departeze. (spune Alphie)
-Am inteles. Incep acum. Miaw! (spune Uriel)
Ochii lui Uriel devin galbeni. Camera se apropie de fata lui. Aura lui Uriel se raspandeste prin tot New York-ul. Acesta are viziuni cu oameni si locuri. La un moment dat il vede pe Death legat de crucea in forma de X. Death striga.
-Am gasit. (spune Uriel)
-Unde? (intreaba Alphie)
-Nu stiu sigur. Il vad pe Pisica-Death discutand cu Pisica-Arhanghel. Mi-am legat aura de el asa ca pot sa-l simt. Urmati-ma! (spune Uriel, transformandu-se in pisica si fugind)
-Sa mergem! (spune Alphie)

*Flashback*
Death isi aminteste de momentele cu Anna.
-Acum vorbesti de parca nu ai fi om ... Eu cred ca, daca chiar exista cineva care sa fie numit moarte, acela ar trebui sa inteleaga mai bine omul. Toti au o viata, prieteni, familie, loc de munca. Multora le place sa traiasca, sa simta ca au un loc unde apartin, dar moartea nu iarta pe nimeni. Te smulge din locul tau, din familia ta, fara nici un avertisment. E normal sa fii suparat pe ea... (spune Anna)


-Gresit! Moartea e importanta. Ea e cea care ne curma suferinta atunci cand noi ne chinuim prea mult. Da, sunt si momente cand ea apare atunci cand nu trebuie dar ???????dar ???????avem nevoie de moarte. (spune Anna)


Inteleg ca nu vrei sa-mi spui totul despre tine inca. Dar ???????dar o sa vina o zi in care o sa-mi spui, nu? Vreau sa te cunosc mai bine. Esti atat de misterios si rece. Cred ca asta m-a atras la tine in primul rand. (spune Anna)
*End of Flaskback*

-Acum, intelegi cum ma simt eu? De fiecare data cand vad oamenii suferind. De fiecare data cand vad cum se chinuie din cauza unor dureri sfasietoare. Cand se porneste un razboi. Cand un copil mic sufera. Intelegi? (intreaba Gabriel)
-O sa te omor! O sa te fac bucatele! Cand am sa scap de aici ai sa platesti. (spune Death)
Gabriel ofteaza dezamagit.
-Vad ca nu vrei sa pricepi nicicum. Ei bine, atunci sa trecem la urmatorul. (spune Gabirel uitandu-se la Nigg)
-Nigg! (spune Death)
-Micule Elf al Padurilor, treci la mine! (spune Gabriel)
Acesta intinde mana si foloseste magia ingerilor. Cusca in care se afla Nigg este deschisa, iar micutul pluteste direct in mainile lui Gabriel.
-Daca te atingi de mine o sa te musc. (spune Nigg)
-Ce vioi esti tu! (spune Gabriel)
-Lasa-l in pace! (striga Death)
-Huh! Ce se aude? Este Death? Pare ca lectiile mele incep sa-i intre incet in capatana aia seaca. (spune Gabirel)
-O sa te...
Death nu termina ce are de zis pentru ca usa incaperii explodeaza. O gramada de oameni capabili in a folosi magia ingerilor sunt aruncati inontru.
-La naiba! Cum ne putem lupta cu asa ceva? (spune unul dintre ei)
-Chiar si cu magia ingerilor suntem neputinciosi. (spune altul)
-Oare cum ne-au gasit? (intreaba Gabriel)
Pe usa intra Seraphiel, gata de lupta.
-Asta-i tot ce aveti? (intreaba ingerul)
-Seraphiel! (spune Death)
-Mai mai! Daca nu este chiar Seraphiel. Am auzit ca ai devenit seful garzilor lui Deus. Te felicit! Vezi? Ti-am zis eu ca intr-o zi ai sa ajungi puternic. (spune Gabriel)
-Lord Gabriel! De ce? (spune Seraphiel)
-Ce intrebare prosteasca. Stii bine raspunsul. Pentru ca oamenii nu merita sa fie tratati in felul asta. (spune Seraphiel)

*Flashback*
Seraphiel si Gabriel se lupta cu sabiile. Seraphiel este mult mai tanar. Acesta il ataca pe Gabriel, insa Arhanghelul ii blocheaza lovitura si-l dezarmeaza. Seraphiel isi pierde echilibrul si cade. Gabriel ii duce sabia la gat.
-Ai pierdut. Dar ai devenit mai puternic. (spune Gabriel)
Acesta il ajuta pe Seraphiel sa se ridice.
-Intr-o zi vreau sa devin la fel de bun ca dumneavoastra, Lord Gabriel. (spune Seraphiel)
-Ai talentul si capacitatea sa devi puternic. Dar nu uita, sunt un Arhanghel. Oricat te-ai antrenat n-ai sa ajungi la nivelul meu. (spune Gabriel)
-Inteleg. (spune Seraphiel trist)
-Nu fi trist. Nu puterea face ca un inger sa fie bun. Exista lucruri mult mai importante decat puterea. (spune Gabriel)
-Cum ar fi? (intreaba Seraphiel)
-Dragostea pentru oameni. Noi, ingerii, am fost facuti pentru a proteja oamenii. Asta este cel mai important. Nu puterea. Determinarea ta in a proteja oamenii. (spune Gabriel zambind)
*End of Flashback*

-Te-am admirat atat de mult. Dar tu ne-ai tradat. (spune Seraphiel)
-Pe cine am tradat? Pe tine? Pe Deus? N-am tradat pe nimeni. N-am fost de partea ingerilor niciodata. Am luptat mereu alaturi de oameni. Asa ca, grsesti. (spune Gabriel)
-Ma rog! Asta nu mai e important. Pazea ca vin! (striga Seraphiel atacandu-l pe Gabriel)
Ingerul il ataca cu sabia, insa fostul Arhanghel se fereste. Acesta face un scut de energie in jurul lui. Gabriel incearca sa-l ridice prin telekinezie pe Seraphiel, insa ingerul este prea rapid si nu apuca sa-l prinda. Seraphiel vine din spate, fiind pregatit sa infiga sabia in Gabriel. Arhanghelul face un camp de forta ce il arunca departe pe Seraphiel.
-Chiar si fara puterile de Arhanghel, tot nu ma poti invinge prea usor. Prieteni, ridicati-va! Ajutati-ma sa inving neghina raului! (spune Gabriel)
Oamenii lui Gabriel, pe care acesta i-a invatat magia ingerilor se ridica de jos. Toti il inconjoara pe Seraphiel.
-La naiba! Haideti, am sa va bat pe toti! (striga Seraphiel)
Strecurandu-se in camera total neobservat, este Uriel, in forma lui de pisica. Acesta ajunge in fata lui Death.
-O pisica!? (se mira Death)
Uriel se transforma inapoi in inger.
-Cine esti? (intreaba Death)
-O pisica-inger. Pisica-Death, am venit ca sa te salvez. Miaw! (spune Death)
-Pisica-Death!? (Spune adolescentul legat)
-Sunt niste catuse rezistente. Meh! Am sa le distrug. Roaga-te sa nu-ti tai si o mana. (spune Uriel)
Ingerului ii cresc niste gheare de felina.
-Oi, stai! Ce crezi ca faci? (intreaba Death)
Uriel taie cu ghearele sale catusele care-l tin pe Death. Deodata, o prezenta puternica se simte in camera.
-La naiba! Moartea! (spune Gabriel, ingrijorat)
-Ce inseamna asta? (intreaba Seraphiel)
O putere coplesitor de mare se simte in camera. Atmosfera se schimba total. Un fum negru impanzeste tot. Unii dintre oamenii mai slabi incep sa lesine. Presiunea puterii lui Death ii lasa muti de uimire pe toti.
-Ce putere infricosatoare! Miaw! (spune Uriel)
-Cum naiba? (intreaba Gabriel)
-Mai am 30 de secunde. (spune Death)
-Inteleg. Foarte istet din partea ta. M-ai prins. Nu ma asteptam la asa ceva. Se pare ca cele 5 minute de putere pe care ti le-a dat Deus nu trebuie sa fie consecutive. (spune Gabriel)
-Exact. Data trecuta mi-am dat seama de asta destul de tarziu. Am intrerupt transformarea dupa 4 minute si 30 de secunde. Insa tot e bine. 30 de secunde sunt mai mult decat suficiente ca sa-i omor pe toti din locul asta. (spune Death)
-Asta va fi problematic. Te rog sa n-o faci! (spune Gabriel)
O aura neagra il cuprinde pe Death. Acesta revine la forma lui originala de moarte. Hainele i se schimba, iar coasa ii reapare in mana.
-Tipul asta e prost! Nu stie ca nu putem muri? (intreaba unul dintre oamenii lui Gabriel)
Acestia, fiind increzatori in cele intamplate in ultima vreme il ataca pe Death cu un fel de energie albastra.
-Nu! Nu faceti asta. El e singurul care va poate ...
Death ajunge in spatele oamenilor. Capetele lor cad pe podea.
???????omori! (spune Gabriel speriat)
-Rest in peace! (spune Death)
-Au murit! Au murit! Dar cum? (intreaba ceilalti oamenii)
Acestia se panicheaza si fug.
-Nu va apropiati de el. Daca el va taie totul s-a terminat. (striga Gabriel)
-Am spus ca voi omori fiecare om din aceasta cladire. (spune Death, disparand)
-Nu! (striga Gabriel disperat)
Death apare in fata utilizatorilor de magie a ingerilor si ii ucide pe fiecare.
?????Pramatia asta enervanta are o putere mult prea mare. Cum naiba?????? - gandeste Seraphiel
-Ce-ar fi sa te invat eu o lectie pe tine acum? (intreaba Death, chiar dupa ce ucide si ultimul om din camera)
Gabriel cade in genunchi.
-Nu o sa te iert! Niciodata! (striga Gabriel)
Arhanghelul recita niste incantatii in limba ingerilor. O aura albastra puternica se formeaza in jurul lui. Acesta ridica toata mobila din camera si o arunca spre moarte. Death se fereste cu usurinta. Ajunge in spatele lui Gabriel si casca.
-Ai terminat? (intreaba Death)
-Tu???????Inca mai???????(spune Gabriel)
Intr-o fractiune de secunda Death il taie in doua pe Gabriel cu coasa. Arhanghelul cade in bucatele. Cele 30 de secunde trec, iar Death isi revine la normal.
-Chiar la fix. O secunda mai tarziu si era grav. Totusi, acum chiar ca nu mai am deloc puteri. (spune Death)
-Nu sta asa. Hai sa plecam! (spune Seraphiel, carand-o pe Anna in brate)
Nigg sare pe umarul lui Death.
-Esti bine Nigg? (intreaba Death)
-Da, domnule Death. (spune micutul)
In fata ascunzatorii lui Gabriel, Alphie tine un cerc de teleportare deschis si ii asteapta pe restul. Din cauza zgomotului, politistii au fost alertati si se indreaptra spre imobil. Alphiel aude sirenele care se tot apropie.
-Unde naiba sunt? (intreaba Alphie)
De la geamnul etajului 2 sar Seraphiel, Death, Nigg, Uriel si Anna. Seraphiel o tine in bratie pe Anna, iar Uriel pe Death si Nigg.
-Anna! Ce s-a intamplat? Boule, n-ai fost in stare s-o protejezi? (intreaba Alphie)
-Imi pare rau! (spune Death)
-Pisica-Alphiel, nu mai avem timp. (spune Uriel)
-Stiu. (spune Alphie)
Acestia folosesc cercul de teleportare si ajung pe acoperisul blocului in care sta Alphiel.
-Death, spune-mi, ce s-a petrecut acolo? Unde e Gabriel? (intreaba Alphie)
-Nu-ti face griji, l-am omorat. N-o sa mai avem treaba cu Gabriel. (spune Death)
-L-ai omorat? Nu poti omori un Arhanghel. Doar un alt Arhanghel poate sa ucida un Arhanghel, indiferent daca are puteri sau nu. (spune Alphie)
-Cum!? (se mira Death)

Intre timp politia a inceput sa inspecteze zona de lupta. Ramasitele lui Gabirel se aduna la loc, iar Arhanghelul isi revine. Politistii raman ingroziti.
-Ce fel de magie e asta? (intreaba un politist, fiind speriat)
-Stai! Altfel trag. (spune un altul scotand pistolul)
Gabriel face un descantec, iar toti oamenii de langa el lesina.
-Imi pare rau! ???????Nenorocitul ala, chiar are ceva putere! (spune Gabriel)
Se aud niste pasi. Gabirel se uita atent si-l vede pe David.
-David! Huh! A trecut ceva vreme. (spune Gabriel)
-Intr-adevar. (spune David)
-Deci? Te-a trimis batranu sa scapi de tot de mine? Cred ca l-am enervat putin. (spune Gabriel)
-Chiar din contra. Deus este destul de recunoscator pentru show-ul de azi. (spune David)
-Nenorocitul ala! (spune Gabriel)
-In orice caz. M-a trimis ca sa-ti dau ceva. (spune David)
-Ce anume? (intreaba Gabriel)
David infige o sabie in Gabriel. Arhanghelul incepe sa lumineze.
-Asta. (spune David)
Tot pamantul din jur incepe sa se cutremure. Un manunchi urias de lumina se formeaza in jurul lui Gabriel. Dupa ce dispare, il putem observa pe Gabriel, avand aripi si o sabie in mana. Energia si presiunea din jurul lui sunt la fel de puternice ca a lui Death.
-Puterile mele, s-au intos. (spune Gabriel)
-Deus are asteptari mari de la tine. Bine ai revenit, Arhanghel Gabriel! (spune David, plecand)
-Inteleg. (spune Arhanghelul zambind)

Va continua in capitolul 6: ?????Arhanghel vs. Serafim!?????
Never Give Up!
Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)


This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.