Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

De la zi la noapte

#1
[edit Aly]Tip Critica Permisa: Stil / Limbaj / Idei / Forma / Gramatica.

Nu fiti prea duri.

DE LA ZI LA NOAPTE


<< Inainte de a porni pe drumul meu am avut un vis absurd. Totul era alb-negru , iar pata de culoare era data de sarmana fetita cam de 11 ani. Ma privea , asemenea facand si eu. Nu imi puteam lua ochii de la ea , de la hainele sale -mai bine zis zdrente- , ochii ei mari si negrii parca cereau o mana de ajutor , o imbratisare -pe care nu a avut-o de ceva vreme- parul ei blond cadea in valuri peste umerii goi. O pata de noroi ii completa chipul ei ca de inger. Mi-a dat seama ca ea nu a fost niciodata ingrijita cu adevarat de mama ei. Mi-am dat seama de acest lucru chiar din prima clipa cand am zarit-o in fata mea >>

*1*


-Acum voi pleca , mama. Sa nu-mi simti lipsa. Ma voi intoarce repede.

Baiatul in varsta de 18 ani pleca la drum. Nu a izbutit sa mai arunce o ultima privire spre casa parintilor , intr-un fel a mamei deoarece numai pe ea o mai avea...
Parul sau negru flutura in bataia vantului. Inchise pentru o clipa ochii albastrii dupa care privea entuziasmat cerul lipsit de nori. Un zambet i se strecura pe chipul batut de razele puternice are soarelui.
Era 28 august , iar Takashi se hotarase sa plece intr-o mica calatorie departe de cei ce i-ar putea sta in calea implinirii visului sau. Fiind un membru din clanul E , era considerat inferior-totii membrii clanului E erau considerati astfel-

>>Regiunea de est era impartita in mai multe clanuri. Fiecare avea propiul semn si nume ,dar pentru a le fi mai usor oamenilor , eu au pus fiecarui clan cate o initiala.
Clanul E era , teoretic , ce mai inferior clan. Ceilalti cetateni din est se foloseau de ei.
In anul 1456 noul rege venit la putere , dupa marele castig al regatului , a dat un decret :"Toate clanurile de pe acest pamant sunt egale. Nu faceti discriminari intre voi. Acestea fiind spuse , sigiliul este pus."
Insa in toamna anului 1491 , dupa moartea regelui , a avut loc un incendiu ce a izbucnit in camera centrala , acolo unde erau tinute toate decretele date de fiecare rege ajuns pe tron.
Auzind despre paguba produsa , ceilalti din clanuri au crezut ca decretul nu mai are nicio importanta fiind facut scrum , astfel au hotarat sa ii considere , pe cei din E , slugi.
Dupa anul 1491 , fiecare rege venit la putere nu a mai dat niciun astfel de decret facand ca viata celor din clanul E sa devina nesemnificativa<<


***

Incet incet Takashi se apropia de locul dorit , Un locu in care sa se simta asamenea unei pasari libere , insa mereu trecea pe langa el. Fiecare clipa ,de cand plecase din casa parintilor , era un chin. Orice usa ii era inchisa in fata , acest lucru facandu-l sa sufere mult mai mult.
Cate o lacrima cristalina se strecura pe chipul sau , oarecum palid. Sufletul sau fiindu-i pustiu.Nu avea niciun sprijin din partea cuiva , insa nu a renuntat.
Si-a continuat drumul sau pana in Hanji , un sat ce nu aparea pe harta. Era destul de mic , insa sufletul oamenilor de aici il faceau sa fie "mare". Cand vedeai om pe drumurile prafuite ale satului , te incepeai sa schitezi un mic zambet.
Fericirea lor parca te facea sa te simti implinit. Aici credea si Takashi ca va gasi un sprijin , insa nu era deloc asa.
Satenii erau cu totul altfel. Ei lasau sa para ca fiind niste oameni cu care poti sa discuti despre orice insa nu era asa.


****
-Scuzati-ma ,doamna. Imi puteti da ceva de mancare? Calatorec de ceva timp si sunt lihnit , spuse baiatul cu o voce calma spre femeia ce ii statea in fata.
-Mancare? Aici nu se da mancare sarantocilor. Fugi de aici si nu-ti mai arata chipul. Nu ai ce cauta , spuse femeia putin artagoasa.
Auzind aceste cuvinte venite din sufletul femeii ce isi aranja mica taraba cu mancare , baiatul s-a simtit jignit. Nu avea ce sa faca. Nu putea sa sara catre femeie sa o bata. Nu ii statea in fire.
Isi continua drumul.
In fata ochilor era doar un drum pustiu. Nicio urma de oameni , doar niste case pe o parte ,iar pe alta ...nimic.
Iarba verde parca se inalta pana la cerul albastru ,acolo unde pasarile zburau linistite...
Era liniste , o liniste infricosatoare. Un zgomot puternic a facut sa dispara acel sentiment de teama , facandu-l pe baiat sa tresara. Parea a fi o pusca. Desigur , unde era pusca era si un soldat din armata.
Un tipat de femeie s-a auzit imediat dupa incheierea sunetului puternic. Takashi a fugit spre locul de unde s-a auzit totul.


[da...micul text de la inceput nu e prolog >.<]
I'm a professional online casinos player. Mostly i play on the phone. My favorite game is blackjack.
Here is the site with selection of the best Android blackjack games.

#2
Buna ^^

Poi sa zicem ca am un chef de comentat si ficul tau mi-a sarit in ochi. Stai linistit, in mare parte nu e nimic rau.
Poi ce pot spune, sunt fericita cand vad un fic scris de un baiat, plus ca te pricepi. Nu esti un formidabil, insa imi place. Sincera sa fiu, imi place ca narezi la persona a III-a, desi este mai greu asa sa descrii sentimentele personajului intr-un mod cat mai bun, insa te descurci sa narezi la persoana a III-a si este bine si asa. Mi-a placut acel mic inceput, care ai zis ca nu este prolog, insa mi-a placut. Mi-a transmis ceva trist si m-a introdus in poveste; probabil ca intelesul sau o sa apara mai tarziu in poveste. Am vazut ca ai incercat sa descrii cate ceva, este bine, insa sa stii ca vreau si mai multa descriere al lucrurilor, locurilor, cat si a sentimentelor, care mi se pare cea mai importanta.
Cat despre poveste in sine pot spune doar ca este interesanta. Inca nu stiu despre ce este vorba si nu am nici cea mai mica idee referitor la ceea ce s-ar putea intampla. Astept capitolul doi si incearca sa devi si mai bun de atat, caci acum esti okey.:)
Succes la scris!

#3
O pata de noroi ii completa chipul ei ca de inger. Mi-a dat seama ca ea nu a fost niciodata ingrijita cu adevarat de mama ei. Mi-am dat seama de acest lucru chiar din prima clipa cand am zarit-o in fata mea hehe.repetitie. btw, nici acel 'mi-am dat seama' repetat nu suna prea bine :p
ce mai inferior clan.ce-cel .Pe langa asta, eu stiam ca 'inferior' nu are grad de comparatie

*ai repetat si 'decret' destul de mult in randurile respective. Incearca sa gasesti sinonime si va iesi mult mai bine, vei vedea :D

Sufletul sau fiindu-i pustiu. asta nu suna bine, asa fara o alta actiune.
te incepeai sa schitezi un mic zambet. te incepeai ? :D incepeai, schitai etc
Si cam asta ar fi in esenta.

Ideea e buna in principiu, te-ai documentat sau ceva?:) E buna ideea cu anii,dar ai grija sa nu uiti perioada pe parcursul actiunii. In orice caz, ai evoluat cat de cat,cel putin asta pot spune dupa primul capitol. Continua sa scrii :)


P.S. : nu incerca sa-l umpli de figuri de stil, pentru ca la un moment dat vei face personajul sa para sensibil sau copilaros :p



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  O noapte de mister Matt 0 1.686 28-12-2011, 06:26 PM
Ultimul răspuns: Matt
  O cina si O noapte Mitchy 0 1.747 29-12-2010, 06:32 PM
Ultimul răspuns: Mitchy
  Noapte Angel In Disguise 0 1.834 01-08-2009, 11:28 PM
Ultimul răspuns: Angel In Disguise


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)