Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Nedreptati si Altele

#11
(16-01-2012, 10:55 AM)Ann A scris:
(15-01-2012, 07:17 PM)Evvie. A scris: Păi la mine, proful de istorie numeşte numai două colege, chiar dacă toată clasa e cu mâna sus. Pentru că tatăl uneia dintre ele i-a fost elev şi pentru că se cunoşteau, iar cea de-a doua colegă a mers la olimpiada naţională la mate şi soră-sa mai mare din aceeaşi şcoală a mers la internaţionala la ştiinţe. Toată şcoala le ştie pe surori şi cea de la noi din clasă, cel puţin, e preferată de toţi profesorii, la note şi la alte mărunţişuri.
Si aceasta fata te impiedica sa inveti? o.o Daca vrei sa fi in centrul atentiei implica-te mai mult la ore, incearca sa mergi la olimpiade , etc. Mereu au existat si exista nedreptati, sau mai bine zis favorizari in scoala. Cel mai bine e sa fii activa si sa lasi cu vederea comportamentul profesoriilor la adresa altora. Atata timp cat esti luata de bine nu ai de ce sa te amagesti singura. M-ai lasa lucrurile in voia lor. Nu ai cum sa il certi pe profesor pentru favorizarea altor colegiDaca ele pot fi bune la ore, poti fi si tu. Mai multa munca.
Treci peste asta.

De fapt, eu chiar sunt bună la istorie, îmi place şi mă implic, mai mult sau mai puţin. Îmi pare rău de ceilalţi colegi. Situaţia mea e bună, iau note pe merit şi pe activitate şi chestii de genul ăsta. Nu numai cele două există în clasă, sunt şi eu pe acolo, dar nu-mi ştie numele şi nu-mi acordă atenţie constant, precum celor două. Mulţumesc mult pentru sfat. Chiar am să iau în seamă ce mi-ai spus şi am să mă strofoc mai tare.

"Whatever you are, be a good one." (A. Lincoln)

[Imagine: Autumn_by_Vibeviant.gif] [Imagine: Stamp__English1_by_zoro4me3.png] [Imagine: a50c4ce0c22b4f7153a1dde14de77f4a.png]
Mă găsiţi acişilea.

#12
Din greseala am dat peste topicul asta...si vad ca toata lumea vorbeste despre nedreptatile pe care le fac profesorii. Imi aduc si eu aminte de ele de cand am fost in generala. (urata perioada) La liceu a fost mai bine...iar acum la facultate iar am dat de ele. Dar, cel putin acum, ma amuza toata situatia.
La facultate nu mai ai un colectiv asa de inchegat ca in liceu sau in generala. De obicei fiecare isi vede de treaba lui. Eu ajunsesem in anul 2 si nu stiam cum ii cheama pe toti colegii mei. Bine, adevarul e ca nici nu m-am dus la toate orele. Facultatea mea e bestiala. Pacat ca e pusa in varf de munte. Credeti-ma ca nimeni nu are chef dimineata la ora 7 sa urce 100 si ceva de scari pentru a ajunge la cursuri...mai repede ajungem la o cafenea.
Ok...toate bune si frumoase pana pe la sfarsitul semestrului. Preferam sa fiu invizibila. profesorii nu aveau treaba cu mine, colegii (unii) habar nu aveau cum ma cheama, viata mea era linistita si fara nicio grija. Dar, fiind sfarsitul semestrului au inceput sa bata la usa noastra olimpiadele si simpozioanele, iar o colega de-a mea s-a trezit intr-o dimineata cand inca nu reusisem sa-mi beau cafeaua (fac foarte urat daca nu imi beau cafeaua dimineata) sa zica ceva de genul: "ma asteptam la mai multe de la tine...sunt complet dezamagita." Traducere libera (in cazul de fata): cred ca esti proasta si ca nu ai ce cauta aici la facultate.
Recunosc, uneori sunt al naibii de flegmatica si aroganta. Nu avea niciun rost sa ma cert cu ea, asa ca am facut un lucru stupid: m-am inscris la unul dintre simpozioane. partea si mai prosta e ca am reusit sa iau premiul doi la nationala. Si la o saptamana dupa "marea mea realizare" m-am trezit ca toti colegii mei stiau cum ma cheama, unde stau si numarul meu de telefon. Si mai auzeam si chestii de genu: ...sti am un proiect...te uiti peste el...imi spui si mie ce parere ai...etc."
Intr-un fel, da, am fost mandra, ca am reusit sa atrag atentia, dar...stau si ma gandesc...e un pic netrept sa sara cnv pe tine asa dintr-o data sa-ti ceara ajutorul si sa se astepte sa-i oferi ore din viata ta cand in urma cu cateva luni nici macar nu stia sa te salute pe strada.
Nedreptate? Eu o numesc superficialitate.

"Omul este cel mai putin el insusi,atunci cand vorbeste in propria persoana.Da-i o masca si el va spune adevarul."Oscar Wilde
[Imagine: chibi_5001.gif]
, chibi-ul lui

#13
Aici vin şi eu cu o situaţie ceva mai diferită... Ei bine, eu am cam cele mai bune note din clasă, eu şi un coleg, dar el nu a luat anul trecut premiu de excelenţă ca şi mine *mă rog, clasa a 5 a, mare chestie*. Faza i că tipul ăsta era mai tocilar din clasele mici, adică eu nu am fost în clasă cu el dar ştiu de la unii prietenaşi iar el mereu era pus primul anul trecut la cine a luat 10 *dar nu era aşa*. Ei bine, unor colegi *majoritatea* le au picat fisa pe mine că i am întrecut şi aşa mai departe *de specificat că în clasă am numai obsedaţi de note pe care i pun mămicile să nveţe şi care mămici vin all day pe la şcoală să mai cerşeasc o notă* şi au tăbărât pe mine că vezi Doamne eu s favorizată, dar dimpotrivă, mereu am mâncat caietele ca să iau 10 şi asta pentru propria satisfacţie, iar mai târziu pentru a i face pe unii ofticoşi. Ei bine, am luat un 8 la română la un test neanunţat iar eu sunt de 10, mereu merg la olimpiadă la rom şi chestii şi mereu se bazează profa pe mine. Aşa, pe mine şi pe tipul ăsta, aveam aceleaşi note deci într o zi ne a luat de la o oră şi fără să ne anunţe ne a pus să analizăm nişte chestii stupide. Adevărul e că al meu coleg a greşit undeva, dar i a pus tot 10. Până la urmă ne a scos cu media zece la română să avem şi noi 2 copii cu 10 pe linie în clasă deşi câţi de 10 am fi luat nu mai ieşea a dracului medie. Când am venit în clasă au aflat colegii şi toţi au început să facă , ca şi urangutanii că vezi Doamne sunt favorizată şi cică plăteşte tata profesorii *but mom vine decât la şedinţe şi nu cunoaşte nici toţi profesorii, iar tata i pe dinafară* şi că's eu obsedată de note şi aşa mai departe *păi dacă ei n'ar fi obsedaţi n'ar face tam'tam'ul ăla*. Logic , că profa a auzit şi s a enervat la culme, fiindcă făcea la fiecare dacă se mai putea face ceva *dar un coleg cu 7 în teză voia media 10 , so...*, dar m a mirat că ăştia s au luat decât de mine şi de Ovidiu *puradelul ăla toci* nimic, nu au comentat nimic. Mă rog, chiar era corect să facă scandalul ăla şi oare de ce doar faţă de mine...? Nu mi se pare corect deloc şi menţionez că urăsc şcoala, învăţ doar să mi fac un viitor.

#14
Va mai plangeti pentru orice vezica umflata sub soare? Lumea este nedreapta, viata e la fel si se fac favoritisme pe peste tot, nu sunteti singurii afectati.
Parca aveti zece ani si cine stie ce drama s-a produs, fiti seriosi, cui ii pasa? Notele oricum nu conteaza ca niciun fel de criteriu pana in momentul in care dai BAC-ul. De ce va agitati sa iesiti in evidenta in fata profesorilor? Nu aveti viata mai usoara daca ramaneti in banca voastra?

Grow up, deal with it, get over it!
[Imagine: sigforme.png]


probabil n-ai primit niciodata
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand
lumea mea se descompunea
in ceasuri si goluri
de mine

au imbatranit in cadente
si sentimentele mele
sub greutatea
atator vieti netraite...


Clicky

#15
O.O Si ce daca??E mai bine sa nu te bage profesori in seama,cel putin pentru mine asa e.Este o problema cand cineva ia o nota mai mare si ati facut acelasi lucru or smth.
Cu ce va ajuta sa iesiti placuti de profesori??Credeti ca le pasa de voi?Au enspe mii de elevi in cariera lor si nici unul nu va fi mai special....
Hai sa nu fim chiar total off,am vazut asa zisele nedreptati si,si aa oricum tot aia e,faptul ca impartasiti impresi pe forum nu schimba nimic
Elda Taluta
Sarks Sark
Ark Alks

#16
(22-01-2012, 03:46 AM)Lia A scris: Notele oricum nu conteaza ca niciun fel de criteriu pana in momentul in care dai BAC-ul.

De fapt, chiar conteaza, nici la ASE nu se mai da admitere, nici pe la politehnici, numa arar la informatici sau matematici sau mai stiu eu ce, adica chestii absolut inutile. La medicina e admitere, dar nah, e una, pe langa multitudinea de facultati la care se intra numai cu media la BAC, si tot felul de combinatii de medii si medii generale, da de s-o aprinde ceva.
Deci pentru o persoana ca mine la un profil greu cu profesori la care trebuie sa inveti si careia nu ii pasa de note, pentru ca nu imi pasa, adica, acum poate sa-mi pese ca oricum e destul de tarziu sa ma trezesc la realitate 21, mediile-s stricate, nu m-a interesat si acum trebuie sa culeg roadele. Deci, dragii mei, incercati sa luati note cat mai mari, ajuta, si daca n-ar ajuta, iti descoperi o afinitate pentru o materie sau alta, mergi pe la olimpiezi si mai stiu eu ce, te familiarizezi cu invatatul pana la urma, adica, ce te faci la facultate daca in liceu nu te-au interesat notele? Probabil ca o sa observi cu stupoare ca la facultate primesti bursa in functie de ele, dar cum esti caldiceu o sa-ti fie mai greu sa incerci sa obtii note mari, fata de cineva obisnuit sa se straduiasca sa ia note mari.

Legat de nedreptatile ce mi-au fost facute, nu m-am simtit neindreptatita numai in momentele in care am fost ascultata fara sa fi invatat in prealabil. Mai ales cand esti ascultat pe sarite, ce nedreptate mai mare poate sa fie decat sa fii ales tocmai tu, care nu ti-ai invatat, dar care ti-ai fi invatat daca ai fi stiut ca te asculta? In fine, copilarii 21.
[Imagine: iK6og.jpg]




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)