Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Cracks

#1
Plasata in anii '30 intr-o scoala cu regim de internat si reguli stricte din Anglia, drama regizata de Jordan Scott spune povestea unui grup de fete care lupta pentru atentia domnisoarei G., enigmatica lor instructoare de inot. Aparitia unei noi eleve si faptul ca domnisoara G. ii acorda acesteia mai multa atentie va da nastere la gelozie in randul fetelor, dar si la disparitia inexplicabila a nou venitei.

Inspirata din nuvela scrisa de Sheila Kohler, "Cracks" este o drama unde spiritul feminin triumfa, iar barbatii apar numai episodic. Incununat cu peisajele extraordinare ale Irlandei, filmul prezinta povestea unei echipe de fete care invata si se dezvolta in cadrul unei scoli de fete din anul 1934.

Parerea mea

In primul rand, merita sa o amintim pe Eva Green, care joaca in rolul "Domnisoarei G", cea care este instructoarea cursului de inot pe care echipa de fete il frecventeaza cu placere. Talentul ei actoricesc se manifesta pe toata durata filmului si doreste sa descrie un caracter de om care calatoreste si a vazut multe de-a lungul vremii, care are o experienta de neatins si o personalitate de necriticat.

Di, Fuzzy, Poppy sau Rosie sunt doar cateva dintre fetele care locuiesc impreuna in scoala izolata, condusa de minti imbatranite care nu incurajeaza initiativa, schimbarea si evolutia. Aparitia unei nou-venite tocmai din Spania, Fiamma, va face ca standardele sa fie schimbate si le va oferi fetelor o alta perceptie asupra vietii, o parere pe care "Miss G" o accepta si, in cele din urma, doreste s-o extermine.

De ce? In povestea filmului se poate afla raspunsul, iar cateva dintre indiciile pe care pot sa vi le ofer sunt: rigiditatea educatiei, izolarea sociala si mandria de sine.

Asadar, filmul se recomanda pentru cei pasionati de educaţie, de apa, de inot, de peisajele superbe ale Irlandei si pentru aceia dintre noi care doresc sa vada un film putin mai necomercial, dar totusi adus la standardele modernismului. Si inca ceva, atat de bine le ies englezilor filmele despre trecut!

Intrebari:
* L-ati văzut?
* Ati vrea sa-l vedeti?
* Care este parerea voastra despre film - chiar daca l-ati vazut sau nu ?
[Imagine: eiffel_tower_by_xclarisse-d393bgr.png]

King Lot: You're very confident in your plans.
Morgan: I am.

Innocence isn't lost. It's taken.




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)