Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Colivia de aur

#1
-Da Adi. Raspunse vocea ei dulce, parca unsa cu miere de dorul alinat acum, ce il purta de mai multe saptamani. Nu se mai auzisera de mult dar nu-i pasa, se iubeau.
-Draga mea, as dori o vorba cu tine, ne vedem maine?[...]
-Desigur, voi fi acolo.

***

In ziua urmatoare eram gata sa-mi intalnesc iubitul mult asteptat, ce preda lectii de actorie clasei a sasea in acea zi. Necrutata fiind de programul scurt, am hotarat sa-i fac o surpriza, dand buzna neanuntata, la timp sa-l vad sarutanduse cu o pustoaica din clasele mai mici.
Priveam amuzata scena, buzele nedezlipindumi-se decat in cateva minute.
-Imi pare rau pentru intrerupere dragul meu, vroiam sa-ti fac o surpriza dar vad ca pana la urma cea surprinsa sunt tot eu. Succes...
Mai adaug, aruncand o privire pe furis tinerei ce se inrosi puternic, sarutandu-l scurt pe obraz, ca mai apoi sa ies in graba, sub privirile lui pline de uimirie si a celor din jur.

***

Plutesc in timp ce mirosul de crini imi alinta delicat simturile. Rochia-mi alba mangaie agale iarba proaspat cosita; imi oglindesc chipul ingrijorat in apa fantanii din poenita, intrebandu-ma intruna de ce oare mai incerc.
Un fluture m-i se aseaza pe mana, apoi in palma, asteptand sa fie mangaiat. Eram in paradis.
Ma joc incet cu el, lasandu-l mai apoi sa plece si culeg un trandafir. Ii mangai petalele suave si-l asez pe marginea fantanii, cu privirea-nlacrimata. El, mai presus de toti, el, m-a tradat.
Aud o voce. Poate m-i s-a parut sau poate e vantul incercand a-mi amana sufletul mahnit si totusi ma insel.
-E un om. Se aude clar. Toti oamenii sunt la fel.
Vroiam s-o ignor, sa nu-i dau dreptate, insa stiam, probabil cu toata fiinta mea adevarul din aceste cuvinte.
Ma ridic incet si plec pe cararea ce ducea acasa. O casa pamanteasca, o greseala a trecutului, mult prea veche si dureroasa de altfel, pentru a mai putea fi pomenita.

***

-Oare chiar atat de tare am ranit-o?
Adi pasea agale pe cararea spre obisnuitul loc din poenita, ridicand trandafirul la fel de ingandurat cum fusese ea cand il asezase.
-Asta e ultima ta vizita aici. de astazi inainte nu-ti mai este permis sa calci in locul sacru. Te vei pierde in propria mizerie, nu vei mai gasi niciodata drumul.
-Cine esti? Isi ridica privirea in incercari nereusite spre a deslusi sursa vocii, insa in zadar.

***

Mare-i fu surprinderea cand, cautand locul pentru a doua oara nu mai gasi decat un camp gol, obisnuit, mizer.
Ceea ce nu stia el era ca fata era si ea acolo. La colacul fantanii, asteptand ca intotdeauna.
Vazand cuvintele vocii adeverindu-se, se aseza jos plangand cu amar.
Probabil sentimentele inca neuitate sau mila ce-mi cuprinse sufletul imi facura pasii a se indrepta spre el.
Ma priveste uimit, de jos, parca incercand a rosti ceva. I-o iau insa inainte.
-Te-am iertat, dar nu mai pot face nimic pentru tine.
Rostind acestea, dispar precum o umbra din fata-i plapanda, undeva in paradisul meu.

***

Vazandu-ma singura incep sa plang cu amar. Nu mai plansesem de mult. Poate pentru ca la inceput ma consideram fericita.
O aud din nou. Acea voce.
-Se pare ca nu vei scapa prea usor de aici. Nu pana nu vei iubi si nu vei fi iubita cu adevarat.
Aceste cuvinte imi rasunau in minte ca un ecou. Priveam abatuta apa, incercand sa nu ma gandesc cat timp va mai trece pana ce voi fi eliberata din paradisul blestemat.
Cand esti la pamant, aminteste-ti ca de jos, nu poti decat urca...

#2
Uhm, bună !
Ai ales un titlu bun, nu ştiu ce să spun, dar mi se pare cam seacă acţiunea, dacă înţelegi. Plus, replicile nu-mi inspiră nimic. Nu, nu spun că nu ai scris ceva frumos. Ba da, chiar ai descriere, dar repeţi multe cuvinte şi e cam deranjant. Ai şi câteva greşeli de ortografie, iar în unele locuri uiţi să pui virgula. Îţi recomand să corectezi povestea de câteva ori înainte de a o posta şi s-o priveşti atentă. În sine, ce-ai scris tu e destul de frumos, cu toate că nu prea înţeleg ultima parte.
Mai aştept lucrări ca să mă pot pronunţa mai bine.
Spor în continuare la scris !
:]
The stolen kisses are always the sweetest

[Imagine: 15heo49.png]
Thx, MimiÅŸor <3

True love is like ghosts, wich everybody talks and few have seen.







#3
Metal A. ce pot spune. Iti multumesc ca ai reusit sa citesti si sa comentezi. Voi tine cont de sugestiile tale ^^

Prima scrisoare de dragoste



Romania, 28 martie, ora 08:30 AM, 2008

Dragul meu,

Este ora 08:30 dimineata si ma aflu in timpul orei de curs; trupeste, desigur, pentru ca am incetat de mult s-o mai ascult pe tanara plictisitoare, ce se fofileste intr-una pe langa tabla, incercand sa explice de ce nucleul benzenic are catena formata din sase carboni.
Si ca sa nu ne lasam mai prejos si sa ne legam tot de chimie, in momentul de fata, scriindu-ti, eu plutesc intr-un loc, in care moleculele noastre se contopesc, formand un univers al iubirii, pe care nu doresc a-l mai parasi.
Suntem departe unul de celalalt, este adevarat, insa gandul meu e mereu la tine, indrumandu-ma spre a-ti scrie aceste randuri, imbibate in caldura sufletului meu, caldura ce sper a te incalzi in zilele ploioase si triste, in care te simti singur, departe de bratele mele, ce sunt deschise sa te primeasca oricand inapoi.
Gandeste-te la mine, gandeste-te la noi; desigur fiecare a gresit in felul lui, iar pentru tine, singurul mod de a rezolva problema a fost sa fugi. Te-as putea numi las, insa nu o pot face stiind ca ma pastrezi totusi intr-un coltisor al inimii tale, asteptandu-te mereu sa vi si sincer...
Imi e dor de acele clipe minunate petrecute la margine de padure, la gradina dintre maluri. Mai tii minte?
Nu stiu daca ai uitat, sau daca iti mai amintesti cerbii de la izvor si toata minunatia pe care ai hotarat sa o lasi in urma, insa eu nu pot uita. Nu te pot uita, atata timp cat picioarele mele ma poarta in acele locuri pline de amintiri in care mi-ai soptit pentru prima data: te iubesc.
Poate gandu-ndestulat de dor nu ma lasa, poate ca te iubesc prea mult dar... as vrea sa sti ca fiecare faptura ce misca si fiecare floare sadita de noi imi aminteste intr-un fel sau altul de tine, de saruturile si de atingerea ta, dar mai presus de toate de zambetul tau minunat, ce pana intr-o zi imi emana incredere si speranta ce-o pierdusem de mult.
Tristetea privirii mele pare insa a se domoli, cand stiu ca vei veni intr-o zi, ca vei citi aceste randuri si ca vei zambi, chinuit de-a mele doruri, ai sa ma gasesti la izvorul din gradina.
Te voi astepta mereu...

A ta pentru totdeauna,
Adriana
Cand esti la pamant, aminteste-ti ca de jos, nu poti decat urca...




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)