Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Clannad & Clannad After Story

#1
[Imagine: clannad-2.jpg]
Furukawa Nagisa si Okazaki Tomoya sunt protagonistii.

Clannad este un anime, probabil mai putin cunoscut, dar care mie mi-a placut mult. Este o combinatie de romance, comedie...si poate putina bataie pe alocuri.(Genul predominant este romance)Nu stiu daca o sa intelegeti exact despre ce vorbesc, decat dupa ce urmariti anime-ul...fiindca nu e ceva bazat pe sex sau ceva asemanator ci pe sentimente adevarat profunde.
Anime-ul Clannad ( クラナド ) prezinta povestea lui Tomoya Okazaki, un tanar elev in anul 3 de liceu maturizat inainte de vreme din cauza problemelor familiale. Mama lui a murit intr-un accident de masina cand el era copil, din cauza acestei tragedii tatal lui a inceput sa devina alcoolic. Certurile au devenit dese intre Tomoya si tatal sau. In urma unei confruntari intre cei doi, Tomoya este ranit la umar si de atunci relatia cu tatal lui s-a racit complet si cu timpul a devenit delicvent.
Intr-o zi, in drum spre scoala, intalneste o fata ciudata pe nume Nagisa Furukawa, care este cu un an mai mare dar din cauza unei boli repeta anul scolar. Ea este mai mereu singura. Tomoya si Nagisa incep sa fie mai mult timp impreuna si incet incet, viata lui Tomoya se indreapta spre o noua directie invaluita in mister. Firea lui pozitiva atrage in jurul sau diferite personaje feminine cu care se va imprieteni si care ii vor schimba perspectiva asupra vietii.
Povestea continua in seria a doua, intitulata "Clannad After Story".
(Cam asta ar fi descrierea)
Nu stiu daca a mai vizionat cineva Clannad, dar...incercarea moarte n-are 4
Am revenit. Am avut o perioada in care nu am reusit sa stau pe niciun forum, respectiv animezup. Sper sa nu existe vreo problema 4
Nu stiu daca voi mai pleca brusc sau daca voi reveni dupa.

#2
Eu l-am vizionat. Nu prea ma dau in vant dupa astfel de anime-uri, si totusi am ceva cu cele in care este doar un singur personaj masculin si multe personaje feminine o.O (si vice-versa)
Grafica si coloana sonora-foarte bune.
Cand am inceput sa-l vizionez ma gandeam ca o sa mearga greu pt ca o sa ma plictiseasca, dar eram totusi curioasa. Nu a fost asa. Au fost multe momente amuzante, dar si triste (mai ales in After Story). Mi-a placut povestea fiecarui personaj si am fost surprinsa cand am vazut ceva supranatural.
Chiar cred ca nu e o pierdere de vreme sa viozanati acest anime si poate invatati ceva nou (cel putin asa a fost in cazul meu)
[Imagine: robin-1.jpg]

#3
^^

Nu am vizionat decat seria Clannad , si momentan o urmaresc pe cea After Story , dar imi place foarte mult anime-ul si sunt incantata de faptul ca nu s-a oprit doar in momentul in care Tomoya si-a marturisit dragostea ce i-o purta Nagisei [ majoritatea animatiilor de acest gen se termina asa , cand protagonistii sunt doar la liceu -_-" ] si a continuat si cu o alta serie , ce are in prim plan , maturizarea celor doi ^^.

Grafica imi place si mi se pare potrivita , iar coloana sonora e la fel de " asortata " =]]

Povestea e de departe una complexa si interesanta , iar personajele au personalitati diferite , si caracteristici care le dau o lumina aparte fiecaruia.

E de apreciat si dezvoltarea fizica a personajelor , ce nu e foarte vizibila , dar existenta si dupa parerea mea , aproape geniala , daca e sa revizionam primul episod , dupa terminarea seriei.

Totul e bine pus la punct si sentimentele nu sunt exprimate neaparat prin momente dramatice , ci prin fapte concrete si dialoguri dinamice , iar faptul ca Tomoya intervine adesea si ne povesteste anumite aspecte , e un bonus.

Ador aceasta animatie , si abia astept sa o termin xD



#4

#5
Cum o fi sa te plimbi pe strada tu, om de douas'trei de ani si cu moaca serioasa, cantand 'Dango Daikazoku'? Ei bine eu stiu exact cum e. Probabil am sa fac asta si peste zece, si peste douazeci de ani.
Clannad e probabil unul dintre cele mai frumoase animeuri pe care le-am vazut. S-a spus deja destul aici despre el, as mai avea de adugat doar ca povestea face totul, si asta e si normal pornind de la un visual novel. Clannad: After Story cred ca e un 'must see' pentru cei care cred ca nu au un scop in viata sau ca si l-au pierdut. Scopul ni-l facem noi si fericirea o putem gasi in mai mult decat un fel.

@Cherie il mut acum la slice of life.
[Imagine: tumblr_m0b1jsILTh1qg582mo1_r1_500.gif]

#6
Spoilers ahead! P??i?i cu aten?ie.

Succes.


#7
Am vazut si eu anime-ul de curand si a devenit unul dintre preferatele mele, o poveste foarte draguta, a avut de toate. In primul sezon au fost multe momente la care am ras, iar al doilea m-a facut sa plang, asa ca sunt multumita. Grafica foarte draguta si potrivita cu bunatatea personajelor. Ceea ce pot sa critic e faptul ca personajele erau ireal de inocente in raport cu adolescentii din viata reala la varsta de 18-19 ani cat aveau cei din anime.
Oricum, mi-au placut foarte mult cam toate personajele, incepand cu Tomoya, desi nu stiu nici eu exact de ce mi-a placut el asa de mult. Avea destule slabiciuni si mi s-a parut cam imatur cand a zis ca vrea sa ramana si el repetent daca Nagisa nu trece anul, iar apoi a dat dovada de slabiciune in primii ani ai lui Ushio. Ma bucur ca si-a revenit. E un tip de treaba, care chiar a incercat sa ajute toate persoanele de care era apropiat si a invatat sa aprecieze tot ce au facut ceilalti pt el. O iubeste evident pe Nagisa si am avut impresia ca si celelalte fete il placeau, in mai mica sau mai mare masura.
Nagisa e si ea foarte draguta, trebuia doar sa mai lucreze la puterea vointei ei si la increderea in sine. Foarte sensibila, o persoana extrem de iubitoare si, oricare ar fi fost finalul anime-ului, cred ca ea oricum si-a atins fericirea si o si merita.
Mi-a placut foarte mult de Kyou, imi amintea de Kaname din Full Metal Panic. Batausa si tupeista, in acelasi timp sentimentala si intotdeauna alaturi de prietenii ei. Sunohara e foarte prostut si amuzant, naiv intr-un fel, a avut momente cand m-a impresionat prin loialitatea lui fata de cei apropiati, cand iesea la iveala sufletul din el. 10 Intotdeauna am crezut ca va ramane cu tipa aia dura, Sakagami, era super amuzant cand o provoca si era batut.
Cred ca povestea cu fetita si robotul a fost partea fantasy a anime-ului si mi s-a parut draguta. Despre final nu stiu ce sa zic, cum totul s-a sters si brusc totul s-a terminat cu bine. Poate ca e urat, dar nu m-ar fi deranjat nici daca s-ar fi terminat trist, oricum anime-ul a fost foarte frumos.
As putea sa revad oricand cu drag cele doua sezoane Clannad si il recomand tuturor celor carora le place ca love story-ul pe care il urmaresc sa cuprinda atat funny moments cat si unele care sa provoace multe lacrimi. Smile
[Imagine: sig_reinoir.png]

#8
Ohh da, Clannad, as fi avut multe de spus despre acest anime, daca as fi scris pe acest topic imediat dupa terminarea vizionarii primei serii (After Story nu l-am vizionat, deoarece exact dupa aceea a trebuit sa ma pun cu burta pe carte pentru a invata pentru sesiune, iar pe urma am uitat de aceasta), insa au trecut deja doi ani de atunci si nu imi mai amintesc mare lucru. Insa ce imi aduc aminte este ca povestea m-a emotionat indeajuns incat sa imi umezeasca un pic ochii 10

Cu toate acestea, judecand acum la rece, unele personajele nu au fost chiar atat de credibile, fiind ori exagerat de inocente si naive ca in cazul Nagisei ori exagerat de aiurite cum mi s-au parut Youhei Sunohara si Fuko Ibuki, transformand lumea aceasta intr-o utopie si nu neaparat intr-un slice of life veritabil. De asemenea inca dupa o treime din anime deja cam puteai sa banui cum se va termina totul, toata actiunea si interactiile dintre personaje tinzand spre desfasurari ulterioare previzibile care nu au luat, pentru niciun moment, intorsaturi neasteptate. Din acest punct de vedere, Kimi Ga nozomu eien mi s-a parut mult mai veridic. Un slice of life, in opinia mea, trebuie sa intruchipeze lumea reala intr-un mod cat mai credibil cu putinta, elementele de fantasy trebuind limitate cat mai mult cu putinta.

Desigur, anime-ul a avut si multe puncte forte, grafica si soundtrack-ul au fost exceptionale, nimic de reprosat din aceste puncte de vedere, iar asa cum am evidentiat mai sus, chiar iti da de gandit la multe aspecte ce tine de viata si reuseste sa te emotioneze indiferent cat de cinic ai fi, insa puteau sa o faca fara a sacrifica originalitatea personajelor.

Chiar o sa ma tin sa vizionez si After Story cat mai curand cu putinta, deoarece vad ca este al doilea in clasamentul rating-urilor pe animenewsnetwork, lucru ce nu poate fi intamplator. Am sa mai revin cu un comentariu in viitor odata ce o sa-l termin.
[Imagine: tumblr_static_tumblr_static_dilvsoojho0sgwoc0s4s.png]

"What's wrong isn't me, what's wrong is the world!"




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)