Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Arta unui FREAK

#1
Poy :zuppy03: ...Sa vad cum sa incep.Voi posta pe acest fik cateva one-shoturi legate de niste pareri personale sau povestea unor personaje ciudate sau...
Oricum,sper sa va placa si astept comentarii cat mai dure.

Intrebari





Viata este de fapt o mare filosofie. Fiecare intrebare pe care o punem ne duce pe toti la si mai multe intrebari. Cu toate acestea este o intrebare suprema care le acopera pe toate "De ce suntem noi acum aici?". Lumea umana pare un mare joc cu papusi rationale pe care le lasi sa se scufunde in propriile ambitii dupa cum vor ele. Era bine cand eram toti copii si nu avem decat alb pur in suflet dar, cu cat am crescut intrebarile si indoielile au inceput sa apara. Asa e cand cresti mare. Totul se incetoseaza si realizezi ca, cu cat aflii mai multe lucruri cu atat iti dai seama ca stii mai putin. Intrebari din ce in ce mai multe incep sa apara ca un joc de cuvinte rasfirate in tine, iar tu incepi sa te indoiesti de orice pana si de existenta divina, cu toate ca incerci sa te ascunzi de indoieli. Da, suntem niste lasi, noi nu vrem intrebari noi vrem pace si naivitate, mantuire si pentru asta alergam cu viteza luminii pentru a scapa de acidul negru ce incearca tot mai mult sa ne acapareze himerele. Ratiunea e o vaduva in staie negre care aduce numai blesteme. Blestemata sa fii ratiune caci fara de tine am trai pasnic cu totii.
Imi aminatesc cum a fost cand m-am maturizat si eu. Pluteam printre stelele mele cu Himera cu pene albastre cand umanitatea m-a ajuns acolo in inaltul cerului unde ma incecam in oxigenul naivitatii. Apoi am simtit cum flacari ma cuprind si picaturi fierbinti de sudoare imi alunecau pe piele. M-am prabusit pe acest loc strain numit Pamant. Apoi ratiunea a acaparat tot trupul meu si a devenit oxigen. M-am trezit din basmurile mele si am alunecat acolo unde realitatea domina si am descoperit cea mai cruda dintre norele ei "moartea". Atunci am plans ca pentru prima oara cu adevaratele lacrimi de venin despre care am tot auzit. In acea zi si cerul a plans cu mine si norii negrii au acaparat cerul, caci eu plangeam pentru mama tuturor himerelor mele care s-a ridicat la cer si strigam cu disperare incercand sa-mi aud glasul din nou "MAMA!" dar nu ma auzeam. O tu realitate cruda ce ai strecurat acid in compozitia mea, de ce a trebuit sa ma prinzi din urma caci eu eram departe si acum inot intr-un ocean de lacrimi. De ce a trebuit sa ma trezesti? Era un vis asa frumos. Apoi am realizat ca sunt special. Avem numai 15 ani si scolile bune se bateau pentru mine dar eu am tanjit dupa normalitate si m-am cufundat in ea. Acum, chiar daca sunt diferit nimeni nu stie asta inafara de mine pentru ca eu am decis sa ma amestec printre copii ce nu s-au trezit inca asa cum am fost eu fortat. Imi amintesc de tine mama si acum si ma rog la ceruri sa te revad aici, pe pamant cu toate ca stiu ca o fac in zadar caci tu nu mai vii ianpoi. Am realizat scopul vietii, sau cel putin scopul care eu cred ca e cel bun "Adevarul". O usa larg deschisa spre mantuire si spre viata vesnica este adevarul, ascuns acolo unde stie el mai bine. Pamantul acesta e plin de minciuni dar acolo, undeva in adancuri sau in mainile unor intelepti se afla si scopul meu. Nu ma astept ca ceea ce eu vreau sa descopar sa zboare spre mainile mele asa cum faceu in copilarie. Am invatat cu timpul ca, pentru un scop trebuie sa lupti cu ambele brate riscand sa ti le pierzi. Candva mama, atunci cand voi veni la tine voi fi pregatit si cu scopul implinit. Atunci te voi cuprinde si iti voi povesti cum am luptat, cum am riscat, cum am pierit si cum am inviat si imi voi deschide inima spre tine. Candva Doamne, cand voi ajunge sa pot privi lumina ta si te voi intreba de ce omul e creat dupa chipul si asemanarea Ta voi cadea in genunchi si Te voi slavi intru eternitate.
Noi oameniii nu putem privi direct lumina. M-am intrebat mult timp de ce acest fapt apoi raspunsul a aparut, tipic omenesc cu un semn de intrebare la capat:"De ce nu suntem toti sfinti?". Nu putem privi lumina pentru ca nu suntem parte din ea. Nu stim adevarul si deci, pacatele noastre ne opresc spre a privi direct soarele si ne inchid ca pe niste lilieci in pesteri intunecoase si sumbre. Dar candva, cand ne vom ridica si noi la ceruri vom putea privi direct lumina si vom simti din nou, spre fericirea noastra naivitatea copilariei. Eu voi cauta, voi cauta adevarul si te chem alaturi de mine sa-l cauti. Deschide ochii la tot ce e in jurul tau si nu te lasa ranit de disparitia himerei. Zambeste in amarul tau chiar daca nervii te consuma ca niste paraziti. Tu doar fa haz de necaz si cauta cu mine. Dar oare de ce cautam? Oare de punem intrebari? Ca sa reusim sa gasim un raspuns.


Tin sa precizez ca personajul nu sunt eu sau orice persoana care are de aface cu mine.Eu am mama si numai 13 ani nu 15 LOL :zuppy04:

#2
Vad ca nu am primit nici un comm...nici nu ma asteptam LOL :D .Oricum eu voi posta o alta povestioara ca sa-i zik aja.Aceasta rep dupa parerea mea viata unui artist.

Artistul


Prolog
Artistul e un simpu mic paianjen creator ce se invarte in jurul unei panze incercand s-o prelungeasca. Arta e starea in viata, o lume formata din sentimente si senzantii pe care un om de rand le simte fara a le explica. Dar din toate invatam ceva si arta e insasi invatatura de unde intelegem ca defapt viata e arta in intregime.

Intr-o sera am visat ca luptam pentru a-mi proteja propria viata. Se facea ca nimanui nu-i pasa de ea inafara de mine. Alergam disperata spre cele mai luminate coltisoare ale mintii mele in timp ce viata mea putea seca in orice moment ca o fantana in mijlocul desertului.Apoi un moment traumatizant a intervenit, caci, in timp ce ma sustineam cu sufletul de un vehicul in miscare, strigam disperata soferului sa se intoarca pentru trupul meu pentru a nu muri, dar el nu ma auzea. M-am trezit vie si am suras, ce bine poate fi sa traiesti, sa simti, sa nu ai griji. Apoi, in alta noapte am visat ca sunt in mijlocul traficului si o masina vine in viteza catre mine. Am simtit disperarea care ma inpingea spre a face cat mai repede ceva, o miscare mica si subtila macar. Intodeauna m-am simtit inferioara in fata mortii, dar, pentru prima oara chiar am invins-o oricat de fictiva era ea defapt. In acel vis am respirat adanc si am inchis ochii.M-am calmat si mi-am spus "Doamne iarta-mi pacatele. Deci asta e sfarsitul meu, pacat ca nu am apucat sa fac mai mult". Inainte de a fi lovita de masina m-am trezit buimaca. Mi-am privit mainile si corpul. Traiam. Nu eram speriata, chiar foarte calma. Apoi bucuria s-a asternut intr-o fractiune de secunda. Traiam, eu chiar traiam. Visele sunt doar o nascocire a imaginatiei noastre dar poti invata ceva si din ele. Eu am invatat sa-mi apreciez viata si sa nu traiesc cu frica de moarte. Asa am inceput o noua arta a vietii mele.Tu nu o consideri asa, nu? Asta pentru ca toti gandim diferit. Dar pana la urma viasele sunt o arta.

Artistul isi vinde fiecare particica a corpului pentru a-si duce treaba la bun sfarsit. Un adevarat artst nu lucreaza pentru bani, ci chiar rabda de foame pentru propria creatie.Viata e trecatoare, dar, prin arta sa el va trai in veci.
Un pictor a cautat nunta perfecta de rosu .Si-a zis ca o va gasi in natura. A cules capsuni, a cautat fructe de padure, a combinat miii de nunte dar niciodata scopul nu i-a iesit in cale.Apoi, intr-o zi, accidental si-a taiat mana cu un cutit nu foarte ascutit si a vazut lichidul vascos ce se scurgea pe mana lui. Durerea il coplesea. Apoi a inteles ca in sfarsit dupa atatea cautari a gasit noanta pe care o cauta, dar pentru a o gasi a trebuit sa sacrifice ceva al sau. In scurt timp, dupa ce a studiat culoarea a gasit ca are de fapt un defect. Avea un gust metalic si plin de "moarte". A realizat ca nimic nu e perfect. Un muzician a vrut sa auda un sunet perfect care sa alineze orice suflet aflat in suferinta. A cautat o intreaga viata uitand de propria-si existenta. Apoi, cand sufletul a parasit trupul a auzit zgomotul mult cautat. Atunci a realizat ca pentru a gasi adevarul atrebuit sa paraseasca tot ce-l mai lega de umanitate si de lume.
Cand un artist isi desfasoara munca mintea lui nu e libera precum cerul ci dezordonata astfel incat nici el nu intelege ce se petrece in lumea lui. Mii de imagini ce se combina si mii de puncte sporadice incerca sa formeze un tablou universal, dar nu reusesc. Locul in care el isi desfasoara munca nu este un loc ordonat ci chiar dezastruos. Hainele lui sunt patate de vopseaua ce invoca tristetea colorata a fericirii. Mainile lui sunt manjite cu durere neagra. Dezastru inseamna dezastru si munca inseamna castig, spiritual sau material.
Am trait sau am visat o arta.Erau ochi peste tot. Ma priveau insistent ca pe cineva vinovat. Incercam sa ma izolez dar ochii ma urmareau. I-am pictat sperand sa-i imbunez, dar ei tot ma condamnau. Le-am scris mii si mii de poezii dar nu au vrut sa ma ierte. Le-am cantat pentru a se inchide si a adormi, dar nici nu clipeau. Si cu toate ca nu am facut nimic ma simteam vinovat. Dar de ce? E pentru ca nu le puteam satisface dorintele.Mi-am dedicat o viata artei pentru ca ochii sa ma lase sa ma odihnesc.Dar ei o viata m-au urmarit si doar o viata am avut. Alta nu mai am. Asta e trairea unui artist. El e vinovat pentru ca ochii nu l-au apreciat si nu l-au parasit. Ei au stat mereu deschisi din pricina lui,un biet artist nenorocit plin de culpabilitate.
In noptile cenusii in care cerul ma cuprinde visez acelasi inger drag care ma impinge intr-un rau cald dupa ce-mi ingrijeste ranile. Acelasi chip blajin razand si sarutandu-ma pe obraji. Aceeasi ochi ce lumineaza cerul meu, in fiecare noapte acelasi inger cald. Am realizat de mult ca te iubesc, iubesc ceva ireal. Respir adnc. Ziua ma gandesc la tine, dar mereu uit ceva din trasaturile tale. Sufletul, mintea, trupul si inima mea urla ca un lup flamand. Iti pictez obrajii dar uit cum iti arata fruntea. Scriu despre lumina ta dar iti uit umbrele. Cant despre bunatatea ta dar iti uit milosteniile. Apoi am hotarat ca tu reprezinti o arta. Nu am reusit sa-ti fac portretul nici azi, nici ieri si nici acum o viata cand am inceput. Mereu te uit dar te vad atat de des.Am realizat apoi ca o arta precum a ta nu poate fi realizata intr-o zi. Azi iti voi realiza sprancenele, maine ochi si peste ani obrajii. Cand te voi termina voi lasa lumea sa se bucure de tine, tu, inger binecuvantat.
Merg pe acelasi drum pe care am mers de cand m-am nascut. E frig si venele imi sunt inghetate. Tremur, sunt plin de rani. Si ele ingheata. Durerea ma cuprinde. Nu-mi amintesc cand am ajuns asa. Lupt dar am uitat motivul. Apoi traiesc dar iar uit de ce. Nu vreau sa mor. Cad pe zapada alba. Ma scufund in marele nimic. Si durerea,si suferinta,totul a disparut. Tu, o tu mare nimic, macar tu stii raspunsul la aceste intrebari? Vad o luminita alba. Ce as alerga spre ea, dar nu vreu, refuz, ma ridic. Aleg durerile in locul sfarsitului. Stiu ca undeva voi gasi alinarea. In fata ochilor mi se arata flacari. Ma apropii de ele surazand. Caldura, o simteam intr-un final. Am mers sa te cuprind. Ce naiv. M-am ars. Nu a fost alinarea la care ma asteptam.Parca am fost menit sa sufar. Dar tot voi refuza luminita. Ascult melodia focului. Ma alina. Incep sa ma incalzesc. Aud soapte si voci murmurand. Stiu ca nu sunt ale mele .Neg, eu nu gandesc asa. Sau e doar faptul ca ma pacalesc pe mine. Nimeni nu e aici, deci eu am vorbit. Dar cine sunt eu? Am uitat, sau poate ca nu am stiut niciodata. Si inceputul, nu-l stiu si am uitat pentru ce mai merg. Intreb din nou: Cine sunt eu? Cine va da raspunsul? Mintea se joaca cu mine. Simt cum o lumina ma imbratiseaza. E aceeasi lumina de mai devreme. De ce e atat de bllajina. Simt placerea. Trebuie sa ma trezesc pentru a fi sigur ca e doar un vis. E prea perfect, nimic din ce am simtit pana acum, dar nici nu vreau sa simt. Tanjesc spre realitate. Nu vreau sa visez. Apoi ma inunda ideea ca poate viata e doar un vis,un vis intr-un alt vis. Incep sa beau dintr-o ceasca goala. Copacii nu mai sunt infloriti ca in primavara. Frumusetea petalelor roz de cires a disparut. Am ajuns la concluzia ca frumusetea e doar o masca. Gheishele, frumustile intregului regat al soarelui erau de asemenea ascunse in spatele unei masti. Naturaletea era ascunsa in spatele pudrei albe si a rujului strident de pe buze. De aceea arta nu reprezinta o frumuseste. Arta reprezinta suferinta si sacrificiu. Ceva natural si vesnic. Frumusetea nu va fi in veci ceva convingator si fara sfarsit. Arta poate cauza o furtuna de nisip intr-o clepsidra, o avalansa intr-un glob de zapada si un fluture ce a invins efemeritatea si superficialismul.
Inchid ochii. Lumea dispare. Ma scufund in marele nimic. Nu sunt culori, nu e cerneala, nu e viata, nu e nimic. A adormit, totul doarme. Ca un artist sfarsec in continutul proipriului tablou. Cel mai potrivit final pentru mine. Atat mai ramane arta mea, atat mai aminteste de mine. Arta si oase. Asta a ramas dintr-un artist.



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Parfum de artă trecătoare Mad Hatter 7 3.350 05-01-2012, 11:38 PM
Ultimul răspuns: Niska
  Arta apropie, arta uneste. Ichigo. 6 4.352 27-04-2011, 06:29 PM
Ultimul răspuns: Icsdeee.
  Arta este cu totul inutila [yaoi] Mystique92 12 7.832 17-11-2009, 03:26 PM
Ultimul răspuns: Mystique92
  Arta este o explozie -arta de a iubi- deidara-chan4ever 14 10.833 26-05-2009, 11:50 AM
Ultimul răspuns: Drama Queen


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)