Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Chestionar: Carere aveti_
Anorexicele ca model.
0%
0 0%
Anorexicele, o cale sigură catre auto-distrugere.
100.00%
13 100.00%
Total 13 vot(uri) 100%
* Opțiunea ta. [Arată Rezultatele]

Anorexia.

#1
Păi cum nu am văzut pe nicaieri pe Zup un post asemănător m-am gândit să postez eu. Dacă eşti atent o să observi că peste tot pe catwalk sunt numai modele malnutrite, mult prea slabe care parcă stau sa cedeze în orice clipă. Te intrebi pentru câteva secunde cum pot oare merge pe beţele acelea de picioare, iar într-un sfarşit spui watevă şi schimbi canalul.
Ei bine deşi toţi spun că vezi Doamne nu se mai caută modele baţ tot mai multe tinere ajung în pragul morţii pentru a avea periculoasa marime 0. Şi pt că altul mai bun nu am găsit, mă dau exemplu chiar pe mine. Într-o lună jumătate, două am scăpat de 17 kg, dar acum sufar mult. Dureri de stomac, ameţeli, stări de leşin şi multe alte simptome. Am facut anemie, dar obsesia mea continuă. Conştientizez ca ce fac eu nu e bine, că mă auto-distrug, dar nu mă pot opri deoarece cu cat scap de mai multe kg cu atât ma vad mai mare. Puteţi să radeţi sau să spuneţi ca nu sunt sănatoasă la cap, însa mie mi se pare un subiect mult prea important de discutat ca să fie ignorat aşa uşor. Acum aştept sa vad doar interesul vostru în dezbaterea acstui subiect.
“Toamna este un andante melancolic si gratios care pregateste admirabilul adagio al iernii.”
George Sand



#2
Honey, honestly, why are you doing this to yourself? *sigh* Please stop it. Vad ca esti constienta ca iti faci singura rau dar nu te opresti..
Sunt de acord cu slabitul in conditii normale, sa pierzi cateva kilograme. Pentru ca la urma urmei, orice fata isi doreste sa arate "bine", si societatea de astazi ne-a invatat ca skinny is pretty. In fine, nu sunt de acord, curvy is pretty too. Bineinteles, exista persoane foarte grase/obeze, la care deja, dpmdv, se pune o problema de sanatate.. si nu e vina lor. Acele persoane da, le inteleg daca ar fi nemultumite de corpul lor si vor sa slabeasca.
Totusi, ceea ce multe fete ar trebui sa inteleaga este cum sa slabeasca. Nu stiu cum a devenit populara ideea asta ca daca nu mananci nimic o sa slabesti. Meh, mai rau te imbolnavesti :/ Trebuie sa mananci putin si des, sa respecti un anumit program (adica sa mananci la ore cat de cat fixe) si mai ales sa faci sport.. you're not getting anywhere without sport. In fine, hai ca ma abat de la subiect incercand sa explic o dieta buna 21
Revenind.. am vazut atatea bloguri de "thin-spiration" incat mi se face rau. Atatea poze editate cu replici de genul "Nothing tastes as good as skinny feels" (gurl have you ever tried Nutella?! Or pizza? 23), sau "I wanna be so thin that when I hug somebody, my hip bones will hurt them". Excuse me, asta deja mi se pare o mentalitate muult prea deplasata. Personal, nu sunt de acord cu aceasta gandire, pentru ca pana la urma cat mai e pana sa ajungi la self-harming?
Stiu ca este greu sa te accepti pe tine pentru corpul tau (in general destul de multe fete am observat ca au problema asta), si chiar si eu ma gandesc ca ar trebui sa fiu mai slaba. But then I think of the over-weight people in America si la somalezi, si-mi amintesc ca defapt in comparatie cu ei arat chiar prea bine.

Merisor, sunt sigura ca nu esti grasa, nu stiu de ce te consideri asa. Opreste-te putin, gandeste-te la ceea ce faci si poate iti vei da singura seama ca e total gresit. As vrea sa te ajut, really, dar nu prea stiu cum avand in vedere ca ne stim doar pe un forum. Si probabil orice ti-as spune eu ti-au mai zis-o si altii mai apropiati. Esti frumoasa no matter what people in this f#cked up society say, ok? hug
Love me or hate me. Either way I'm on your mind.

#3
Aylin, tenks ă lot. nu era vorba despre mine, ci in general. Oricum m-a ajutat bizar de mult ceea ce ai spus. >:d<
Comentaţi în continuare. 4
“Toamna este un andante melancolic si gratios care pregateste admirabilul adagio al iernii.”
George Sand



#4
(22-08-2011, 10:32 AM)Merişor. A scris: Într-o lună jumătate, două am scăpat de 17 kg, dar acum sufar mult. Dureri de stomac, ameţeli, stări de leşin şi multe alte simptome. Am facut anemie, dar obsesia mea continuă.
ÃŽmi vine cam greu a crede asta, dar totuÅŸi..

@Merişior. . Zici că eşti conştientă că ceea ce faci nu este bine, eu tind să cred că nu e adevăra. Whatsoever.. Să zicem că eşti, acum vine problema -> Vrei sau nu să te opreşti? Dacă vrei poţi, doar că ţi'e lene să faci puţină mişcare.
Şi te mai întreb -> Ce'ţi veni să alegi "calea" asta. I mean, dude, eu chiar nu vă înţeleg pe astea care vreţi să fiţi skinny, and al that shit, dar totuşi nu vă mişcaţi deloc. Faceţi sport şi aveţi grijă cu alimentaţia. Ştii, nu e aşa greu. Lasă lenea şi nu te mai auto-distruge în halul ăsta, it's quite.. lame.

Whatsoever..

Cât despre anorexie , îmi pare chiar stupidă chestia asta, zău.. persoanele care aleg să facă asta sunt doar, leneşe ca să zic aşa. :p E stupid. [Oricum, revin cu o părere mai decentă după ce mă mai documentez :p]



#5
@ Briskly, dacă a luat ceva pastile de slăbit şi nu a mâncat deloc, e clar că a slăbit atât de mult într-un timp atât de scurt. T_T'

On: Anorexia e o tâmpenie, really, am văzut o mulţime de tipe - la tv - ce-au murit din cauza asta şi, sincer, nu văd rostul. Oricât de gras/ă ai fii, cred că poţi să dai naibii mâncarea tip fast food, să renunţi la zahăr/prăjeli şi alte cele şi să faci puţin sport, indiferent că ţi-e lene/ruşine, etc. I mean ... cine Dumnezeu crede că dacă nu mănâncă slăbeşte mai bine/mai repede are o părere total greşită. O perioadă am avut şi eu chestia " Sunt atât de grasă ! " - acum vreo trei ani, cred - şi începusem să renunţ la dulciuri, ba mai mult, mă apucasem şi de aerobic, iar schimbările n-au întârziat să apară. Contează mult şi stilul de viaţă pe care-l duci, deşi anorexia este deja - cel puţin în capul meu - o boală psihică. E stupid să te distrugi pentru a arăta mai rău, crezând că arăţi mai bine; când deja faci d-astea, ar fii recomandat să consulţi un doctor.
Totul e ok, atâta timp cât e-n limita bunului simt, iar când te distrugi şi mai eşti şi conştient de acest lucru ... eh, ştiţi cum se spune " ce-şi face omul cu mâna lui se numeşte lucru manual " ...

#6
@Merisor: anytime ^^ Si da, eu vorbeam oricum in general. Doar ultimul paragraf era special pentru tine. Si daca tot spui ca te-a ajutat "bizar de mult", atunci sper sa aiba si niste consecinte in comportamentul tau pe viitor hug (adica.. stop treating yourself like that! 45)

Also~
Abbeh A scris:Anorexia este deja - cel puţin în capul meu - o boală psihică
Nope, nu este doar in capul tau. Practic, nu este chiar o boala psihica.. e catalogata, alaturi de bulimie, as an eating disorder, sau poti s-o mai numesti o tulburare psihiatrica :]
Love me or hate me. Either way I'm on your mind.

#7
Anorexia e o boală, nu o alegere sau altceva. Există mai multe tipuri de anorexie, cea mai frecventă este cea nervoasă. Chiar credeţi că săracele fete vor să se facă piele şi os? Nu, dar ele se văd grase şi mult mai diferite de cum arată ele în realitate. Şi ştiu despre ce vorbesc, acum patru ani am suferit şi eu de anorexie. Este o boală pshică, ajungi să fii atât de obsedată de corpul tău încăt începi să îţi numeri toate caloriile pe care le înghiţi. Te înfometezi pănă la leşin şi dacă ţi se face foame de simţi că o să mori mănănci un simplu iaurt, care probabil o să-l vomiţi mai tărziu. E o boală grea, dacă nu e tratată se poate muri. Iar toată obsesia asta începe de la diferitele reviste, modele şi oamenii care te jignesc. Pentru început nu o să arătaţi niciodată ca modele din reviste. Din simplu fapt că ele sunt photoshopate în draci. Credeţi că ele arată chiar aşa de bine ? Nu şi ele sunt oamenii normali cu diferite defecte. Ar trebui să ne acceptăm aşa cum suntem şi să avem încredere în noi şi în corpul nostru.
Dar să nu exageraţi, nici să nu începeţi să măncaţi numai prostii şi să staţi toată ziua. Să nu daţi dint-o extremă în alta. Încercaţi să vă găsiţi un echilibru. Nu diete stricte, înfometare, pastile de slăbit etc. Btw, pastilele de slăbit sunt foarte dăunătoare corpului uman aşa că încercaţi să nu le folosoţi. Nu le-aş folosi nici dacă aş fii obeză.
Merişor ai grijă, în mod normal ar trebui să poţi pierde doar patru kilograme într-o lună cu o dietă sănătoasă. Câte kilograme ai ? Ar trebui să te duci la un doctor împreună cu părinţii. Asta este o problemă medicală destul de gravă care dacă nu se tratează o să aibă consecinţe grave. Acesta este un forum, nu prea poţi fii ajutată aici. Dar, mă bucur că ai realizat că îţi faci rău cu măna ta.
Modele băţ nu se mai caută ? Ah, ba da încă se caută din păcate. Multe adolescente au murit datorită datorită anorexiei, care, mai nou, este un trend.



#8
Deci eu una mananc din plin... tot ce se poate. Niciodata nu m-am ingrijorat atunci cand ma cantaream... bine-nteles ca ma mai uitam in oglinda si-mi ziceam: parca m-am mai ingrasat! dar asa isi spun toti adolescentii, adolescentele pana la urma(" parca am prea multe cosuri pe fata"... in sfarsit... isi cauta complexe... dar e si normal) . In legatura cu nick-ul tau... iti plac merele? mananca-le ca-s sanatoase.. contin zahar 21 . cand vezi o pizza fierbinte, sau un pui prajit, sau o prajitura aromata nici nu te mai gandesti la greutate... sau eu una asa fac.. si dupa alerg cateva ture 21 .
Nu stiu ce sa mai adaug in legatura cu anorexia, ii aprob pe userii de mai sus. Si in legatura cu problema ta.. vorbeste cu cineva sa te ajute. Pana la urma ai doar iluzia ca esti grasa... cate kilograme ai? asta raspundeti doar tie si vei vedea ca infometarea a fost o exagerare... chiar nu merita...

Cate mancaruri bune sunt pe lumea asta si voi nu le vreti! 21 Vorbesc de persoanele in cauza..
Mi-e foameee!!!

#9
Milii, exact ce ai spus tu vreau sa punctez. Problema adolescentilor in ziua de azi. Mii si mii de modele luate aiurea de la manechine care sunt o cale sigura catre auto-distrugere. Daca tot ma intrebati am 50 de kg la 1.60 sau 59. Mie una mi se pare mult. Dar sa revenim la subiect. Ce a spus Milii e suuuuuuper adevarat.
“Toamna este un andante melancolic si gratios care pregateste admirabilul adagio al iernii.”
George Sand



#10
Hey Merişor! Interesant subiect de dezbătut 15 În ce priveşte problema ta, eu zic ca eşti destul de în regula privind kilogramele care le ai la înalţimea mea. Sunt multe site-uri care îţi vor spune asta. În plus...ce vârsta ai ? Să stii că pe măsură ce te înalţi mai scazi şi din kilograme. Dacă organismul n-are de unde să scadă, ai să duci alte lipsuri sau ai să fii prea slabă! În loc să te înfometezi sau ceva de genu poţi sa faci sport, helps a lot! Şi ştii cum e proverbul.....mesele mici, regulate şi dese...cheia marilor succese 21.
____________________________________________________________
Acum sa revenim la subiect: Anorexia. Păi practic este o boală de care suferă multe fete în scopul lor de a arăta PERFECT, însă normal ca are şi consecinţe: leşin, greţuri etc. Adică...pentru moment întorci multe capete dar dacă leşini pe stradă nu este o soluţie. Nu degeaba vedetele care sunt super slabe sunt bănuite de anorexie.
Privind modelele, sunt şi unele care mananca sanatos, dar prea rar! Şi te mai miri ca arată palide fără machiaj 21 Am mai auzit eu lucruri despre modele ca sa nu ia în greutate. Sincer vorbind, ma îngreţoşez numai cand aud că recurg la metode să vomite mancarea bleah Logic că in pozele de pe reviste n-ai sa-ti dai seama de asta, totul e roz şi frumos, dar... cum zicea Mili: sunt photoshopate în draci 21. Plus că se trag multe cadre pentru a le reuşi câteva poze care merită într-adevăr publicate. Modele slabe o sa fie întotdeauna, dar...ca să zic asa, ele vând fericirea, practic din asta trăiesc. Însă când aud ca au anorexie sau bulimie chiar nu mă mir, dar nu mi se pare normal deloc! Nu trebuie să suferi ca să devii slabă!
Opinia mea este ca trebuie să existe un echilibru: nu prea mult, dar nici prea puţin. Daca stai sa te stresezi ca eşti câtuşi de putin grasă,ceea ce nu ar fi adevărat, ajungi să ţi se pară ca orice kilogram pe care l-ai luat în plus te face sa arăţi ca o balenă 21
Alţii se mai stresează cand vad ca o oarecare ruda este obeză, şi din frica asta se înfometeaza la maxim! Cunosc persoane de genu ăsta.....dar hello ! Daca cineva din familie e obez asta nu înseamna că devii şi tu! :grr:


[Imagine: 2md5fuh.jpg]
Flowers whisper "Beauty!" to the world, even as they fade, wilt, fall.
[Imagine: 8795829.png] [Imagine: 8795849.png]




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)