Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Anime vs Realitate

#1
Salutare Zupiştilor! ^^ Eclair e pe recepţie cu o mică curiozitate de-a ei. Voi ce preferaţi? Realitatea sau lumea anime?

Eu cred că aş prefera lumea anime. De ce? Pentru că acolo mereu binele învinge, în lumea reală se întâmplă de puţine ori... în anime sunt şi mulţi oameni de treabă şi mi-ar plăcea să fiu într-un anime şi din cauza grafici ^^. Dar.. pentru că mereu există un " dar " şi în lumea reală găseşti oameni speciali şi înţelegători, dar foarte rar.
Slipping through the cracks of a dark eternity
With nothing but my pain and the paralyzing agony
[Imagine: 6iseio.png]

#2
Da, sa traiesti in lumea anime inseamna sa traiesti intr-o lume imaginara. Cel putin asta inteleg eu prin acest fapt. Nu cred ca e ceva foarte grav sau...o boala, sa zic asa, dar realitatea te izbeste intotdeauna si cand iti dai seama ca ea nu e atat de perfecta pe cat iti inchipuiai, probabil cazi in vreo depresie. Da, probabil ar fi distractiv sa traiesti intr-un anime sau o lume a anime-urilor, nu spun ca nu dar contact cu realitatea o sa ai tocmai pentru ca in acea lume esti doar cu gandul sau ma rog, cu spiritul. Nu judec si nu rad de cei care traiesc intr-o astfel de lume, e normal sa ne dorim ca totul sa fie mai bine. Te poti refugia in acea lume de fiecare data cand simti ca nu mai rezisti, asta e un fapt real.
[Imagine: ak8THBQ.png]


#3
E ca şi cum ai întreba: ce preferi, să mănânci o îngheţată pe bune sau doar să visezi că ai mâncat-o? Eu una, prefer o îngheţată reală...

În orice caz, "lumea anime" deja mi se pare un termen... exagerat. Nu poţi trăi, propriu zis, în lumea anime. Şi eu sunt fană, a big one lol, şi îmi plac cosplayiştii, chiar aş ajunge în stadiul în care să fac şi eu, îmi place lumea aceasta, why not, o găsesc fascinantă, dar nu mă pot pierde complet în ea. Îmi place să văd animeuri, dar îmi place şi să trăiesc, pe de altă parte. Acum, eu nu ştiu la ce naiba te-ai referit tu: te-ai referit la "lumea anime" ca şi cum am trăi într-un anime pe care îl vedem, ceea ce ar însemna - BIG LOL - că trăim într-o lume mai ireală decât un vis, care până la urmă... face parte din tine? adică, nu doar că e imposibil, e o problemă psihică, să fii atât de obsedat de o lume încât să "trăieşti" în ea, adică... nici nu concep, cum să trăieşti într-o lume anime?
Well, cât despre mine, I totally prefer going out, îmi place lumea în care trăiesc în ... realitate, ca să zic
aşa, nu aş vrea să mă pierd într-o lume ce, clar, nu există. Îmi place să merg, să zâmbesc, să privesc lucruri de afară, SĂ SOCIALIZEZ cu oameni REALI, să ... well, să fac ce face orice adolescent obişnuit, pe lângă nevoile obişnuite ale omului, îmi place să ţopăi, să urlu, să iubesc, să... whatever it is. Şi cum îţi oferă aşa ceva o lume anime?

Lumea anime nu doar că este ireală ci şi superlativă. Ar trebui, la un moment dat, ca fiecare să se trezească la realitate. Să se uite în jur şi să spună: frate, asta e lumea în care trăiesc EU. ŞI până la urmă, ce e aşa rău în realitate? îţi creezi "lumea ta" ( care, da, e reală ) şi te izolezi de lucrurile care nu îţi plac, ignorându-le... simple as that. wtf, bine şi rău.. cum naiba ar exista binele fără rău şi ce frumuseţe ar fi dacă ar câştiga "binele" întotdeauna... adică, până la urmă, toţi suntem şi buni şi răi. Şi lumea anime nu este decât o lume superlativă, frumoasă, bună de privit, ceva în care să te refugiezi sau relaxezi sau whatever, dar odată ce ai lăsat la o parte viaţa reală pentru aşa ceva, I think there is a serious problem...

ce e mai frumos decât să ieşi afară, LA AER... să te întâlneşti cu prietenii tău, cu prietenul / prietena ta... cu oamenii la care ţii, sau nu... dar să socializezi, pur şi simplu, să te plimbi, să mergi la Diverta să te holbezi o juma' de oră la cărţi... şi chestii obişnuite. Nu cred că satisfacţia asta este oferită şi de o lume... virtuală, anime, cum aţi vrea să o numiţi.

So, yeah, mi se pare o chestiune exagerată.

#4
Aa.. nu, eu mă refeream doar la ce lume ai prefera adică cea fictivă sau cea reală, nu că aş fi obsedată să trăiesc acolo în ea O.O" .. doar îmi spun părerea despre lumea reală şi lumea fictivă...asta vroiam să zic
Adică ce îmi place în lumea reală şi ce nu..ce îmi place în lumea fictivă şi ce nu xD.
Poate că nu am numit bine topicul 39
Slipping through the cracks of a dark eternity
With nothing but my pain and the paralyzing agony
[Imagine: 6iseio.png]

#5
Citat:Aa.. nu, eu mă refeream doar la ce lume ai prefera adică cea fictivă sau cea reală, nu că aş fi obsedată să trăiesc acolo în ea O.O" .. doar îmi spun părerea despre lumea reală şi lumea fictivă...asta vroiam să zic
Adică ce îmi place în lumea reală şi ce nu..ce îmi place în lumea fictivă şi ce nu xD.
Poate că nu am numit bine topicul
Nu l-ai numit bine. Oricum, în primul post ziceai: "Voi ce preferaţi? Realitatea sau lumea anime? Eu cred că aş prefera lumea anime." Mi se pare mie sau ceva e greşit aici?
Cum ai văzut că a fost mai harsh Teh ai răstălmăcit primul post. Oricum, e ciudat; e normal că într-un anime totul e fluffeh, toţi sunt nice, sociabili & co. iar în viaţa reală există oameni .. şi oameni.
Nu poţi alege între astea două; e o comparaţie imposibilă.
Deal with it. 10
[Imagine: p4KKzIN.png]
You could be the best of me when I'm the worst for you.
golden tragedy


#6
(17-04-2011, 04:16 PM)Valkyrja A scris: Nu l-ai numit bine. Oricum, în primul post ziceai: "Voi ce preferaţi? Realitatea sau lumea anime? Eu cred că aş prefera lumea anime." Mi se pare mie sau ceva e greşit aici?
Cum ai văzut că a fost mai harsh Teh ai răstălmăcit primul post. Oricum, e ciudat; e normal că într-un anime totul e fluffeh, toţi sunt nice, sociabili & co. iar în viaţa reală există oameni .. şi oameni.
Nu poţi alege între astea două; e o comparaţie imposibilă.
Deal with it. 10

Păi.. am făcut acest topic deoarece vroiam să aflu ce lume alegeţi şi să argumentaţi la amândouă xD.. asta am zis şi în primul post şi în al doilea 4
Slipping through the cracks of a dark eternity
With nothing but my pain and the paralyzing agony
[Imagine: 6iseio.png]

#7
Oricat de mult as vrea sa neg, anime-urile m-au influentat enorm o vreme xD

Recunosc, eu cand eram mica visam, ca orice copchil, ba la Pokemoni, puteri de ninja sau chestii tip Tokio mew mew si ma izbea realitatea cand mi se intampla cate o chestie "naspa" si care cerea prezenta de spirit si un cap pe umeri. Mult timp incepeam sa plang cand parintii imi spuneau ca dinozaurii au murit cu totii si dragonii nu sunt reali 24

Dar ca orice pici m-am trezit intr-un final la realitate, si cum fanii anime au fost putini in viata mea mi-am vazut de drum si am renuntat la japan& stuff o buna bucata de vreme. I mean, citisem o faza cu inghetata mai sus si sunt total de acord cu ea 21. Ce prefera lumea in general: o pasiune reala fata de un baiat sau o continua plutire in spatiu cu gandul la tipul ala enervant de cool si perfect si aratos cu par albastru? Apropo de asta, citisem mai demult un articol cu privire la un tip din Japonia care se "casatorise" cu un personaj anime o.o No kidding. And dunno how that's even possible, don't ask me.

Categoric prefer, spre propriul bine si o viata inafara ospiciului, lumea reala. De aceea prefer ca, in mod regulat, sa ma rup de tot ce incepe cu "A" si se termina in "Nime" 10 si sa reiau lectura la sfarsit de saptamana, cand visatul la chestii imposibile nu se intercaleaza cu cerintele reale [sau aproape] xD

Desi oricine ar prefera in schimb viata aventuroasa cu scenarii de manga in care tu sfarsesti cu the perfect "squad" and a prefect life... real world all teh way! daca stii cum sa profiti, uneori poate deveni la fel de aventuroasa


#8
Eu cred ca ai vrut sa spui gen "daca lumea reala ar fi ca in anime [gen oameni care arata asa, locuri si supranatural], si nu te-ai referit doar ca vis. Pai eu prefer sa vorbesc despre asta.
Sigur ca daca ar fi mai mult decat o lume imaginara as alege animeurile. Ar fi cute sa ies pe strada si sa ma intalnesc cu fel de fel de personaje anime. Dar faza asta e un fel de "Japonia sau Romania?". Ca e cam acelasi lucru. In animeurile "school life" mai mult este redata viata din Japonia. Acolo oamenii sunt mult mai draguti si chestii de genu`. Din pacate pentru Romania asta ar fi doar un vis.
Dar in principal imi ador viata. Asa ca mi-ar fi greu sa aleg.
Cea mai reuşită semnătură.

#9
Si inca o data moderatorii de aici lovesc! Da! Sa nu cumva sa va treaca prin cap sa spuneti de ce dispar posturi! E mai tare asa!
In caz ca din primul post nu se intelegea parerea mea din aceasta dezbatere (presupun ca a fost considerat prea off-topic) o spun mai clar: WTF? (trecand peste o gramada de chestii fara sens in aceasta problema) Iti dai seama ca daca ai trai in lumea anime nu ti s-ar rezolva problemele pe care le ai in (sau cu?) lumea asta? Si incercati sa nu mai vedeti doar partea rea a lucurilor. Nu exista bine si rau in lume, exista bine si rau pentru tine. Invata sa atragi binele, nu exagera raul, nu te comporta ca si cum ar fi sfarsitul lumii din orice prostie. Exista o singura lume: asta. Realitatea.
'Nteles prietenu meu moderator?

'nţeles prietenu meu user 21

Hai ca incepe sa-mi placa de tine 21
stiu, nu-ti iese totul mereu, dar azi intra

#10
Deci, in primul rand buna la toti. Interesant topic. Ce prefer?39 nu-i greu sa spun: lumea anime. De ce? simplu: e foarte multa aventura, dinamism. Nu stiu de ce, dar am impresia ca si eu sunt acolo si traiesc toate acele momente. E chiar dinamic, ca sa spun asa. Logic ca e plin de fantezii si alea alea, ceea ce in realitate nu exista. Multe nu exista in realitate, dar asta face si mai interesanta lumea anime, faptul ca e plina de mistere si mereu doresti sa descoperi ceva nou. Chiar mi-ar placea sa fiu si eu intr-un anime, deci ar fi prea intens, nu am cuvinte. Dar te gandesti ca totul e doar fictiune si traiesti o realitate cruda. Cu anime-ul avem tot felul de iluzii, la dragoste..cum se indragostesc pe acolo si nah e cam naspa cand stai si visezi ca poate ti se intampla si tie asa. dar sincer prefer anime-ul, e mult mai interesant si palpitant. Binele invinge raul, iar in realitate nu esti in siguranta nici daca te duci la magazinul din colt, dar e alta poveste.
Anime-ul la putere, de asta il iubesc si il prefer: e mai frumos, misterios si eu ador misterele (mitologia, luptele, etc..)
[Imagine: h8v.gif]
 




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)