Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

AbiiShu's photos.

#1
Mm, inainte de toate, tin sa mentionez ca sunt incepatoare, deci vreau critica si sfaturi. xD Acum.. pozele:

Dupa ploaie.

http://img834.imageshack.us/img834/1544/dsc00222lv.jpg
http://img542.imageshack.us/img542/4458/dsc00227x.jpg
http://desmond.imageshack.us/Himg838/sca...es=landing
http://desmond.imageshack.us/Himg521/sca...es=landing - Ps.: ignorati-mi picioarele. >///<
http://desmond.imageshack.us/Himg266/sca...es=landing



#2
Prima poza - Foarte draguti trandafirii, imi plac si picaturile de apa de pe frunze, dar focusul e pus aiurea, e undeva pe pamant in loc sa fie pe flori, adica pe subiectul pozei. Cred si ca blana aia putea fi taiata si trandafirii pozitionati mai in mijlocul cadrului.
A doua poza e total altceva. Focusul e perfect aici, incadrarea mergea putin altfel la fel ca si in cealalta poza, dar per total mi se pare in regula.
In celelalte ai dat-o iar in bara cu focusul. Si eu am probleme cu focusul, dar e mai bine sa faci mai multe poze ca sa fii sigur ca a iesit cum voiai si fara defecte.
In rest, cred ca ai putea sa incerci si alte subiecte si sa experimentezi mai mult. Bafta in continuare ! ^^

#3
Soooo, ai vrut sfaturi:
1. Din cate imi dau seama nu ai un aparat prea bun, de aceea fotografia nu este focalizata bine. Se vede foarte aiurea unghiul. Macar daca pozitionai pe mijloc cum fac majoritatea la inceput. Nu e bine ca in oartea de sus a fotografiei este mult spatiu gol si in partea de jos anumite frunze ies din imagine.
2. Focalizarea este mai buna aici, dar cum am spus, nu te ajuta aparatul prea mult. Din nou, focalul iese din fotografie si nu e in regula.
3. Floarea arata foarte bine. Incearca sa ii faci o fotografie din lateral. Cu un unghi drept si va arata foarte bine. Poate te chinui putin si iti iese focalizarea bine. Chiar sunt curioasa cum ar arata 39
4. Sincer, eu vad doar o pata alba pe un fundal putin blurat. Ai folosit blitz'ul, nu? Lumina naturala este cea mai buna. Ca incepator, evita fotografiatul in casa sau noaptea.
5. E cea mai buna din postul tau 39. Si aici ai folosit blitz'ul -defapt, acum ca m-am uitat mai bine, la toate este folosit blitz'ul 39-. Focalizarea este buna. Unghiul, nu stiu, niciodata nu mi-au placut pozele in care focalul este pe centru -cateodata si eu fac asta >.<-, deci nu comentez.
[Imagine: YWk6O.jpg]

#4
Hello, hello. Bine ai venit in aceasta sectiune 15.

Deeci, pozele. Prima dintre ele. Ce pot spune? Incearca sa te concentrezi pe un singur subiect. Idee e ca fotografia trebuie sa aiba ceva ca si centru de interes. In cazul tau, nu prea exista, deoarece e foarte departata si nu pare concentrata pa nimic.

A doua poza. Asta da. Focalizarea nu e chiaaar extraordinara, dar oricum ideea e buna. Ar fi mers o altfel de incadrare, dar e okey.

A treia poza. Ce te-as sfatui ar fi sa incerci sa te lipsesti de blit. Stiu ca e greu, dar in cazul tau, trandafirul fiind alb, blitul face poza sa para arsa - prea luminata. Deci, daca ai fi incercat fara blit e posibil sa fii iesit ceva mai bine Smile

A patra poza. Okey. Asta e cea mai buna dintre toate. Nu am ce spune. Focalizarea e mai buna decat la cealalta, si lumina e foarte buna. Tine-o tot asa 3

Ca o concluzie. Sa nu crezi ca ai nevoie de un Nikon de la 2000 de lei in sus ca sa faci poze frumoase, de efect. N-ai nevoie decat de imaginatie. Eu, de exemplu, am un aparat destul de ok, dar imi lipseste uneori imaginatia unor persoane care fac poze cu telefonul 21. Ca si un sfat, ti-as propune sa cauti cate ceva despre regula treimilor in fotografie. Stiu, plictisitor, suna a mate[desi poate iti place 21] dar s-ar putea sa-ti prinda bine. So, keep practicing, fa greseli, incearca noi unhiuri si lasa aparatul sa ia locul ochilor tai 21. Bafta hug

#5
Va multumesc mult pentru sfaturi! Sper sa se remarce o evolutie, cat de mica ar fi ea. xD

Pe plaja.

1. http://img802.imageshack.us/img802/7381/26072012825.jpg - Stiu ca nu-i tocmai ok poza, ar fi trebuit sa iau melcisorul cel mic din centru, nu?
2. http://desmond.imageshack.us/Himg715/sca...es=landing
3. http://desmond.imageshack.us/Himg860/sca...es=landing
4. http://img84.imageshack.us/img84/9851/26072012803.jpg

Ataaaat! Momentan...

#6
Mmm, nu te astepta la o evolutie de la un post la altul. Ca sa vezi cu adevarat o evolutie, peste 1-2 luni compari prima poza din topic cu ultima.

La ce melcisor te referi? Cel mic si alb din stanga? Ma rog. -.-
Imi place cum a iesit scoica\melcul sau ce o fi din spate. Mi-ar fi placut sa il\o -sa ma lamureasca si pe mine cineva. 22 Vad aproape zilnic asa ceva si nu stiu daca e scoica sau melc 21- ai ca subiect in poza. Subiectul tau este neclar si daca nu s-ar fi vazut atat de bine partea din spate as fi spus ca e miscata.

Celelalte 3 sunt cam in acceasi situatie. Daca nu ai un aparat bun -sau nu sti sa il folosesti prea bine- ar fi indicat sa incerci sa faci peisaje. Mi-ar face placere sa vad niste peisaje de la plaja pe aici. Poate mai imi dai si mie niste idei, avand in vedere ca imi car aparatul degeaba la plaja. 21
[Imagine: YWk6O.jpg]

#7
Fotografiaza scene...pe cat posibil, nu doar obiecte.
Cam atat s-ar rezuma ce am eu sa-ti zic pe imagini. Ingroapa o scoica in nisip, pune camera langa ea, prinde in focus omenii pe plaja, un apus, un rasarit ceva, in afara razei focale...si vedem dupa aia. De sus in jos e cel mai plictisitor unghi.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)