Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

A game of thrones

#1
Bazata pe faimoasa pentologie fantasy de George R.R Martin, A game of thrones promite sa fie o serie exceptionala cu o poveste si niste caractere atat de veninoase incat ar putea sa-i inghita pe Borgia.

Sapte familii nobile se lupta pentru controlul asupra taramului mitic numit Westeros. Intriga politica si sexuala e foarte proeminenta, de multe ori am fost socata de cum se inclina balanta si de natura foarte explicita a lucrurilor. Familiile dominante sunt Casele Stark, Lannister si Baratheon. Robert Baratheon, regele Westerosului ii cere prietenului sau, Eddard (Ned) Stark, sa-l serveasca in pozitia de mana dreapta acestuia, ca cel mai inalt comandant. Fiind avertizat in secret ca fost mana dreapta a regelui a fost asasinat, Ned accepta propunerea cu decizia de a investiga mai adanc circumstantele mortii lui Jon Arryn. Intre timp, familia reginei, Lannisterii, pregatesc un plan de a prelua puterea completa. Pe partea cealalta a marii (the Narrow Sea) ultimii membrii ai fostei familii conducatoare, Targaryenii, de asemenea incearca sa ia in repozitie tronul. Frictiunea dintre aceste clanuri si restul marilor clanuri ramase, anume: Greyjoy, Tully, Arryn si Tyrell, produce un razboi de scala extensiva. In acelasi timp in zona nordica indepartata, o prezenta malefica se trezeste; intre razboi si confuzie politica, un ordin militar format din prizonieri si in general inadaptati ai societatii, Night's Watch, sunt singurul lucru care sta intre taramul oamenilor si ororile inghetate din spatele Zidului (the Wall).

Totul la aceasta serie pare atat de autentic, de la costume, la efecte, la muzica, conceptul de serial de televiziune, fiind dus la extreme. Dintre actori cel mai notabil si cunoscut este Sean Bean (Boromir pentru cunoscatori). Personajele preferate ii includ pe Jon Snow, Arrya Stark, Tyrion Lannister si Daenarys Targaryen.

Momentan citesc si prima carte din serie, A song of fire and Ice, si pot spune ca respecta destul de mult povestea.

Daca introul nu va convinge, atunci nu stiu ce...

[Imagine: sigforme.png]


probabil n-ai primit niciodata
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand
lumea mea se descompunea
in ceasuri si goluri
de mine

au imbatranit in cadente
si sentimentele mele
sub greutatea
atator vieti netraite...


Clicky

#2
Nanana, eu m'am apucat de el şi dunno, îl consider genial.
De ce ? Mereu am adorat şi am fost fascinată de serialele sau filmele ce au legătură cu istoria şi chestiile asemănătoare.
Iubesc muzica serialului, costumele ( me wants one ) , efectele şi mai ales, conceptul, ideea în sine şi profunzimea lui. XDD Dunno, pot zice că'l ador pe Jon Snow şi de curând, a început să'mi placă şi de Daenarys, deşi mă 'lipesc' mai greu de personaje.
But anyway , trebuie să recunosc că sunt la început şi îl urmăresc rar , când mă lasă timpul sau şcoala sau lucrurile asemănătoare.
Oricum ar fi, eu una l'aş recomanda oricui îndrăgeşte genul acesta de seriale şi sinceră să fiu, chiar reuşeşte să întreacă Borgia.

Love, P.
[Imagine: kooook.jpg]

#3
Auzisem de serie, dar până să pun mâna pe ea nu am știut cu ce se mănâncă și așa ar fi rămas de nu ar fi fost Ovidiu care să mă-mpingă s-o consum. Nu aș fi făcut-o, în genere, pentru că nu-s un cinefil, iar consumator de seriale și mai puțin, dar am fost convins, heh, iar de ajungi să mă faci curios de ceva, trebuie neapărat să verific despre ce-i vorba, așa că am... făcut rost de serie în HD și am dat să mă uit. Slavă că m-am apucat într-o zi după care nu urma nici un fel de curs sau activitate ce să-mi necesite prezența, căci nu i-am mai dat drumul până când nu am văzut și ultimul episod din sezon.

Ce pot să spun, e pe felia mea: personaje puternice, poveste complexă și bine spusă, actori ce-și fac treaba ca la carte și-o paletă de culori ce urlă "Autenticitate". Totul se leagă (e și normal, doar e bine înrădăcinat în cartea ce i-a dat numele), iar, cu timpul, vezi cum firele poveștii se îmbin ori se despart, cum personaje de care te-ai atașat mor și cele pe care-ai început să le disprețuiești trăiesc, cum societatea nu-i scufundată-n stereotipii, deci oamenii sunt oameni cu bune și rele. Alt lucru drăguț e că cei de la HBO nu se feresc s-arate cum se-ntâmplă de fapt lucrurile, așa că o să-l vezi pe X cum își face treaba cu N, ahem, prostituate, cum Y e tortuat de Z, cum T e declarat trădător și i se taie capul în fața unei mulțimi în delir printre care e și fiica sa de doar 11 ani. Într-adevăr, poate părea crud, dar astfel de lucruri s-au întâmplat și pe tărâmuri nu atât de pline de magie (la propriu vorbind) și se vor mai întâmpla; prefer acest adevăr, mai crud de fel, unor minciuni siropoase ori ce ar avea darul să mă facă să mă simt comfortabil (get out of the comfort zone!).

În fine, o să-mi cumpăr, neapărat, cărțile în format hardcover, de pe Amazon sau The Book Depository, oi vedea, deși cei de pe TBD au niște variante hardcover de-a dreptul impresionante, deci balanța-i puțin înclinată, cât despre continuare... o să dureze ceva până-n aprilie când o să-nceapă noul sezon corespunzător celei de-a doua cărți din serie, dar merită, iar timpul e justificat de e să ne gândim la volumul de muncă depus pentru a crea doar un episod (costurile per episod ridicându-se la o sumă cuprinsă între 5 și 10 milioane de euro).

#4
Kings prepare to clash!

Acum ca am intrat in noul an, revin sa spun ca al al doilea sezon va debuta pe 15 Aprilie, filmarile fiind destul de avansate; si ca bonus vin cu o concluzie pentru primul, in speranta ca poate mai convertesc niste adepti pe drum.

La sfarsitul primului sezon situatia parea destul de complicata, Regele Robert Baratheon e mort, iar Regina Cersei Lannister l-a instaurat cu succes pe tron (Iron throne cum este numit), pe fiul ei Jeoffrey (nascut dintr-o relatie incestuoasa intre Cersei si geamanul ei, Jaime). Totusi, 'micutul' Jeoff nu se comporta exact cum 'mami' planuise si Eddard Stark ajunge decapitat, lucru ce porneste un razboi care desparte Nordul de restul Westerosului, iar Robb Stark (succesorul lui Ned) este incoronat 'King in the North'. In acelasi timp la zidul nordic al civilizatiei, fiul bastard a lui Stark, Jon Snow porneste intr-o expeditie alaturi de batranul comandant Mormont si ceilalti membrii ai Night's Watch, pentru a investiga taramurile salbatice si amenintarea mistica ce ar putea insemna sfarsitul intregului Westeros. Daca Nordul se avanta intr-o magie veche si periculoasa, pe malurile Sudice altfel de magie renaste si sezonul se incheie cu scena in care Daenerys este inconjurata de cei 3 dragoni nou-nascuti, fiind numita 'Mother of dragons'.

Sansa si Arya sunt despartite inainte de moartea tatalui lor, cea din urma fiind recunoscuta de Yoren (membru al Night's Watch si om loial familiei Stark) care planuieste sa o duca inapoi in Winterfell, deghizata ca Arry, un baiat orfan destinat sa ajunga membru Night's Watch. Sansa insa este pastrata in King's Landing de Cersei si inca logodita cu Jeoff.

Daca primul sezon vi s-a parut greu de urmarit, al doilea va fi si mai complicat, va asigur. Nu voi da spoilere, pentru ca am citit a doua si a treia carte si astept cu nerabdare luna Aprilie.

Ah, si daca sunteti atenti la fiecare intro, harta se schimba in functie de taramurile vizitate in episodul respectiv. Abia astept sa vad cum arata Qarth, Pyke, Harrenhaal, Highgarden, Dragonstone si sa vad cum sunt depictate personajele noi.

Si aici un teaser pentru sezonul doi, narat de Stannis Baratheon, un personaj care inca ramane sa fie introdus.



Si da Rhan, ai dreptate, un lucru ce atrage extrem de multa autenticitate, este faptul ca totul este 'dezgolit' ca sa zic asa. Sunt curioasa daca masele se vor descurca cu nivelul de informatii sau daca sezonul doi va fi mai putin popular din cauza afluxului de personaje si rasturnari de situatie.
[Imagine: sigforme.png]


probabil n-ai primit niciodata
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand
lumea mea se descompunea
in ceasuri si goluri
de mine

au imbatranit in cadente
si sentimentele mele
sub greutatea
atator vieti netraite...


Clicky

#5
Nu dau nici o ceapă degerată pe mase și mofturile lor, tot ce știu e c-o să-mi placă la nebunie, deja mi-am un sufletul cu niște "spoilere" chit că n-am citit cărțile... încă, și știu unele evenimente, problema-i că habar n-am în care carte a fost scris fiecare lucrușor ce mi-a sărit în ochi, iar ceea ce știu e un rezumat al unui rezumat al unui alt rezumat (nu știu de ar merge încă o abstractizare, dar și 3 nivele sunt destule) și din acela cunosc doar unele bucăți. În fine aștept cu nerăbdare așa cum aștept să pun mâna pe cărți (și-o să mă stoarcă de bani c-o să le iau într-unul din cele câteva formate hardcover pe care le-am văzut, aș putea să merg până la ceva ce arată așă și să mă coste afacerea asta mai mult de 1000 de lei, dar nu mă doare).

#6
Am terminat de curand de vizionat cele doua sezoane din Game of Thrones si nu pot sa cred cat de mult imi place. Ma asteptam sa imi placa, da, ceea ce nu credeam ca o sa se intample e faptul ca o sa ajung sa-l ador astfel incat sa termin de vizionat totul in 3 zile. Voi incerca sa-mi scriu parerea fara sa fac spoiler (and what a difficult task this is, for it's impossible for me not to make any spoilers).

E un serial complex, iar faptul ca fiecare episod dureaza aproape o ora necesita multa atentie, fiindca intr-o ora se intampla foarte multe. Povestea e originala si imi place mult, personajele sunt bine conturate si fiecare abunda de trairi si sentimente (mai putin Jeoffrey, el n-are decat sa moara din partea mea; a ordonat uciderea lui Ned, merita aceeasi soarta), iar coloana sonora imi facea pielea de gaina. E breathtaking modul in care actiunea evolueaza in fiecare episod si cum totul pare previzibil, numai ca la final ramai surprins pentru ca se intampla exact ceea ce tu nu te asteptai sa se intample.

Ca si personaje imi plac mult Arya si Robb Stark, Tyrion Lannister, Daenerys Targaryen si Jaqen H'ghar (the Faceless man, cel care a ajutat-o foarte mult pe Arya).

De Arya imi place pentru ca ea stie cat de ipocrite pot fi femeile si de aceea nu vrea sa fie o Lady. Prefera sa se antreneze in manuirea sabiei, ceea ce a ajutat-o si o va ajuta si de-acum incolo without a doubt.

Robb e puternic si incearca sa apere onoarea familiei, dar ma cam intriga faptul ca si-a nesocotit juramantul si, sincer, nu-l prea vad bine in viitor. Desi nu as vrea sa i se intample ceva, ma cam zgarie pe creier ideea ca unul din copiii Stark ar putea muri (si asa m-a speriat prapaditul ala de Theon Greyjoy cu cadavrele alea arse la portile castelului, naiba sa-l ia).

Tyrion e destept si viclean. Reuseste sa o faca pe Catelyn Stark sa-l elibereze, reuseste sa-i pacaleasca pe cei din consiliu astfel incat sa vada cine era cel care ii furniza toate informatiile lui Cersei, isi joaca minunat rolul de Hand of the King si reuseste sa-si indrume oamenii in lupta atunci cand piticania enervanta dezerteaza. De asemenea, e singurul din familia Lannister care nu e neaparat egoist si e interesat si de soarta altora care nu au mare legatura cu el.

Daenerys, desi la inceput s-a considerat vanduta, a vazut avantajele in a-l urma si asculta pe Drogo, a inteles ca odata cu el vine si puterea ei si eliberarea din ghearele fratelui ei. Dupa ce Drogo a murit si ea si-a primit copiii a considerat ca e de datoria ei sa isi apere noul popor in incercarea de a ajunge la tron.

Jaqen e inconjurat de mister. Daca in primul sezon a aparut ca un delicvent trimis sa se alature celor din Night's Watch, in al doilea sezon prinde viata, in sensul ca are oportunitatea de a se manifesta cum doreste atunci cand o ajuta pe Arya. Ce imi place la el e ca vorbeste despre el si alte persoane la persoana a 3-a, probabil asta fiind o caracteristica a celor ce se isi spun the Faceless Men in general. Sunt curioasa in ce conditii va aparea din nou in sezoanele ce urmeaza.

Am citit zilele trecute pe facebook ca la inceputul lui iulie vor incepe filmarile pentru sezonul 3. Asta inseamna ca va fi difuzat la anul, prin primavara, nu? Cred ca voi revedea cele doua sezoane inainte de a ma apuca de al treilea.

A little song for you, guys.
[Imagine: sdfbnm.png]

Despite your best efforts, people are going to be hurt when it's time for them to be hurt.
~ Haruki Murakami~

#7
Un serial foarte interesant, mi-a fost recomandat de verisoara mea si am facut bine ca am decis sa ma uit pentru ca actiunea m-a prins imediat. Cartile nu le-am citit, dar am inteles ca serialul respecta destul de bine cadrul in care se petrec intamplarile, doar ca acei copii Stark sunt mai maturi decat ar fi in romane.
Imi place pt ca nu ma plictiseste, intotdeauna se intampla ceva nou, care intensifica sau care intoarce situatia, iar finalul fiecarui episod are un anumit suspans. Asta si nu as putea sari peste introducere, melodia aia e absolut incredibila. :X
Cred ca l-as putea considera pe Tyrion personajul meu preferat, probabil si din cauza lui Peter Dinklage, care aduce o contributie mare la faptul asta prin interpretarea lui, mi-a placut de el in toate filmele in care l-am vazut. Tyrion mi se parea destul de enervant la inceput, nu ma prea atragea ca fire, dar lucrul asta s-a schimbat cand mi-am dat seama ca e un tip foarte inteligent si ar putea pacali pe oricine. In sezonul al doilea, isi arata si curajul in lupta si chiar pare a avea consideratie si pt bunastarea poporului. Astept sa vad ce va pati in continuare, sper ca nu va fi pierdut repede pe drum.
Jeoffrey e la capatul opus, abia astept ca povestea asta sa scape de un personaj in care eu nu vad altceva decat o gandire malefica, sadica, nu suport sa vad cu cata placere priveste suferinta celor din jurul lui.
Si despre Cersei am o parere destul de proasta, are si ea aceasta tendinta de a face rau pt a-si atinge scopurile. Singurul moment in care mi-a placut a fost atunci cand i-a spus Sansei ca femeile nu prea au avantaje intr-o lume ca a lor si ca uneori trebuie sa profite de barbati ca sa supravietuiasca, cam asa si era in trecut.
Imi plac toti copiii familiei Stark intr-o anumita masura, dar Sansa mi s-a parut de la inceput destul de enervanta, atat de prostuta si naiva cand a inceput sa il placa pe Jeoffrey, ma bucur totusi ca in al doilea sezon si-a mai dezvoltat gandirea... Jon Snow mi se pare cel mai ok (au fost foarte amuzante fazele cu el si cu tipa aia roscata 21), Robb e si el de treaba, dar imi e teama de ce s-ar putea intampla cu el, nu atat din cauza razboiului, cat din cauza faptului ca a promis ca se va insura cu fiica celui care l-a ajutat, dar a facut acest pas cu alta fata din cauza unui impuls al iubirii. Arya e extrem de simpatica, iar Bran e un baiat destept. Mi-am amintit ce s-a intamplat cu el si cel mai mic dintre frati din cauza lui Theon Greyjoy, mi-am dat seama ca nu pe ei ii arsese, dar totusi... Inca de la inceput nu am putut sa il suport pe baiatul ala, avea o mutra atat de suspecta, era un pervers incurabil, iar apoi s-a lasat absorbit de dorinta de a avea putere.
Daenerys cred ca s-a schimbat cel mai mult, de la o fata inocenta si speriata, la o foarte increzatoare Mama a Dragonilor. M-am bucurat cand a murit fratele ei, nu a facut altceva decat sa profite de ea, iar tronul pe care si-l dorea nu era deloc pe masura unui om josnic ca el. De Drogo insa mi-a parut foarte rau si inca imi pare. Chiar daca la inceput mi s-a parut un salbatic, un tip dur si lipsit de sentimente, s-a dovedit a fi mult mai bun si nu mi-a venit sa cred ca a murit atat de repede.
Mai sunt si alte personaje... Varys nu inceteaza sa ma uimeasca cu viclenia si inteligenta lui. Jamie e un personaj cam neplacut, cred ca modestia nu e ceva ce el ar putea intelege. Catelyn Stark mi se pare o femeie puternica, dar are slabiciuni cand vine vorba de copiii ei, un lucru destul de normal. Nu stiu de ce, dar nu am o simpatie foarte mare pt Ser Jorah, parca ma deranjeaza sentimentele pe care pe are pt Daenerys.
Dezavantajul este ca apare un singur sezon pe an. Astept sa vad cati vor mai muri, pt ca stiu ca George R.R. Martin isi cam ucide personajele, parca tocmai atunci cand e mai mare nevoie de ele, in momente neplacute. 10
[Imagine: sig_reinoir.png]

#8
Voi urma exemplul lui @Soda si voi incerca sa resuscitez topicul, mai ales ca au trecut deja 3 saptamani de la inceperea noului sezon. Trebuie sa recunosc ca sunt de-a dreptul entuziasmata si am asteptari mari, mari de tot de la acest sezon, in special pentru ca actiunea a avansat atat de mult, au fost introduse personaje noi, iar unele din cele vechi au primit titluri noi si au format noi aliante.

So, my questions are: Ati vazut episoadele noi? Ce parere aveti de noile personaje? Ce asteptati de la acest sezon si cum credeti ca va evolua plot-ul?

Do come and share your opinions 'cause I am looking forward to reading them. 4
[Imagine: sdfbnm.png]

Despite your best efforts, people are going to be hurt when it's time for them to be hurt.
~ Haruki Murakami~

#9
[Imagine: sig0147.gif]

#10
Well nu am de gand sa las un reply de zece pagini pentru ca nu am ce sa scriu atat de mult.
M-am apucat de serial dupa ce o gramada de colege discutau aprins despre el, in clasa, cand inca eram in anii de liceu. Ce ani frumosi... in fine, deviez. Le intreb care e faza si sar pe mine ca niste disperate, vorbind de Jon Snow, de Cersei si relatia ei incestuoasa si de un pitic si eu eram like wtf. Mi-au recomandat. Am observat ca e genul de serial ce te prinde in mrejele lui si nu te lasa sa pleci din fata monitorului pana cand simti ca o sa explodezi de foame sau de orice alta nevoie. Spre surprinderea mea, teacher, fosta mea profa din liceu era sau mai bine zis e fana infocata. Cum am avut cel mai mare crush *shut the eff up* am zis ca sigur, o sa il urmaresc. Vorbeam cu ea la sfarsit de ore, in fiecare zi, am fost la uman asa ca aveam cand. Dar m-a prins rau de tot. Raw e singurul cuvant pe care il pot folosi cand vreau sa il descriu. Nu am citit cartile ca nah, ia buget de unde nu ai buget dar sunt foarte curioasa de sfarsit. De la un sezon la altul te lasa cu gura cascata si vrei mai mult. Eu una vreau mai mult. xD
[Imagine: ak8THBQ.png]





Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)